Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Máte pravdu, ale o čem to vlastně píšete?

0 0
možnosti
MJ

Pamatuji dobu, kdy rozhořčení soudruzi byli pohoršeni tím, že si někdo dovolil být nespokojen! Volali po tvrdém postihu, zalykali se odporem k takovýmto vyvrhelům. Váš článek se tomu hodně podobá.

1 1
možnosti
Foto

V rámci otužování bych doporučil pro rozehnání vodní děla :-)

2 0
možnosti
JK

Aha, takže když má někdo jiný názor, kterému Vy nerozumíte, vezmete obušek ? :-/

5 3
možnosti
IL

I62v37o 41L92y90č46k20a

13. 1. 2021 13:53

Nějak vám nedochází, že lidem nevadí demonstrace, ale nedodržování nařízení nosit na veřejnosti roušku.

4 1
možnosti
ZD

Naprostý souhlas a karma.

3 1
možnosti
RC

To fakt nechápete? Kdyby tam poslali policajty, tak by demonstrujicich pristi den nebylo 3k, ale 30k. A pak 300k. A to je to, čeho se jakákoliv "moc" bojí nejvíc. Navíc, protestovat proti zvůli, nekompetentnosti a papalášství se v obýváku nebo na diskuzi idnesu moc nedá.

9 4
možnosti
ZD

Nemoudré, stejně jako ty demonstrace.

3 3
možnosti
MB

Policie moc dobře ví, že na demonstracích naopak lidi roušky mít nesmí (to, že říká opak, je jen typická hra.). Protože krizový zákon říká, že krizová nařízení se nemusí dodržovat, pokud jsou v rozporu s nějakou zákonnou povinností. A zákon i právu shromažďovacím zakazuje zakrývat si na demonstracích tvář. :-)

7 2
možnosti
MB

Což teda koukám, že už se rozebíralo níže :-)

0 0
možnosti
MK

Díky historickým symbolickým reminiscencím je zkrátka u nás problém rozhánět demonstrace (i ty ilegální).

Vím, že je to nesouměřitelné, ale tak už to s používáním symboliky často chodí. Narušování demonstrací prostě vyvolává u velké části lidí vzpomínky na totalitární chování bolševiků. A výkonná moc se tomu snaží vyhýbat.

Je to ze stejné soudku, jako když se Merkelová v roce 2016 rozhodla otevřít „migrační dálnici“. Všichni věděli, že z toho bude průšvih. Ale Merkelová nechtěla kvůli historickým reminiscencím to, aby v televizi byly vidět záběry toho, jak německé bezpečností složky zasahují proti příslušníkům odlišných etnik.

A ostatně – pokud by se policie pokusila to ukončit, tak co by z toho bylo? Nebyl by z toho neskutečný bordel na Staromáku – který by ve finále vyústil v další a ještě větší demonstraci proti „korona-totalitě“?

Na přístupu státu mi vadí spíš jiné věci. A těch je tolik, že se o nich snad ani nemá cenu rozepisovat.

2 1
možnosti
IL

I24v51o 56L76y60č61k90a

12. 1. 2021 20:54

Karma. Taky si říkám, že tam chybělo pár antonů do kterých by policie naskládala pár desítek demonstrantů a pak jim nadělila solidní pokutu. Ne kvůli demonstrování, ale kvůli nedodržování hygienických nařízení. Když to jde v jiných zemích, tak proč ne u nás.

6 5
možnosti
JS

J62a17n 33S55k74á39l10a

12. 1. 2021 23:55

Stýská se vám po totalitě, co?

11 6
možnosti

Vážený pane blogere, jelikož, jak píšete, nerozumíte tomu, proč lidé na demonstraci na Staroměstské náměstí přišli, tak já bych Vám to vysvětlil. I když pokud byste si poslechl projevy, které tam zazněly, věděl byste to hned. Lidé přišli demonstrovat, protože nesouhlasí s vládními kroky, nesouhlasí s diskriminací, které se vláda vůči nim dopouští, nesouhlasí s nefunkční strategií boje proti koronaviru, nesouhlasí s lockdownem. Lidé tam žádali, aby vláda přijala cílená protiepidemiologická opatření na ochranu rizikových skupin a zrušila plošná opatření a umožnila lidem za dodržování vyšších hygienických standardů normálně žít.

Lidé, kteří tam byli, chtěli aby je vláda nechala normálně žít, pracovat, sportovat, vzdělávat se, chodit do školy, chodit za kulturou, do restaurace, do školy, do fitka, do sauny, na solárko pro vitamín D, plavat do bazénu, zahrát si fotbal, tenis, zatancovat, lyžovat, navštěvovat své přátele. Lidé vyjadřovali svou nespokojenost s tím, že vláda hodila boj s koronavirem pouze na jednu skupinu obyvatel, a tím je ekonomicky likviduje. Kdybyste chtěl více informací, rád Vám je poskytnu.

24 12
možnosti