Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nikdo by neměl nic proti nouzovému stavu, pokud by nebyl zneužíván vládou k NEŘEŠENÍ. Vláda dostala nouzový stav a přestala řešit naprosto vše. Uchýlila se pouze k zakazování, do kterého nemá právo nikdo co říct. Zakázala dětem školy, zájmovou činnost, sport. Kdo má děti, tak vidí, jak strádají bez svých vrstevníků, jak ztratili smysl života. Jak to poznamenalo jejich psychiku. A stejně má být 1.stupeň ten poslední, co se vrátí do škol (pokud vůbec). Zrůdnost. ;-€

Nouzový stav byl zneužit, aby lidem zničil živnosti - zakázal činnost (která je často naprosto bezriziková), bez adekvátní náhrady. Už bylo zlikvidováno 150 000 živnostníků! ;-€ To je obrovský rozdíl oproti okolním zemím, které zakazují, ale rozumně kompenzují.

Nouzový stav byl zneužit k rozložení společnosti, k vymazání sociálních kontaktů. Něco, bez čeho člověk nemůže dlouhodobě žít.

Špatně je to, že byl pouze ZNEUŽIT k tomu, aby vláda nemusela nic řešit a nechala vše plynout, vyhnívat. V ničem ani náznak snahy cokoli řešit, nabídnout způsob, jak něco za určitých podmínek dělat. Jedna velká 0. A tak to šlo od jednoho NS ke druhému. Babiš je sociopat a není ochoten cokoli s kýmkoli řešit. Opozice měla intenzivní snahu, ale byla zcela ignorována. Už nebylo možné donekonečna NS protahovat.

Jasně, je to pro vládu výhodné, ale ZNEUŽÍVAT jej tímto způsobem není dál možné. A jak jsem psal - kdyby jej POUŽÍVALA rozumně a v souladu se společnými zájmy celé společnosti, pak by proti NS vůbec nic neměl.

16 1
možnosti
MN

Dobře jste to napsal. Takhle dlouhý NS je jasným odrazem neschopnosti vlády, zvlášť, když se musel prodlužovat každé 3 týdny. Pokud má paní Valachová mrtvé v každé větě, tak by si měla uvědomit, že je to hlavně vláda, kdo za to může. Kdo tvoří vládu, víme.

3 1
možnosti
RK

Kdo za to může a nemůže, o tom už má drtivá většina lidí jasno, aniž by to byla schopná relevantně a nezaujatě posoudit. Smutné je, že krize, která měla lidi nakopnout, aby začali trochu přemýšlet, uvědomili si skutečné hodnoty a co je v životě důležitější, tak bude mít přesně opačný efekt.

0 1
možnosti
PK

Ale ten efekt to má díky zrůdnému přístupu vlády. Není možné, by zlikvidovala společnost a zemi, aby přivedla na samé dno a beznaděj 150 000 živnostníků, aby šáhla na děti takovým způsobem, jakým to udělala, a to ve jménu ochrany seniorů. A na druhou stranu žádné cílené opatření či restrikce právě na seniory, kteří plní nemocnice. Pak se nikdo nemůže divit, co to s lidmi udělá. :-(

7 1
možnosti
VB

Nechápu, že jste neopustila politiku a máte drzost se někde vystavovat, něco komentovat atd.

Nechutné a vaše ostuda dopadá na celou ČSSD. Doufám, že se do parlamentu nedostane, když se od vás nedistancovala.

10 1
možnosti
MK

Přátelé, když čtu Vaše komentàře tak si myslím, že jste zapomněli na to nejpodstatnější, už od minulého léta jsme to měli všichni ve vlastních rukách a nikdo nám nebránil, abychom se sami omezili a dodržovali 3R a používali hlavu. Ale to si každý myslel, že ta Čínská chřipečka je pryč a nikdo podotýkám nikdo jsme neposlouchali odborníky a všichni se stali epidemiology a volali po tzv. svobodě a bylo nám šumák, že varovali před 2 vlnou. Ta pak došla a co jsme udělali. Jako správní Češi jsme hledali společného nepřítele no a toho jsme našli . Ale nepochopili jsme, že bez nás to za nás nikdo nevyřeší a může být z leva nabo z prava to je úplně jedno a pokud někdo tvrdil, že by to vyřešil lepší, tak lže protože tato situace tu nikdy nebyla. No a jako správní hašteřiví Češi jsme tomu nyní dali korunu a těm co se v tom plácají a padají na hubu ještě hážeme klacky pod nohy. No uvidíme jestli nám pomůže k uvažování až zavoláme záchranku a ona nedojede protože nás nebude mít kam převézt.

6 5
možnosti
MB

Vláda se od začátku krize profilovala jako nedůvěryhodná instituce. Chaotická opatření, lži, nezvládání situace... občané promarnili letní klid? Občané nezajistili posílení hygieny a trasování? Občané můžou za to, že lidi nevěří aplikaci erouška, kterou vyvíjí netransparentní tým? Milý pane, na lidi tuhle krizi nehodíte.

7 2
možnosti
IP

Nebudu rozebírat, kdo za to může. Jestli vláda nebo opozice, jestli premiér nebo předsedové opozičních stran. To je téma pro noviny na příštích XY hodin a dnů. Jenže nemocní a mrtví se na to ptát nebudou.

Zdroj: https://katerinavalachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765580 DEMAGOGIE jako Brno hned úvodem?? Uvědomujete si že vláda!!! je od slova vládnout, tuhle zemi neřídí opozice, s kterou jste si bez problémů vytřeli pozadí kdykoli jste chtěli, Vy se máte snažit dohodnout a ne že ostatní budou stát v pozoru a čekat na Vaše moudra, přestaňte laskavě skučet a převezměte svou zodpovědnost

21 1
možnosti
LK

1. Vypekl vás váš vlastni koalicni partner.

2. Co jste jako vlada udělali za posledni rok, aby nebylo nutne neustale prodlužovat nouzivy stav?

3. Jake byly presne realizované nakupy a za jake castky bez výběrových rizeni? Co to Cepro a Agrofert za 5 miliard?

4. Chapu, ze musíte hajit sviu stranu, ktera snad po volbach definitivne opusti snemovnu a lrestane se vysmivat vsem pracovitým a sikovnym lidem, kteri nejsou nijak prisati na ceciku státu, ale uvedomte si, ze veskera odpovědnost je na vlade. Opozice nema exekutivni pravomoc cokoli narizovat.

17 2
možnosti
JN

J26i56r54k19a 92N94o83v34á44k

13. 2. 2021 17:54

ale tak jste to tak měli udělat, nechat si nouzák na ty urgentní nákupy a nezavádět ty "divné" (spíše bych řekl hloupé) věci.

prostě jste ten špagát šponovali moc dlouho a moc velkou silou, tak vám prasknul.

1 1
možnosti
Foto

Problém je , že dost lidí k tomu u přistoupí ve stylu "Není nouzový stav = není coronavirus". Následky za 3 týdny ....

2 4
možnosti
MK

Paní poslankyně, bohužel pohár trpělivosti přetekl nejspíš v tu nejméně vhodnou dobu. Všichni na tom mají v zásadě svojí vinu, ale bohužel je těžké se na něčem dohodnout s Vaším premiérem, který místo jednání o prodloužení nouzového stavu se létá učit do Maďarska a Srbska, jak očkovat ruskou a čínskou vakcínou. Člověk, který není schopen jakéhokoliv kompromisu. Člověk, který kvůli volebnímu úspěchu potřebuje předstírat, že všechno zvládne sám. Měli jste oporu v KSČM. Je to strana, kterou bytostně nesnáším, ale která byla ochotna Vás podržet. Ale bohužel pro Vás i tam ten pohár trpělivosti přetekl, když jim premiér opakovaně něco slíbil a v zápětí je podrazil. Asi nezbývá než si popřát hodně sil a vy jako politici musíte apelovat na lidi, aby nepolevovali. Ty, kteří pravidla porušovali už při nouzovém stavu (a nebylo jich málo) asi nepřesvědčíte, ale má to smysl. Ano, není čas na hádky, kdo za co může. Je čas věnovat se epidemii, která s nouzovým stavem nekončí. A i když nejsem Vaším voličem, tak děkuji, že alespoň formou tohoto blogu jste sestoupila mezi obyčejné smrtelníky. Politici by to měli dělat častěji.

5 1
možnosti
RC

Přestaňte už skuhrat. Začněte občany žádat a vysvětlovat. Začněte je motivovat, vést příkladem, omluvat se za svoje chyby...ale to vy neumíte. Jde vám jenom zakazovat, přikazovat pokutovat...berte to jako lekci pokory, kterou se vám na sklonku vaší politické dráhy dostalo.

20 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik