Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když porovnám ta dvě období a do předchozího promítnu vliv komunistů, tak v porovnání s posledními třiceti lety byla kvalita seriálů podstatně lepší. Možná to bylo i tím, že v těch minulých seriálech hráli i špičkoví herci, což je dne spíše výjimka.

4 1
možnosti
Foto

Co třeba Dům z karet, Mladý papež ... To jsou také seriály komerčních televizí. Nebo myslíte jen České výplody ?

1 1
možnosti
Foto

Oba seriály skvělé. A co třeba Most (nemyslím český seriál), Homeland, Dexter, Koruna, Papírový dům a mnoho dalších. Včera jsem třeba dokoukal Letušku

0 0
možnosti

Za 40 let se samozřejmě určité seriály nashromáždí. Ale kdo by si myslel, že se kvalitní seriál točil každý rok a několik, hm, ne. Televizi nevidím jak je rok dlouhý, ale podle mých přátel Okresní přebor či Comeback byly vynikající seriály. A určitě se jich najde více. Hodně seriálů bylo na streamech na netu a známí si je také pochvalovali. Jen si nepamatuji jména.

Co se týče knížek, pro české autory je těžké něco vydat ve větším nákladu. Zatímco dříve neměli moc konkurence (jak co se zahraničních autorů týče, tak jiné zábavy), dnes máte 120 kanálů v televizi, internet a můžete si objednat jakéhokoliv autora chcete. Nelze se divit, že se český autor jen těžko uživí.

5 2
možnosti
JM

Televizní seriály se poprvé začali v Československé televizi vysílat v roce 1959. Takže se bavíme o 30 letech kdy se nejenom v totalitní televizi tento žánr ještě vyvíjel. Vámi uváděných 40 let je tedy nesmysl.

1 0
možnosti
Foto

To co se dnes vysílá je absolutní humus, a nejde jen o seriály, ale též pořady propagandistické, tvořené ve štábech všech televizí. Ten úpadek je ale všeobecný a týká se nejen seriálu, ale také úrovně školství, vztahů mezi lidmi a podobně. S tím poměry politické souvisejí jen velmi málo, jde o logický vývoj degenerace lidstva Rv

10 6
možnosti
Foto

Nikoliv. Jde jen o ztratu pameti, kdy si lide jako vy mysli, ze je normalni produkovat rocne desitky skvelych filmu, protoze vy jste jich takovych jiz par desitek videl. Co na tom, ze ty byly natoceny za obdobi nekolika desetileti, ze. ;-) ... Konzum je problem

5 2
možnosti
Foto

Kdysi kdosi prohlásil, že nemáte li nosné téma na celovečerní film, udělejte z toho třináctidílný seriál.

2 0
možnosti
Foto

Je demagogie postavit na jednu stranu vyber toho nejlepsiho proti zobecneni serialu jako je Ordinace ci Ulice..... I dnes vznikaji vyborne serialy, jen se na ne zrejme nedivate ;-)

13 2
možnosti

Zapomínáte, že těch skutečně dobrých a netendenčních seriálů bylo za totáče jako šafránu (sama jste je vyjmenovala a stačily k tomu prsty jedné ruky). To je za dlouhých 40 let poněkud málo, nezdá se vám? Dnes, kdy je na trhu vedle veřejnoprávní televize i několik komerčních a všechny mají několik programů, je pochopitelné, že v té záplavě seriálů, šitých horkou jehlou, je většina podřadných. Ale zaplaťpříroda za to, protože jinak by v dnešní koronavirové době neměli herci "co žrát". :-)

2 1
možnosti
JP

Zapomínáte na fakt, že totalita už je 30 let za námi. Co se natočilo za těch 30 let, když se díváme i na Anděla na horách?

6 0
možnosti
Foto

Nejmladší z rodu Hamrů, Plechová kavalerie, Okres na severu, Muž na radnici, Synové a dcery Jakuba Skláře - v tom všem dával Dietl najevo, že miluje komunisty a normalizaci víc než svou vlastní ženu. Není důvod tato díla nijak glorifikovat.

Na druhou stranu poté, co jsem z nudy zhlédl obě série seriálu Vinaři, jsem uznal, že za něco takového by se možná i Dietl styděl.

4 5
možnosti
PS

P14e12t43r 13S29k51á31l55a

10. 1. 2021 10:29

Moc si to nepamatuji, mám ale pocit, že zrovna v tom Synové a dcery Jakuba Skláře vystupoval jako záporná postava jeden z komunistů. A to tenkrát rozhodně nebylo běžné.

6 0
možnosti
MZ

Už jsem chtěla dát karmu, souhlas se vším, až na toho Hřebejka, ten je pro mně neskousnutelný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik