Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FD

Ono ten rozvrat bude i v Evropě a to dřív než později.Rasově to nepřežije.

6 0
možnosti
AN

A37l95e56š 51N45o83v30á48k

7. 1. 2021 10:13

včerejší incident je zatím obestřen rouškou nejasností, není vyloučeno, že to byla dobře zorganizovaná akce pod falešnou vlajkou.

11 11
možnosti

Co je vám na tom nejasného? Demonstranty pozval před Kapitol sám Trump a pak převládly emoce, které se zvrhly v násilnosti. Nic víc bych za tím nehledal.:-P

16 3
možnosti
PN

Před sto lety byla Velká Británie světovou supervelmocí. Před padesáti lety byla neopomenutelnou sílou, která ještě pořád byla schopna vyslat flotilu přes půl světa, i když na největší hráče typu USA či Ruska neměla. Dneska je bezvýznamným státečkem, který pravděpodobně neudrží ani Skotsko a Severní Irsko.

O Stalinovi si můžeme říkat co chceme, ale za jeho vlády se z bezvýznamného Sovětského Ruska zničeného občanskou válkou stala světová nukleární a kosmická supervelmoc. Jo, umřelo moc lidí. Dnes se Rusko drží nad vodou jenom za pomoci prodeje svého nerostného bohatství - technologie, stroje a přístroje kupuje z Evropy a Číny.

Ještě před 50ti lety byly USA světovou supervelmocí. Dnes už nejsou schopny vzdorovat Číně, která se dere nahoru. Trump neudělal Ameriku "great again". I když dnes je to pořád mocnost, směřuje jednoznačně do pekel. Boeing už není schopen udělat letadlo, které létá, jinak se v USA už nevyrábí nic kromě zbraní a i z těmi jsou dnes velké problémy.

To, co se odehrálo při současných presidentských volbách v USA by se ještě před pár desetiletími stát nemohlo, ale je to přirozený vývoj na cestě do bezvýznamnosti a možná i rozpadu dost nepřirozeného soustátí. Uvidíme, možná i dost brzy. Že by se tato bouře uklidnila se mi moc nezdá.

17 11
možnosti
Foto

J29i86r74i 35C57i77z

7. 1. 2021 12:17

Docela jste pobavil svym videnim sveta. Jeste pridam k Vasemu vyctu napr. Spanelsko, v 16. a 17. stol. nejvetsi evropska velmoc diky koloniim, v 18. a 19. stol. zaostaly bezvyznamny stat. Mocne bylo kdysi Polsko nebo Uhry, dnes jen takovy privazek EU. Ostatne i Ceske kralovstvi melo velky vyznam v Evrope po dobu jeho zacleneni do Habsburgskeho soustati. Od r.1918 rychle padalo dolu, z puvodniho Ceskoslovenska nejdriv byla odebrana Podkarpatska Rus, pak se osamostatnilo Slovensko a dnes jsme taky jen privazek EU ziveny automobilovym prumyslem Nemecka. USA jsou ted v problemu, ale oni vse vyresi patrne nejakym dodatkem k jejich Ustave, aby se nic podobneho neopakovalo. USA vzdy vse vyresily a zcela jiste to udelaji i ted. Ti, co vtrhli do Kapitolu vyuzili rousek proti Covidu, aby nebyli identifikovani. D.Trump, podle mych informaci k volbam od meho potomka s americkym obcanstvim, hodne ztratil svymi antiekologickymi vystupy, kvuli kterym prisel o dost volicu. Jen opakuji to, co jsem se dozvedel od volice z USA. Zustante prosim v klidu.

4 0
možnosti
PS

P40e55t25r 21S50k75á76l25a

7. 1. 2021 9:12

Vy máte informaci, jak zemřeli ti čtyři lidé a kdo je za jejich smrt odpovědný?

3 0
možnosti
DP

D88a47v88i59d 40P26e20t74r

8. 1. 2021 0:51

V každém případě je za to odpovědný Trump jako iniciátor celé akce.

0 2
možnosti
Foto

Bidenova řeč byla skvělá a rozhodně nevypovídala o tom, že by nebyl schopen vykonávat funkci prezidenta.

Čtyři mrtví, pokud tito nevytáhli jako první zbraň a nevystřelili, je neomluvitelná.

Stejně tak je neomluvitelné a nepřípustné cenzurování Trumpa Twitterem, i kdyby sděloval cokoliv.

3 8
možnosti
Foto

Vy tomu rozumíte, jako divočák filmu. Ale u Vás je to omluvitelné...:-)

4 3
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články