Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... to je od ní bezesporu záslužnej čin, tak doufám že sa k temu postaví čelem aj doma, kde vyrážijou dveře u baráků publicistů v průběhu chatování o politice, vyhazujou lidi z roboty za nepohodlnej názor, zakazujou publikovat a vydávat knihy, ruší diskuse a celé profily na sociálních sítích, štvou Antifu proti AfD atd.atd.,- ....... to není prozření,- to sa jejich vlastní medicína vymkla kontrole!

2 0
možnosti
VR

Autor mi stále víc připomíná Břéťu Olšera, neblahé paměti. Jeho soft verzi, nelže tak očividně a brutálně, ale jen tak lehce, překrucuje, mlží, fabuluje...o to horšíRv

3 16
možnosti
Foto

Nějakou konkrétní lež v jeho textu byste neuvedl?

6 2
možnosti
EH

Merkelová očividně necílí jenom na hloupé voliče čekající laciná řešení složitého problému. Když teda pominu migraci, tam se laciné řešení nabízí samo - prostě nepřijímat.

Demokracie může fungovat jenom tehdy, pokud je moc v rovnováze. Moc lidu, moc politika a moc peněz. Tady hrozí, že moc korporátů omezí moc politiků. A na internetu prakticky neexistuje konkurence, většinou válčí dva giganti. A ti by se určitě rádi spojili, kdyby jim z toho koukala možnost obejít stát.

Dneska to může být zablokování politika, aby nemohl dostat své názory k lidem. Zítra to může být bojkot daní nebo prosazení povinného nákupu jejich produktů.

5 2
možnosti

Proč se Trump nepokusil změnit systém hlasování? Měl na to 4 roky

Já osobně mám dojem, že jak republikáni, tak demokraté nic měnit nechtějí, protože doufají, že v budoucnosti se jim tento systém bude hodit. Je to stejné jako u manipulací s volebními okrsky, kde víme že to je špatně, ale každá ze stran se cítí strašně důležitá, když s nimi manipuluje.

2 2
možnosti

Trump by rozporoval jakýkoliv systém hlasování, pokud by nevyhrál. Sám to předem avízoval.

4 4
možnosti
RK

Ta úchylka srovnávající komunismus a demokracii už je fakt trapná. Fakt nechápu ta jednoduchá myšlení, která srovnávají mouchu a dinosaura, protože to jsou oboje zvířata. T. prostě překročil všechny meze a dostal po hubě. Mnohem později, než by dostal kdokoliv jiný.

2 18
možnosti
LB

L90i48b72o88r 81B82í77l23e48k

12. 1. 2021 14:01

Moucha je zvíře, ach jo

0 0
možnosti
Foto

Vybral jste si moc "dobrý" vzor pro podporu svých názorů. Zřejmě už jste zapomněl, co Merkelová způsobila svou veřejnou výzvou vítající všechny imigranty. Myslím, že i v jste to kritizoval. Tomu se říká selektivní přístup.

Někdy se dá říct, že množství, objem textu znamená snahu objektivně se dopracovat ke korektnímu hodnocení, někdy naopak množství je balastem zastírajícím jeho jednostrannost a účelovost. Jako v tomto případě.

5 10
možnosti
EH

A co to je neselektivní přístup? Kritizovat myšlenku jenom proto, že autor myšlenky, která se mi líbí, je zároveň autor myšlenky, která se mi nelíbí? ;-D

Lidi nejsou obvykle vaše alter ego.

8 0
možnosti

No, je vidět, že tito politici si alespoň uvědomují nebezpečnost této situace z širšího pohledu.

Sice jim v tomto konkrétním případě může rozhodnutí provozovatele takovéto sítě vyhovovat, ale uvědomují si, že jiném případě může soukromá společnost zasáhnout zase proti nim. Tohle vyvolá potřebu regulovat provozování sociálních sítí. Není možné, aby si o poskytování služeb rozhodoval provozovatel zcela sám a svévolně. Tohle bude muset být v kompetenci nějakého vyššího dozorčího orgánu, kam bude provozovatel jen posílat podněty. Provozovatel restaurace (a pod.) si také nemůže zcela svévolně rozhodovat o tom, jakou názorovou, sexuální či národnostní skupinu bude obsluhovat či neobsluhovat.

14 0
možnosti
Foto

Píšete, že provozovatel restaurace nemůže svévolně rozhodovat, koho obslouží nebo ne. Provozovatel restaurace ale může vykázat nebo odmítnout obsloužit třeba opilce urážejícího ostatní hosty nebo špinavého zapáchajícího bezdomovce. Prostě ty, kteří se zde chovají neslušně a obtěžují ostatní hosty. Tak i provozovatel nějaké sítě může odtud vykázat ty, kteří mu z toho dělají žumpu. Nemyslím si, že by zde měl rozhodovat nějaký vyšší dozorčí orgán. Kdo mu stanoví nějaká pravidla? Dnes si pravidla určuje provozovatel sítě sám. Pokud tedy třeba Donald Trump nesouhlasí s tím, že mu Twitter zablokoval účet, může se obrátit se žalobou na soud.

0 0
možnosti
JH

Ano - "Ekonomicky nejvyspělejší země světa a kontinuálně nejstarší demokracie nemůže mít proces kruciálního hlasování o výběru hlavy státu na úrovni Ugandy"

10 1
možnosti
Foto

Paní Merkelová si může dovolit říct všechno. Málokdo ve světové politice totiž opravdu zvažuje svá slova k davu tak výsostně jako právě ona. Myslí spravedlivě, sociálně a empaticky, což se pravda v čemsi ukázalo jako problematické, ale domnívám se, že dělá všechno proto, aby slovy nepřestřelila v nějaké dnes bohužel obvyklé hysterii nevyzrálých státníků. Je zkrátka demokratická a má i doma v mnoha věcech podporu. Není totiž osobnostně uzpůsobená k laciné momentální náladě davu - jakéhokoli, co vylije vaničku i s dítětem. Jenže jenže - těm lacinějším, jak vidno, ve střípcích poslouží, až to hezké není, že?;-)

15 6
možnosti
Foto

Tak "My to zvládneme" zrovna vůbec nezvládla.

5 1
možnosti
VV

Evidentně jste byl velmi častý a velmi vděčný čtenář toho Rudého Práva , hodně z jeho studia ve vás zůstalo

1 13
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,88
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články