Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Všechny díly Poslední aristokratky se mi jako knihy líbily, film mě nebavil...

9 0
možnosti
JJ

Knihy jsem nečetl, jinak souhlas!;-)

0 0
možnosti
RK

Předlohu k Poslední aristokratce jsem nečetl, ale nevylučoval bych, že je taková jako film, a že je to oddechový humoristický román. Nevím.

Před rokem jsem byl na filmu v kině a ano, také mi přišlo, že se humor příliš nedostavuje. Na druhou stranu to bylo před Vánoci a zasněžených plání bylo ve filmu dost a dost, žádné drama jen poklidný sled obrázků, celkem hezké prostředí. Film se natáčel na několika zámcích, takže i zdevastované interiéry přišly ke slovu.

V televizní premiéře jsem již věděl, že nám od filmu mnoho čekat, že nepůjde o nějaký vybroušený anglický humor, ale spíše o (snad) záměrnou nadsázku a nakonec mi opětovné sledování nečinilo potíže.

Klenot české kinematografie to určitě není, ale vidět se dá. Období vánočního času je premiérami už tradičně poznamenané. Jediné, na co bych se zeptal, by bylo, jakým způsobem si ČT vybírá projekty ke koprodukci, ale to by bylo jiné téma.

5 0
možnosti
JJ

Jen znovu podotknu, nešlo mi ani tak o to dílo, které se mi ale zdá přes to všechno opravdu hrozné a podle toho by pak takoví "Účastníci zájezdu" od stejného režiséra museli dostat minimálně Zlatou palmu, ale o načasování premiéry(?) na obrazovce. O problému uvedeném ve vašem posledním odstavci ani nemluvě...

1 0
možnosti
PD

naštěstí doby, kdy ČT dávala 1.1. na střídačku Libuši a Prodanou nevěstu jsou dávno pryč.

8 0
možnosti
JJ

Ano. To, že ty doby jsou dávno pryč je asi tak jediné pozitivum na novoročním večerním programu ČT. Proto nechápu, proč se všichni tak pohoršují, když se mluví o zrušení stávajícího modelu tohoto nesmyslného molochu, který je schopen ve státní svátek brát jako hlavní kriterium sledovanost a "pofiderní zábavu mas".;-D Pokud bychom ponechali veřejnoprávní televizi pouze ČT24 a art, nemuseli bychom možná ani platit to výpalné.

4 1
možnosti
Foto

Víte, Radku, on je asi největší problém v tom, že to dala ČT. :-)

6 6
možnosti
Foto

Patří pod Radka Kněžínka. Dvakrát se mi to neuložilo, potřetí špatně. ;-D

0 0
možnosti
RK

Byl jsem na tom v kině. Kamarádka říkala, že se to zdaleka nepřiblížilo ke vtipnosti knížky. Hodnotil jsem to jako typickou vánoční oddychovku. No, tak to dali na Nový rok. ;-)

1 0
možnosti
ZZ

Vždyť je to celkem jedno, co ČT vysílá.

;-D;-D;-D

2 0
možnosti
JJ

Víceméně máte samozřejmě pravdu. ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
IB

Myslím si, že zas taková hrůza to nebyla. Ani já nejsem žádná odbornice na TV tvorbu a toto je jen můj názor, tak jako Vy jste napsal svůj. Většinou tzv. české komedie nesleduji. Na ČT1 jsem přepnula spíš náhodou cca ve 20té minutě filmu, protože mě nic jiného nezaujalo. Musím říct, i když jsem neviděla začátek, tak jsem se opravdu bavila a to doslova, chvílemi jsem se až chechtala nahlas. Nečetla jsem knihu, takže nemám srovnání, jak mnozí píšou v jiných komentářích, že byli zklamaní atd. , já byla spokojená, protože za celé svátky jsem nenašla žádný pořad na všech programech , který by mě rozesmál nebo uspokojil (kromě pohádek, které znám nazpaměť).Film jsem si druhý den pustila od začátku, abych pochopila celý děj a tam jsem zjistila i to, proč mluví dobře česky, protože i mě to jako Vás zarazilo. Jejich otec dbal na to , aby uměli perfektně česky, až se jednou vrátí domu. Pro Vás možná nepochopitelné charakteristiky postav a to , jak byli komediálně zahrané jednotlivými herci, pro mě zase velmi zábavně podané, tomu dodalo šťávu. Ano, prý v porovnání s knižní předlohou tam byly nějaké změny v postavách, nebo záměna psů za koně měli určitě své důvody , a musel s tím souhlasit i autor, navíc měli nějaký rozpočet . Myslím , že jste asi moc nepochopil , že je to komedie a tak se na ni musí i pohlížet. Ale každý máme jiný pohled na tento film, jak sám píšete, a proto Vás chápu, že se Vám to nemuselo líbit. Je to stejné jako s jídlem - 10 lidí -10 chutí. Pro mě to odpad nebyl, naopak. R^R^;-);-)

5 1
možnosti
JJ

Jsem rád, že vám film udělal radost a že jste se zasmála a chápu, že se každý můžeme zasmát jiným věcem. Ale jak píšu kolegovi níže, v tom problém nevidím, takže pokud o to stojíte, přečtěte níže, protože tapetovat to tu nebudu. Jako další problém však vidím v tom, proč ze svých prostředků financuje veřejnoprávní televize dílo, které je na úrovni Troškových Kameňáků, kterými filmoví fajnšmekři hluboce opovrhují a přitom se na ně vůbec nemusí dívat a nestály je ani korunu.

0 0
možnosti
HV

Nu, a přesně jako paní Spáčilová... napsal jste svůj osobní pohled na film, tak jak to dělá ona. Mě se třeba film o kterém píšete líbil.

10 0
možnosti
HV

A mimochodem-zas takový odpad film Poslední aristokratka nebyl. Podle Čsfd, když jsem si vyselektoval české komedie 2018-2020, tak je s 56% (což není na komedii ČR špatné) zhruba vprostřed žebříčku. Takže žádný odpad.

1 0
možnosti
ML

Hodnotiť film a nenapísať jeho názov...8-o Odpad!

29 0
možnosti
JJ

Já se vám opravdu hluboce omlouvám za toto mé neomluvitelné pochybení, které se mi stává jednou, dvakrát, maximálně však třikrát za deset let. A proto naprosto chápu vaše spravedlivé rozhořčení!!;-D;-D

2 1
možnosti
Foto

Vámi kritizovaný film měl sledovanost 2 miliony diváků....a ČSFD měl na českou komedii celkem slušné hodnocení.Ja osobně jsem se nedíval a tak nemohu posoudit...

0 0
možnosti
JJ

Vidíte a při nějaké té občasné kritice ČT se přesto všechno najde vždy dost obhájců, že ČT tu nemáme kvůli sledovanosti a divácké oblibě, ale abychom zkomercionalizovanému divákovi předložili něco té kvalitní televizní zábavy "s přesahem" a na sledovanosti až tak nezáleží. Myslím, že v tomto čase by měla podobno sledovanost i Dovolená s Andělem a ani by to tak moc nestálo. Jenom by pár desítek českých filmových a televizních umělců přišlo o "vejdělek" z vlastních zdrojů .;-D;-D

2 0
možnosti