Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Během čtyřiceti let tužilo mnoho lidí, kteří se totalitě postavili, a vzpomínají na ně často jen ti, kteří té době něco vědí. Čest jejich památce.

PS: Ono je dnes nějaké výročí? Narozeniny, úmrtí, inaugurace... Nic mě nenapadá. Pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

Moc pěkná vzpomínka, dík za ni :-).

1 0
možnosti

R^ není co dodat.

1 0
možnosti

Konec bývalého režimu v thedejším Československu "úspíšilo" hlavně to, že v okolních zemích bývalého východního bloku se už dávno "něco" dělo, např. 1/3 svobodné volby v Polsku, otevírání hranic SRN-NDR apod. U nás se stále "jelo" ve starých kolejích, a potom i když VH říkal spoustu krásných slov, tak on sám se jimy mnohdy vůbec nařídil, bohužel... Svazky STB se měly zveřejnit ihned po "plyšáku" a ne až po té, co se za ministra Sachera řádně "prolustrovaly", inu zvolila se opět ona známá "česká ulička", nikomu se neublížilo, spouta lidí zase ohnula záda, převlékla "kabáty" a jelo se dát, proto tu dnes máme to co máme...

2 0
možnosti

Tenkrat sedel na hrade clovek celym svetem vazeny. Dnes tam sedi historicka postava, totiz baron Hieronymus Carl Friedrich von Münchhausen.

A ani Zelnicek s nim nechtel mluvit,

3 2
možnosti

trošku mi přitom hodnocení vadí, že jste nevzpomněla na lidi, kterými to skutečně začalo. Stávka byla až po tom co se stalo těm studentům. Kdyby těch nebylo, nebyla by ani ta stávka, a nebyl by ani ten Váš Havel, kterého navrhl Čalfa s větou, jestli nevzal funkci presidenta.

Jo jo lidi zapomínají i na takové malé drobnosti, malé kuličky sněhu, které se pak změní v lavinu.

A to kdybych šel ještě dál. Tak pravá příčina proč se roztočila dějin tímto směrem byla vlastně jinde. Ta byla v okamžiku kdy ÚV SSM povolil demonstraci ke dni studenstva. Obrazně řečeno si stejně myslím, že tehdejší funkcionáři ÚV prostě viděli dál . Protože ÚV KSČ se to moc nelíbilo, přesto si to ÚV prosadil. No a pak nabrály události příslušný spád událostí.

Ostatně ani disidenti v čele s Havlem nebraly počáteční události vážně, seděli si na Hrádečku a měli družnou zábavu. Teprve po nějakých dnech se přesouvali do Prahy a někteří pomocí spřátelených komunistů ve straně začali uplatňovat svůj nárok na přechod os socialismu k rannému kapitalismu

2 0
možnosti

Tak to byste musel nejprve poděkovat agentům STB - kteří za organizací manifestace stáli a zařídili její schválení a realizaci.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Dobře napsáno.R^ K tomu poslednímu odstavci - těm lidem, kteří se za totality zapletli s StB, se nic tak hrozného neděje. Mohou normálně vykonávat svá občanská povolání, nikdo je nezahání do kotelen ani k lopatě, a je to tak v pořádku. Pokud však někteří nemají tolik sebereflexe, aby se nedrali se do vysokých politických funkcí, je na místě aby se jim to dalo najevo. I po třiceti letech.

P.S. "Nebát se a nekrást" bylo heslo T.G.Masaryka.

9 0
možnosti

Také na něj ráda vzpomínám. R^

7 0
možnosti

Nyní, když je již zřetelně patrné co sedí na Hradě vzpomínám s úctou na Václava Havla. Byl vzdělaný, empatický a jezdili k nám státníci z celého světa....dnes je z úřadu prezidenta smrad, lži a putyka...ale více než polovina z nás jej volila. Stačilo strašit tu šlechtou, tu malou lží o protivníkovi...jak smutné, ale asi si nikoho lepšího nezasloužíme. Rv

15 2
možnosti

Domnívám se, že takový "obraz" současného prezidenta vytvořily sdělovací prostředky, které se nikdy nesmířily s tím, že nezvítězil jejich favorit.

2 9
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS