Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J51a10n 38R44á47ž

6. 1. 2021 19:07

Ne, že bych se vším souhlasil, ale je dobré si nalít čistého vína. A trocha strašení neuškodí, protože to vnímavé nutí k zamyšlení.

Já například jsem si po přečtení knížky, ze které je tato pasáž, naplno uvědomil, že záporné úroky mají jen a pouze poiltický důvod a že tedy tento nesmysl ECB hned tak neopustí. Což dává naději, že mnoho hypotéčních dlužníků může být další roky v klidu, že se jim úroky nebudou zvedat. A to je i důvod pro investory, kteří i když mají hotovost, vezmou si na získání investičního bytu hypotéku a hotovost investují jinam.

1 0
možnosti
PD

P70a52v98e17l 23D50u82d63r

6. 1. 2021 16:06

Kdyby tito géniové, kteří se přes noc stali experty na pandemii, sociologii i statistiku, aspoň řekli, že všechna opatření je třeba dodržovat, ale to neřeknou, oni jsou pyšní na to, že říkají něco úplně jiného, než ostatní neuznaní géniové, a že jich tu je tolik, to fakt bolí.

3 1
možnosti
AP

Protože není. Protože min. část opatření jsou naprosté nesmysly, část jich je přímo kontraproduktivních a jen část má nějaký smysl.

5 0
možnosti
Foto

Hehe, a kolikrát krizí strašila Šichtařová (nebo Pikora)? Si děláš srandu, ne?

4 0
možnosti
VD

Ano, je dobré konečně říkat nahlas, že Covid není až tak významný problém, ale jen fíkový list na zakrytí velké celosvětové ekonomické krize. Je potřeba, aby lidé to konečně vnímali a pochopili.

--------

A to znásilňování ekonomiky není nic jiného, než prostředek v boji o moc, její udržení a posilování.

Zábavné na tom je to, že se k tomu paradoxně účelově používají socialistické prostředky.

Už Marx a Engelsem psali, že hybnou silou světa jsou masy, což velcí kapitalisté velice rychle pochopili a tak ty masy ovládli jejich vlastními prostředky.

--------

Paní Šichtařová, vždyť to přece musíte vidět na chování finančního a bankovního kapitálu, který máte v malíčku. Touto cestou každým rokem dochází k větší a větší kumulaci a integraci kapitálu v rukou stále menšího a menšího počtu jedinců. Individualismus ovládá svět kolektivistickými prostředky.

:-)

4 0
možnosti
Foto

Na Markétě obdivuji, že vždy kritizuje jen ty, ze kterých ji nemůže nic kápnout.

11 7
možnosti
JF

a co teprve obecní krize-alarmisté z inlačních vln na širém monetarním moři ;-) ti jsou teprve TOP .. či Trikolóra? ;-D Šamani vždy si najdou toho správného strašáka pro upoutání pozornosti davu ... ale s tím rozumem na to jistě jednou přijdou pokud už na to tedy nepřišly ;-D

0 0
možnosti
BH

pěkně a přesně pojmenováno. R^ bohužel je nám to p.d platné, karavana jede dál. ;-)

8 1
možnosti
DN

No, trochu pravda je v tom, ze Covid se spoustě lidem hodí. Nastává doba další revoluce/ u nás/ - preskupovani majetku. Už ne formou kupónu, ale vykupovanim větších menšími.

12 0
možnosti
Foto

Ano říkáte to někdy od roku 2009 že přijde krize. Konečně jste se dočkala.

7 14
možnosti
Foto

Nevím, podle mě skutečná krize je až ve chvíli, kdy určité kritické množství lidí natvrdo odmítá pracovat (raději se budou například válet u televize, číst bulvár - rozuměj iDNES apod.-, než aby tvořili něco alespoň zdarma pro radost z vlastního tvoření nebo se učili něco nového a uplatnili se tam, kde je poptávka). V důsledku toho nemají za co nakupovat a dusí se směna zboží a služeb. Firmy pak musí začít propouštět, protože není komu prodávat. A spirála se stáčí k samému dnu až tak dlouho, dokud zase nezačnou lidé tvořit a pracovat a prodávat a nakupovat.

Mohla by civilizace fungovat i bez toho tajemného půjčování a splácení? Bez dluhů? Prý nikoliv. Ale nikde to nikdo ještě pořádně nevysvětlil, proč jsou dluhy tak nutné a co to vlastně dluhy jsou. Například komu konkrétnímu kdo dluží - myslím tím která osoba má pohledávky u koho a jak k tomu došlo. Kde se ta čísla vykouzlila, z čeho? Takové ty hlášky "Dlužíme x miliard." mi přijdou podivné. Komu konkrétně dlužíme? Pokud sami sobě, potom to celé vypadá jenom jako zašmodrchané klubko neidentifikovatelných transakčních vztahů ... lidově řečeno bordel.

11 0
možnosti
JF

... už samotné peníze jsou dluh sám o sobě (od Centrální banky) a každý si k tomu dává jen marži (např. paní Šichtařová) ... zaplatí to jejich konečný uživatel ... a o nákladnosti tohoto systému to je to když už kritické množství lidí natvrdo odmítá pracovat než aby raději alespoň zdarma a pro radost tvoření se učili něco nového ... např. něco o reálném původu krize ;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,62
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články