Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro úplnost dodávám, že časopis Time uvádí i výsledky alternativního hlasování, takže Andrej Babiš jednoho dne může uspět i bez doporučení členů ANO. Tak se na seznamu v minulosti ocitl i Usáma bin Ládin.

5 2
možnosti
Foto

Někdy si nejsem jist, co znamená minus. Zde se mnou pánové možná nesouhlasí proto, že oni sami by bez souhlasu ANO panu premiérovi svůj hlas nedali. Čert aby se v nich vyznal.

1 0
možnosti
Foto

Ve zprávě ze dne 17. 4. 2019 stojí, že mezi stovku nejvlivnějších osobností byla zařazena Češka - europoslankyně Věra Jourová.

0 0
možnosti

No vidíte, také byla kdysi trestně stíhaná, ve vazbě ..a pes by od ní tenkrát kůrku nevzal..;-)

2 0
možnosti
MB

A. Babiš je skutečně, nepřehlédnutelným fenomenem. Určitě lze uznat jeho pracovitost, houževnatost, rozsah majetku a vlivu. O tom není sporu. Tím ovšem asi shoda končí, protože pragmaticky vystoupí otázka - 1) K čemu jemu, je to vlastně dobré ? 2) A to hlavní, jaký to má vlastně pro ČR reálný přínos ... ?

Čemu vlastně jeho příklad slouží ? Když se řekne Baťa, není co řešit. Vybaví se boty a dokonce celé městské celky, (fungují dodnes), které vyvážel. Nemluvě o sociálních programech, kariérním řádu - vzdělávání, svých zaměstnanců. Zejména tímto, vadil KSČ = Oslavy 1.5 Zlín - Dělníci - "Ať žije Baťa" ! - Jeho heslo - Čest práci ! ...

V případě p. Babiše, je jeho typický produkt - vlastně jaký ? Práce s dotacemi ? No dobře a co naší zemi vlastně přineslo ? Nelze nevidět nepoměr, mezi růstem jeho osobního bohatství a zároveň mezi absencí platiče daní ! Trvale nefiguruje mezi TOP 20 plátců ! Vše je legální, nicméně společenský užitek ? ČR, nesmírně potřebuje reformy - neexistují ! Politický užitek ? ...

Opravdu, je zbytečné mi osobně spílat, či operovat s pojmem závist. S tímto vážně nepracuji. Když to shrnu - Určitě je možno výsledek jedince obdivovat, vážně je co. Otevřeně ovšem poukazuji, že z lidského hlediska jeho počínání naprosto nechápu ! Je v situaci, kdy asi má - to své, předávat svým dětem. Dozorovat, jak se jim daří - jak napomáhají rozkvětu ČR. Opravdu, to zde nespatřuji. Vidím zde hazardního hráče v obrovském riziku. Jak říkám, k čemu je to vlastně dobré ? Co tedy reálně obdivujeme ? ... :-)

20 4
možnosti
PL

Není mu co závidět. Furt je ve službě. 24/7/365.

S kamarády z mokré čtvrti kdysi dostali úkol - pro toto teritorium:

1) Vytvořit podnikatelské impérium v oblasti základních potřeb

2) Vytvořit mediální impérium pro ovlivňování a sběr informací

3) Vytvořit řídící impérium

4) ...? (se uvidí)

2 2
možnosti
Foto

Pokud jsem správně pochopil z řady jmen těch, kteří do výčtu nejvlivnějších osobností byli zařazeni, pak by Vaše podivení mohlo být vnímáno jako unáhlené. Bankovní účet o pozitivním vlivu jeho majitele na okolní svět nic nevypovídá. A i kdyby příznivci pana premiéra snesli argumenty o tomto jeho pozitivním vlivu alespoň na životy našich občanů, domnívám se, že nelze ničím prokázat dostatečný přesah tohoto vlivu - za hranice českých dnů. Ti, kteří by podle Vás s takovým překvapivým návrhem měli přijít, možná přece jen mají důvody ke zdrženlivosti.

10 2
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.