Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Tak přesně, problémem takové ankety na internetu jsou dva. Reprezentativnost vzorku. Kteří lidé se k anketě dostanou a jsou ochotní v ní hlasovat? Povětšinou se v takových anketách vyskytují lidé, kteří mají čas na sociální sítě, brouzdání po internetu a ne třeba lidé, kteří jsou zaměstnání, nebo mají rodiny a na tohle vůbec nemají čas.

Druhý, zásadnější problém, je samotná výzkumná otázka. Srovnávat politiky vládnoucí v jiné době je ošemetné z několika důvodů. Respondent se rozhoduje na základě dojmů. Kdyby vládl, jak by to asi zvládl. Jak si může třicetiletý respondent pamatovat ve funkci premiéra Zemana, Špidlu nebo Pitharta, když v té době řešil úplně jiné starosti? To samozřejmě zvýhodňuje značně premiéry novější. Mnoho respondentů se na to dívá prizmatem svých politických preferencí, nebo je ovlivněn přirozeným chování paměti. Komu se třeba u Nečase vybaví jeho politické fungování? Většina lidí se představí Nagyovou a tečka. Topolánka vidí na pláži v Itálii a Špidlu třeba v Bruselu.

Já osobně na tu anketu nenarazil a ani bych v ní nehlasoval. Ale pokud byste ze mně odpověď páčil, tak bych hledal mezi politiky, kteří se nebáli dělat i nepopulární opatření a kteří se chovali zodpovědněji ke státní kase. Tím by se nám okruh zúžil aspoň o populisty.

5 0
možnosti
Foto

Já se taky divím kolik lidí je schopno volit a obhajovat Miloše Zemana.

22 3
možnosti
JN

Já se zase divím, že je někdo stále schopný chválit a volit TOP 09. ;-)Nicméně článek se primárně týká Babiše a toho, jak jako premiér dosud zvládl boj s covidem. Nebo ne? ;-)

3 3
možnosti
JK

To nebyla vláda, kdo to na konci prázdnin podcenil. Ministr Vojtěch chtěl začít s opatřeními v půlce srpna, Babiš mu to OSOBNĚ ZAKÁZAL. To byl jeden člověk osobně.

21 3
možnosti

A nejen tohle. Nebyly absolutne pripraveny podminky pro rychle trasovani a testovani, hygiena prestala stihat v pulce zari, ale i kdyz Hamacek nabizel pomoc, tak to Babis smetl ze stolu s tim, ze vsechno funguje naprosto slunickove. Kapacity pro testovani se rozumne navysily az za mesic hruzovlady soudruha plukovnika a trasovani nefunguje doted.

1 0
možnosti
Foto

Andreje Babiše respektuje ve vlastním zájmu i obyvatelstvo, které snížilo podstatně svou sociální mobilitu, jak svědčí čísla o zmenšení počtu případů všech ostatních nakažlivých nemocí v průběhu roku 2019.

Rebelové jsou ve výrazné menšině.

0 0
možnosti
JK

No a nebo tu mobilitu snížilo, protože nechtěj nepřímo zabíjet další starý lidi.

1 0
možnosti
PK

V podstatě "souhlasný telegram" do UH. K těm respondentům - na ověření vakcíny stačí kolik? 30-40 tisíc, tak tady těch 27 je docela veliké číslo. A stranický úkol pro členy KSČ, pardon ANO - zdaleka tolik jich ANO asi nemá ...:-)

0 0
možnosti
JN

Já jsem to také vážně nemyslel, ovšem že existují lidé, kteří jsou schopni tohle tvrdit, je nejspíš fakt. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,29
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik