Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Flasko. Dekuji za clanek. Pro ctenare jen pripominka. Tento clanek jmenuje svetove deni ktere ovlivnilo i zivot v CR. At prezident Spojenych statu byl jakykoliv v mysly kazdeho obcana CR, byl to on, co prinesl svetu ukazku politika, ktery chtel resit vse podle anglickeho "fair play". Osobne mohu rici, ze mel mnoho uspechu.

1 0
možnosti

Je ovšem nutno říci, že to Trumpovo "first Amerika" nebylo pro EU a potažmo pro ČR nijak zvlášť výhodné.

0 0
možnosti
OZ

To si s vámi pane Flaško asi poprvé dovoluji nesouhlasit....Donald Trump celou dobu mandátu lhal, vypouštěl dezinformace, vyvolával nenávist, násilí, kamarádíčkoval se s neonacisty a nakonec zkusil vyvolat útok na parlament země, jíž byl prezidentem.

Americký prezident léta usilovně doloval z bahna společenského močálu to nejhorší, co tam lze nalézt. Cílevědomě je on i jeho okolí protkávalo pavučinou propagandy a nakonec je na sebe navázalo tak pevně, že stačilo říci a vrcholek této početné pyramidy dezinformacemi krmených lidí vzal útokem parlament vlastní země, přesvědčen, že ji tak brání...

Je nutno říci, že Donald Trump v tom nebyl sám, aktivně mu v tom pomáhali lidé z jeho blízkého okolí, (Bannon, Trump jr., Giuliani) a především nesmíme opomenout, že Donald Trump měl ve svém počínání velkou oporu drtivé většiny Republikánské strany po celou dobu jeho mandátu.

A co víc, podporu více než poloviny této strany má stále ještě i teď, poté co odmítá uznat výsledky voleb a vyprovokoval útok na US Capitol.

Tohle je realita dnešních Spojených států po čtyřech letech vlády egomaniakálního xenofobního populisty.

Není možné, chceme - li se obejít v budoucnosti bez podobných obrázků na našem území, nechávat celou tuto neviditelnou armádu nepřátel volně bez omezení působit do nitra společnosti.

Existuje-li dezinformační válka - a ona existuje, pak se jí musíme bránit.

V neposlední řadě nesmíme zapomenout, že Donald Trump měl (a stále ještě bude mít) v české politice, ale i mezi veřejností, mnoho oddaných příznivců a obdivovatelů.Teď sice nejsou tolik slyšet, ale to na věci nic nemění.

Hlídejme si velmi, aby jednou nevpustil český prezident, premiér, nebo nějaký jiný politik do české kotliny stejné rázové vlny nenávisti.

Ony totiž můžou nakonec při pro ně příznivé konstelaci vyústit v totéž, co vidíme ve Washingtonu. Co bylo pro mě nejhorší, ta obrovská radost, která propukla v ruských médiích plné termínů jako „zmizení Ameriky“ i „smrt Západu“...

5 4
možnosti
VV

Tak jsem nikdy nemusela rozporovat ani jedno slovo pana Flašky....no někdy to asi přijít muselo. Co se týče hodnocení Trumpa, shoduji se s hodnocením Arnolda Schwarzeneggera.

3 2
možnosti

My evropští pitomci. Německo v naivní podřízenosti vůči Bruselu. Pod tímto titulkem uveřejnil server německého týdeníku Focus tvrdou kritiku vlády kancléřky Angely Merkelové a problému s nedostatkem vakcín. Nákup vakcíny označil Jan Fleischhauer ve svém komentáři za „debakl Evropské unie pod vedením Ursuly von der Leyenové“.

„Nyní se od nás také vyžaduje, abychom tento propadák považovali za důkaz zvláště rafinovaného vyjednávání,“ píše Fleischhauer v komentáři.

„Pokud jednotná Evropa znamená, že člověk přijme bez protestů každé špatné rozhodnutí, dokážu si představit, že docela dost lidí bude mít o evropské myšlence zásadní pochybnosti,” uzavírá sloupek.

0 0
možnosti
FS

Pane Flaško, a děkujete mu také za to, že vůbec, ale vůbec neuznal výsledky voleb a byl schopen (tedy kdyby mohl) je brutálně zfalšovat (viz jeho telefonický rozhovor s guvernérem Georgie)????

2 2
možnosti
JN

Nevěřil bych že zrovna p. Flaškovi dám karmu, ale teď prostě musím.

5 1
možnosti

Přesně. jako já. Poprvé vyvážený článek od něj.

0 1
možnosti

Ač člověk, který podporuje středovou politiku, musím nyní s p. Flaškou souhlasit. trump mi byl sympatický protože myslel na všechny Američany, i na dělníky ze středozápadu, ne jen na elity jako naše tzv. pravice.

4 0
možnosti
IS

Nestačí, že jsme umlčováni na všech social media ale nyní komouška AOC na Instagramu propaguje " silence the press". Propaguje se, aby tisk byl kontrolován, co se může publikovat a co už ne, a tady hysterie Demokratů už zasahuje přímo od 1. článku ústavy, svobody slova i tisku. Nebude dlouho trvat,že půjdou i po 2.článku, tedy na právo nosit zbraně. Jak ale chtějí odzbrojit občany mezi kterými je podle odhadu přes 400 milionů zbraní. Vypadá to na utahování šroubu svobod za vlády Demokratického presidenta který jednou půlkou huby mluví o aktu sjednocení, a druhou kritizuje a rozdmýchává nespokojenost konzervativních voličů. Ta nenávist demokratů se projevuje konstantně.

12 1
možnosti
VR

A co karíéra Trumpa v Demokratické straně? Nelíbilo se mu tam....několikrát?:-P

1 6
možnosti
PC

Nenapadlo by mě, že Vám někdy dám karmu. Dnes tak činím rád - napsal jste to velmi dobře.R^

5 0
možnosti
RK

Trump si prohrál volby sám. Zůstal sám sebou a to je v dnešní době málo. Lidmi se musí manipulovat z nějakého důvodu to mají rádi. Biden měl lepší strategii-více presidentka žena navíc nepůvodní Američanka v době rasové krize= sta tisíce hlasů. A média v zádech, kapitola sama o sobě. Mediální svět je dnešní největší hrozbou. To jak dokáží lidi ovlivnit je až nevídané. Připomíná mi to tu slavnou rozhlasovou hru o napadení země ufony a následnou hysterii.

4 1
možnosti
JW

Trump nezustal sam, 75 milionu lidi co ho volili stoji za nim!

1 0
možnosti
DR

Já taky děkuji a to především za to, že konečně tento lump vypadne z úřadu a tudíž přestane dál škodit a díky té žalobě už se snad nikdy vracet nebude. R^

Kačere, děkujeme a už opravdu odejděte do propadliště dějin.

1 7
možnosti
IS

To není ještě tak jisté. Pokud ho Senát neodsoudí ještě v době kdy je presidentem, pak samozřejmě může. Senát totiž nemůže odsoudit někoho, kdo presidentem ještě není, nebo už není. To víte, to chce znát Americké zákony, a ty zřejmě nejsou Vaší silnou stránkou, jak tady prokazujete. Odsouzení kongresem je jen první krok, a stejně jako v loňském lednu ho impeachoval Congress a Senát ne, tak je to bezvýznamné.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,54
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.