Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny autore,

pisete zde o zemedelstvi a potravinarstvi, ale na co jste vlastne odbornik? Na obhospodarovani poli? Na pestovani dobytka, nebo na vyrobu 100 kg sunky z jednoho kg masa?

Z vaseho clanku mi to nejak nejde dohromady.

0 0
možnosti

Zato vy jste, jak vidím, odborník na všechno !!!!

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Komunista promluvil...vlastně v té diskusi je to jak na komunistickém sjezdu. Nadává se na ten hrozný Západ(EU), který nás kolonizuje, okupuje a brání svou hloupostí našim statečným (socialistickým) zemědělcům v rozletu. Jaká jsou fakta? Od vstupu do EU se dostalo naše zemědělství do zisku a je v něm stále. Díky dotacím z EU mohli zemědělci postavit moderní stáje a pořídit novou moderní techniku a stát se dlouhodobě konkurenceschopní,stačí se podívat kolem sebe. Ročně vyvážíme přes cca 3 mil. tun obilí, mléko, řepku, mák, skot...Ano suroviny...To díky našim národním dotacím, které ovládá velkovýrobní socialistická mléčná lobby. Podporuje to"jejich"a pomocí keců o úrodnosti půdy dotuje především nadvýrobu mléka. Další věci jako zpracovatelský průmysl atd. diskriminuje. Politika EU vychází z toho, že v EU je nadprodukce zemědělských komodit. Aby se udržely ceny a udržitelný vývoj, zaměřuje se na kvalitu produkce, ochranu půdy, vody...Což komunisté nemohou nikdy pochopit, protože co oni řídili, tam byl vždy nedostatek. Jen si vzpomeňte na nabídku potravin před rokem 1989...

2 0
možnosti
Foto

A predstavme si matematika, ktory sa vyjadruje k chovu zvierat, pritom ich nikdy nechoval a nic o nich nevie.

Pan Jandejsek ma pravdu...nie preto, ze ma prislusne vzdelanie, nie preto, ze v odbore robi 50 rokov...ale preto, je to je tak. A argumenty su realne.

Na jednej strane prisne pravidla, ktore nebudu dodrzane, lebo to nie je realne.

Prave takto vznikaju nezmyslene programy, ked ludia rozhoduju o tom, o com nevedia. Pripravovat nieco len od "stola" a pritom nevedietpodstatu veci, tak to nemoze fungovat.

Pamatate si, ze sa nemohli predavat zakrivene uhorky?

2 1
možnosti
Foto

Křivé okurky se samozřejmě mohly a mohou prodávat bez omezeni. Jen ne jako 1 kategorie.

A to dělení na kategorie chtěli jak výrobci potravin tak zemědělci. Zjednodušilo jim to vzájemné obchodování.

1 0
možnosti

Já vím, myslíte to dobře, ale Vaše první slova "Vyčerpaná louka se podmítne" spíše nahrávají tomu, že právě Vy byste v tomto ohledu nic vysvětlovat neměl.

1 0
možnosti

Patří k příspěvku pana Chýlka.

0 0
možnosti

Pane Jandejsek, kdybyste se umluvil a upsal, stav ve kterém se nachází bývalý stát Československo, později Česko je dobyté území vítězných mocností studené války. Jsme neokoloniální gubernie čtvrté říše a sklízíme výsledky totálního rozkladu prakticky všech hospodářských odvětví, zemědělství a potravinářství nevyjímaje. Války zločineckých zájmových klanů zcela decimují potenciální šance na efektivní vybřednutí z tohoto marasmu. Na rozkladu zemědělství se však, mimo jiné, také podepsaly vnitřní rozpory uvnitř agrární komory a dlouho neurovnané vztahy AK k MZe. Byrokratická mašinerie v oblasti dotační politiky je pak korunou veškerého úpadku. Naděje na nějaké podstatné zlepšení je v současnosti mizivá.

1 1
možnosti

Jestli zmizí ta obludná řepka všude, bude jen dobře

0 0
možnosti
Foto

Představte si matematika, který nechápe trojčlenku, fyzika, který ignoruje Newtonovy zákony nebo lékaře, který nerozezná játra od ledvin. Tak nějak na mě působí zemědělský inženýr a bývalý prezident Agrární komory, který napíše beze studu takovéto bludy.

Tím nemyslím kritiku agrární politiku EU, ale zcela konkrétní bláboly, které byly použity jako argumenty.

3 3
možnosti

Byl byste tak laskav a uvedl ty konkrétní bláboly?

1 0
možnosti
Foto

Pane Bouše vysvětlím. Vyčerpaná louka se podmítne, naveze se hnůj a zaoře. Pak se zasadí např .brambory, další rok třeba pšenice nebo řepka. Opět se pole pooře ,pohnojí, upraví a zaseje travní směs. No a máme kvalitní louku. Problém je ten,že EU určuje kde a co a kolik toho můžeme pěstovat.

1 1
možnosti

I57v69o 40B40o79u60š80e

15. 1. 2021 21:48

No a jak se ta louka vyčerpá? Jak dlouho to trvá? A co potom, je z toho poušť?

0 0
možnosti
Foto

Pán má 100% pravdu. Mnohé louky se neobnovily více jak 10 let. Jsou úplně vyčerpané a roste tam hlavně plevel. Obnova stojí peníze a nájemci preferují zisk. Pole na kterých hospodaří vlastníci jsou o hodně v lepším stavu než pole v nájmu.

3 1
možnosti

I94v15o 83B35o40u22š17e

15. 1. 2021 19:47

Vyčerpané louky??????

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS