Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

příspěvek první jsme zařadila špatně - je to diskuze, měla být níže - na niž Petr Omelka také reaguje.

0 4
možnosti
Foto

:))) no, hodím sem dolů kopii a za těmi slovy si zkrátka stojím. Jsou o celkovém pojetí svobody. Ta svoboda je i o tom, že jako instituce a jako jednotlivec mohu mnoho chtít a mít to - a též něco nechtít a nemít to. Protože se zkrátka nechci s čímsi spojovat. I takhle vypadá svoboda. A takhle - at se to líbí, či ne- zaregovali ti, co dívku někde nechtěli. V rámci svobody firmy, instituce, jednotlivce - nějak to chápu. Vadí mi čtyři roky, čili zjevná neautentičnost a horlivost na poněkud problematickém místě. Ale není to jistě výsledek laciné jalové tuposti a už vůbec není slušné vidět tohle jako spojitost s našimi komunistickými vyhazovy,. A je zhola jedno, kolik Američanů do toho zahrneš...zda všechny, nebo jen některé.

!!!Každopádně - budu se tě dál intenzivně ptát, jak se věci v této kauze mají. Abys všem dokázal, že ti nešlo o pouhý výkřik, ale že stavíš-li se do pozice alarmujícího ochránce lidských práv - věc tě opravdu zajímá dál, opravdu ti o právo jde... a více než o čtenáře. že věc zkrátka sleduješ...Věřím ti, že tak jako se umíš o svobodu bít - že vytrváš, ostatně máš tohle napsané v té diskuzi, kterou přikládám.):-)

... a ten pedagogický moment - R^ to tu jistě zabere. Jen nevím, jestli tohle není přesně ten styl - který jsme tu jako nátlkověmanipulační tak dlouho předlouho kdysi měli.

1 8
možnosti
Foto

Pokud necítíš, že svým vyhlášením, jak by se mohli komunisté učit ve vyhazovu od Američanů, nejen že devalvuješ díky tomuto srovnání to, co se tu, Petře, dělo, ale máš za tragédii něco, kdy to děvče můźe studovat na 20 jiných školách ( neobhajuji tohle, ale jejich právo to bohužel je...prostě se s něčím nechtěli na dané škole spojovat, bohužel) ...pokud tohle nerozlišuješ, něco je špatně. Nepodsouvám ti nic. A výkřiky typu cenzura v momentě, kdy tu smažu dvěma nevybíravým a nejvíce roztaženým pánům dva příspěvky, které mohou vetknout do dalšičh tří stovek diskuzí...to nemám ráda, je to hloupé slovem cenzura operovat. Velmi hloupé. Doslova. A moje věc je je smazat. Moje právo. Nemám nikde smlouvu ani s Tebou, ani s nikým, že musím plnit cizí očekávání. Jako je tvoje právo opisovat články a dodávat k nim, co jsem ti vysvétlila, že je na mě nepřiměřené.

Nicméně...jako pravý ochránce lidských práv...budeš jisté ten stav věci sledovat, a když se věci pohnou, budeš určité tím prvním, kdo stejně halasně upozorní na zlom v dobrý konec a ...projeví i radost:)

1 5
možnosti
Foto

S ohlasem jste nepočítal...? Když jsem se v diskuzi zmínila, že "tupost v USA nemá hranice" je u nás čtenářsky vděčné, potvrdil jste mi, že "tak se to dělat musí".

Mám v paměti článek, za který jsem si Vás vážila, i když takový "úspěch" neměl. Škoda.

PS Kádrování neschvaluji.

1 0
možnosti
Foto

Jenom jeden můj článek máte v paměti (humor)? :-) Paní Klímová, to, že jsem s nadsázkou napsal, že se "to tak dělat musí" ještě neznamená, že jsem počítal s tak velkým ohlasem. Píšu o všem možném a je mi jasné, že ne všechno se Vám musí líbit. Nejsem tak vyhraněný, jako je to u některých zde. A ani neusiluji účelově o to, abych se začlenil mezi blogery roku. Jak by si někdo mohl myslet. Co mne naštve nebo zaujme, o tom napíšu. A je mi jedno jestli se to bude líbit "sluníčkáři" nebo bývalému soudruhovi. Je to můj názor a jediné co chci, abych to napsal tak, aby to nebyl vyložený blábol a dalo se to číst.

3 0
možnosti
Foto

Svoboda slova musí být absolutní svobodou, která nemá a nemůže mít své hranice. Naráží-li slovo na nějaké mantinely, tak se nejedná o svobodu slova. Jaká asi může být svoboda v ohrádce, větší či menší? Ani ovce by z toho nemohly být nadšené. I tam, kde jsou ohrazení vztyčována jako ochrana před vlky, může tato ochrana změnit svou funkci, stát se omezující ohradou pro ovce. I postihování někoho, kdo vykřikne v kině "hoří", je velmi problematické. Něco jiného je ochrana osobnosti, která je chráněna občanským právem. A autorské právo k tomu.

1 1
možnosti
ZD

Myslím, že na uplatnění absolutní svobody slova bez hranic není lidstvo jako takové uzpůsobeno. Bezbřehá svoboda jednoho, ihned narazí na bezbřehou svobodu druhého - protože jsme lidé. Kdybychom měli všichni společné algoritmy rozhodování a následného chování, sjednotíme se svobodně na jedné universální svobodě a tu bychom svobodně sdíleli.

Jsme na to - podle Vás - uzpůsobeni?

3 0
možnosti
PK

Já státy miluji, strávil jsem tam malinkou část života a mám tam dosti kamarádů, a i proto mě mrzí, že to dosud slavné americké paradigma o mixu národností, které se tam praktikovalo bez problémů, se najednou začaly hroutit pod tíhou sebemrskačství a klečení. Jako fanda AF jsem to na záapasech Eagles zažil na vlastní kůži.

A taky mě štvou zprávy o propouštění profesorů na univerzitách, na kterých se najednou objevili ostražití aktivisté, kteří si všimli nepořádku ve výrocích profesorů a jejich světonázoru. Buď jeden odmítl zvýhodňovat černošské studenty, pak druhý nechtěl změnit program v souladu s požadavky černošského publika, atd.

No tyto vášně byly jen na chvíli potlačeny příchodem viru, ale až ustoupí, kdovíjak to tam bude vypadat...škoda,velká škoda..a z kritiky si nic nedělejte, prostě reagujte jen na toho kdo chce diskutovat...karmaR^R^R^

10 0
možnosti

No, řekla bych, že nepochopení či nechápání, demagogie, nebo vytrhávání vět z kontextu, se projevuje téměř ve všech diskuzích. A případě ohrazení pak nastupuje urážení. Je to takový blogový folklór. Smutné.

6 0
možnosti
Foto

Velmi, smutné, ale jak píšeš, je to naštěstí jenom takový blogový folklór. Zatím...

3 0
možnosti
ZD

Tu R.K. a její metody jste popsal trefně. Sám jsem se kdysi pokoušel něco namítat na její nemoudré názory a přišla tsunami útržků vět a nedokončených myšlenek. Od ní přichází největší slovní zmatky v diskusích. Schválně neuvádím myšlenkové ale slovní zmatky. Hloubku myšlenek si nedovolím odhadnout.

10 0
možnosti
PK

Mám bohužel stejnou zkušenost..... a raději bych její výtvory a reakce na diskusi ani nekomentoval, myslím, že zde má své obdivovatele a to by jí mělo stačit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik