Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Když vás zvolí třicet procent voličů a máte čtyřicet procent poslanců, je to opravdu v pořádku?

7 0
možnosti
ZD

Matematicky rozhodně ne. Zkuste se ale zamyslet proč se to - účelově - zavedlo a dosud nevadilo. A zkuste se zamyslet, jestli to nakonec nebude nejvíc vadit těm co to tlačili. Ale na to si počkáme až tak do poloviny příštího vládnutí - tedy pokud se splní "hrozby" stávající opozice. Účet se dělá až s hostinským.

3 4
možnosti
ZD

Dal jsem karmu a doplním odkaz na zajímavé a uvěřitelné argumenty proč až teď:

https://vojtechkment.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765110

Jak to působí a jak to musí u Rychetských asi skřípat, když se otáčí rezatá korouhvička nemá cenu diskutovat. Nutno ale zvážit do jaké doby by se dřívější výrok dostal a jak by bylo volební období celé pod tlakem nedůvěry.

Zkuste přečíst - třeba pro sebe najdete i odpovědi.

1 4
možnosti
JK

3/4 roku před volbama je tak akorát. po volbách by to bylo blbě a pozdě.

6 2
možnosti
Foto

V článku je napsáno tolik nesmyslů, že nemá vůbec žádnou cenu pokoušet se s ním polemizovat.

11 3
možnosti
ZD

Moudrý člověk s jiným moudrým diskutuje právě když mají rozdílné názory. Se stejnými by mohli sedět potichu, jak starý Klabzuba s tím angličanem na palubě. Zkuste ještě jednou a pomaleji, třeba si téma najdete.

Takto jste ve stejném šiku jako Marie - viz níže.

2 2
možnosti
AL

"A bohatí zbohatli ještě více a chudí chudli ještě více a tak tomu bylo vždycky a tak je to správné, tak tomu bohové chtějí a tak tomu i vždycky bude", pravil Sinuhet, a Sinuhet byl moudrý.

4 1
možnosti
OU
JR

J35a22n 15R31á18ž

4. 2. 2021 18:55

Mne hrozně pobavilo, jak se Rychetský kroutil při dotazu, proč v roce 2021 považuje část zákona, jehož text v roce 2002 sám stvořil za protiústavní, když tehdy jeho ústavnost ve Sněmovně obhajoval, když jeho návrh Lidovci tehdy napadli.

Podle pana Rychetského jsme tedy od roku 2002 volili v rozporu s Ústavou. T

Nebo se volební zákon záhadně dostal v roce 2021 do rozporu s Ústavou , i když před tím žádný rozpor s Ústavou neexistoval a jeho text je pořád stejný ? Podle ÚS asi jo!

Ach jo!

6 1
možnosti
Foto

To máte pravdu, ale pan Rychetský svoji chybu napravil. Zeman nebo Babiš žádnou svoji chybu nikdy neuznají, natož, aby ji napravili.

5 2
možnosti
MK

Žádný zákon nezná pojem vítěz voleb. Ani Ústava ne. Navíc tento pojem ani nemá exaktně definovaný obsah. Jednoduché povahy považují za vítěze toho, kdo získal nejvíce procent. To je však chyba.

Mnohem správnější je považovat za vítěze toho, kdo je schopen sestavit vládu s většinovou podporou ve Sněmovně. Pouze ten má předpoklady k vládnutí, které bude nadpoloviční většina populace hodnotit kladně.

Moula s 45 procenty neschopný dohody s nikým dalším, si nezaslouží nic jiného, než aby se ostatní proti němu spojili. Takový nemá ve vládě co dělat.

13 3
možnosti
ZZ

Na prvním místě je vždy ten, kdo získá nejvíce hlasů, či poslanců.

Kolik získá koaličních partnerů a s jakým procentním ziskem je až následný proces. Je zajímavé, že Německý volební zákon přímo zakazuje vytvoření volebních koalic a strany musí vstupovat do voleb každá samostatně.

:-):-):-)

0 3
možnosti
Foto

"Nedávnérozhodnutí Ústavního soudu o zrušení části volebního zákona znamená, že nahrává malým stranám a znevýhodňuje toho, kdo volby vyhrál."

Totální nesmysl, dál jsem nečetla :-/

10 4
možnosti
PH

Znáte to, chytrému napověz....

1 1
možnosti
Foto

Mám stejný názor, karma.

8 6
možnosti