Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

No jo, brečíte sice hezky, ale trochu na špatném hrobě. Nemocnice v Sokolově je krajská, takže v první řadě byste měla nadávat vedení kraje ( hejtman za STAN), že nezvládá řídit své krajské zdravotnictví.

0 0
možnosti
Foto

Já bych v nemocnicí udělal kotrolu kolik nemocných s covidem opravdu potřebuje nemocniční péči a nemůže se léčit doma jako v době chřipky, kolik je tam pacinetů jenom proto, že nemají kam jít. On je covid velý džob pro nemocnice.Částka pro nemocnice od zdravotních pojišťoven za jednoho covidového pacienta na jednotce intenzivní péče (JIP) činí 579 848 Kč za týden za o necovidového pacienta na jednotce intenzivní péče je166 400 Kč za týden.V případě léčby covidového pacienta na běžném lůžku (tedy ne na JIP) dostanou od zdravotních pojišťoven nemocnice za jednoho za týden 62 117 Kč, přičemž za ne-covidového 45 800 Kč.. No kdo by to nebral, že.

6 0
možnosti
JS

To si děláte legraci, ne? Řeč byla o intenzivní a urgentní péči, ne o rýmě. Jestli jste slyšel od nejmenovaného agitátora, že by snížil úhrady na covidových odděleních, aby nemocnice nepřijímala moc covidových pacientů, jděte se zeptat, kolik se tam navíc spotřebuje ochranných pomůcek a jiného materiálu, kolikrát se musí prostřídat personál, protože je to pro něj náročné, kolik stojí odstavení běžných oddělení a jejich předělávka na infekční, a kam mizí naděje, že se podaří dohnat skluz v odložených zákrocích? To se opravdu vyplatí, že? Proberte se. Jestli máte pocit, že když se někdo dusí, že mu namísto ventilátoru pomůže paralen, najděte si někde na internetu, jak invazivní procedura to je a že ji nikdo nenařídí z rozmaru. Tohle si přetížený personál neužívá!

3 1
možnosti
Foto

Njn, kde nic není, ani čert nebere. Holt jsou všichni lékaři vytížení (nebo nemocní), tak si holt ani vláda neškrtne. A noví nerostou na stromech.

0 0
možnosti
Foto

Jistěže existuje. A nikoli až nyní. Mám i osob. zkušenost, a to již před měsícem. Jeden špitál neměl vůbec volné lůžko, v druhém jsem byl nakonec umístěn na ,,gyndě"(!), neb jinde kvůli kovidu nebylo volné lůžko.

2 0
možnosti

Nevím, ve které nemocnici jste ležel, ale v jihočeském kraji je to běžná praxe. Běžných lůžek je na všech odděleních minimum, ostatní jsou pro covid-pacienty. Jsou všude, na interně, chirurgii, ortopedii, dětském, gynekologii, porodnici, prostě všude....

0 0
možnosti
PV

Neschopna vlada, staci aby zasli za starym Klausem, jemuz kamaradi z prazskych nemocnic vykladali, ze to vubec neni hrozny, volnych covidovych luzek jsou tisice. Urcite by jim pomohl, on by se pro narod rozdal.

2 0
možnosti

Přesně. Jen si poslechnu na minutu Klause a hned jsem klidnější ;-D

0 0
možnosti
MV

Rozhovor s panem doktorem jsem viděl a svedely mě při tom dlaně. Za nedodane slíbené lékaře by měl pan min zdrav dostat zahlavec - aby se probral. A dnes odpoledne jsem četl :kolik pan doktor ze Sokolova dostal za to, co řekl...? A to už se mi dlaně sevřely v pěst... Amatetismus vlády vč min zdrav někteří nechtějí vidět a k tomu ještě pomlouvaji stylem otevřeného ventilu hovnocucu (to není sprosté slovo - upozornění pro hlídače slušného chování)

0 0
možnosti
Foto

Lepší než převážet pacienty by bylo přesunout lékaře a sestry z míst kde je to momentálně klidnější. Je nutné je ale zaplatit. Když jim nabídnou 100% navíc tak se najdou. Komunisté dostali tisíce lidí do dolů tím ,že je pořádně zaplatili.

0 0
možnosti
Foto

Třeba do Jáchymova. A ti doktoři si vezmou sebou i celou svoji JIPku? Pochybuji, že mají na kožním plicní ventilaci.

1 0
možnosti
Foto

Určitá selekce pacientů je u nás ale existuje. Jsou těžké choroby, kde mladý člověk má větší šanci na drahý lék než stejnou nemocí trpící 85ti letý muž či žena. Tím to nechci nijak zlehčovat, před prací zdravotníků mám zdravý respekt.

1 0
možnosti
JL

taky mi to hlava nebere, protože 30 let poslouchám, jak máme skvělé zdravotnictví a že je lepší než státní v Anglii nebo v US.

4 0
možnosti
Foto

Hned tady vedle Jana Marková https://janamarkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765497 to vidí tak, že "Lobbista Telička by nás po 80 letech zase rád viděl pod německou správou." Ve shodě s panem ministrem, ať raději umřou, než požádat o pomoc Německo. Jich se to totiž netýká - pan ministr je již očkován a kromě toho mu nehrozí, že by ho do nemocnice nepřijali. Národní hrdost až do hrdel a statků - tedy, hrdel i statků ostatních, samozřejmě.

Podobně stát neodškodňuje ty, kterým zakázal provozovat obživu, ale majetek pana premiéra za dobu koronavirové krize vzrostl ze 4 mld USD na 5 mld USD.

1 0
možnosti

Paní Marková mne zas tak netrápí, ať si má názory, jaké chce, nesedí ve vládě a nemá tu moc rozhodovat. Blatný ale ano. A do háje - ať už si o Blatném myslíme, co chceme, já nemůžu pochopit, jak může lékař - navíc lékař dětské hematologie jednat, respektive nejednat takovým způsobem...tohle už není legrace, kvůli němu mohou - jak píšete, umírat lidé - a mnozí zbytečně Rv

9 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik