Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

V něčem máte asi pravdu, ale že by byl Babiš v zahraničí váženou a ctěnou osobou, to ne. On není osobou, která by byla čestná, spravedlivá a svůj majetek vybudovala pouze svými schopnostmi zcela jasně v mezích zákona, cti a morálky.

6 4
možnosti
PS

V zahranicisi ho vazi a cti ho jako premiera Ceske republiky, jako kazdeho jineho predstavitele. Tedy: to ano!

Pokud vite o nejakem poruseni zakona, ani nemusite nikoho zalovat (i kdyz je to vase obcanska povinnost). Staci kdyz budete zalovat opozici, ktera bude mit konecne neco v ruce. Snazi se o to marne uz dlouhou radu let.

0 0
možnosti

Kacířské úvahy ... ale něco na nich je.

Jsem velkým vyznavačem baťovské tradice .. ale obávám se, že v dnešní době by mu byla nasazena pořádná psí hlava.. Přímo vidím, jak by šlo rozehrávat kauzy "Podezření z korupce při získávání válečných zakázek" ... "Sponzorování různých politických stan a politiků" ..."Využívání komunální politiky k vlastním podnikatelským zájmům"

„V době, kdy byl nastartovaný rozvoj továrny, začalo Baťu zajímat veřejné prostranství kolem ní, aby se měla kam rozrůstat. To bylo podmíněno tím, aby mu město nekladlo překážky. Radnice ale nebyla vůči jeho aktivitám dostatečně vstřícná... Na první pohled neřešitelnou situaci vyřešil Baťa rázně a překvapivě – odhodlal se osobně vstoupit do lokální politiky a do obecních voleb v roce 1923 postavit vlastní kandidátku."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/tomas-bata-starosta-zlin-komunalni-volby-historie.A181005_430827_zlin-zpravy_ras

+ nespočet "svědectví" jeho zhrzených konkurentů či bývalých neúspěšných zaměstnanců.. To by bylo povyku..

3 0
možnosti

Fakt, že nikdo z Čech nepatří mezi nejvlivnější osobnosti na světě, mě vůbec, ale vůbec netrápí. Ne, netrápí mě, že nemáme mentálně postiženou dívku křičící na politiky či že nemáme cikánskou transexuální prezidentku. A vůbec mě netrápí, že někdo z Čech lítající soukromým tryskáčem nemluví dost hlasitě o ochraně přírody a globálním oteplování.

Co se vědy týče, je to škoda.

2 1
možnosti
PV

P67a97v91e20l 67V76é98b74r

3. 1. 2021 12:43

Na druhé straně: Je nás pouhých 10 miliónů, tedy drobeček z celkové lidské populace. Ale kde se pro vědu a pokrok (skutečný pokrok, ne ty současné módní nesmysly) něco důležitého událo, tam vždy naleznete, když ne přímo Čecha, tak potomka Čechů (a hrdě se k tomu hlásícího). Vždyť i na Měsíci byl hrdý Čechů potomek...

5 1
možnosti
JL

Těžko může 10milionová země někoho ovlivňovat, když v ničem nevyniká. Nebo v čem vynikáme? Nevšiml jsem si ničeho...Na Hradě dokonce sedí spíše absurdní politik - tak možná v nějaké negativním žebříčku by uspěl. Nedávno jsem si všiml, že vlastně nemám už co číst - mám zálibu spíše v intelektuálnějších časopisech a zajímavých myslitelích typu Stanislava Komárka. Uvědomil jsem si, jak je tu málo v této zemi intelektuálů (lek), kteří by byli schopni ve veřejném prostoru sdělit něco zajímavého: podle mě sem ještě patří například zmíněný Komárek, dále dr. Honzák, snad ještě dr. Cílek, snad trochu filosofka Hogenová, egyptolog Barták, ale ti všichni už se tak nějak opakují pár let, takže není divu, že Stan.Komárek tuším oznámil, že končí. Otázka je, zda za to nemůže české školství. Nebo vůbec současné pojetí života: hlavně buď úspěšný a vydělej hodně peněz, to ostatní nemá valný smysl.

0 2
možnosti

Nechápu vaši malomyslnost. Národ, který čítá tolik, kolik jedno světové velkoměsto a přitom v průběhu historie dal světu tolik známých jmen v politice, umění, vědě, sportu i podnikání ..a vy nic nevidíte..

5 1
možnosti
ZH

Máte v článku několik chyb. Ty nejvýznamnější:

Babiš nemůže být mezi významnými Čechy, protože je Slovák.

Nevím, zda bychom byli nejbohatší zemí při volbě Bati po válce. Každopádně je vidět, že při Babišově vládě jde tento stát do kopru. Nejprve morálně, hospodářský propad bude nutně následovat. Když jsme u Bati, připomeňme si tento citát od Tomáše Bati, který přesně jmenuje Babišem způsobené problémy:

Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.

19 5
možnosti
ZZ

Morální bídou trpí hlavně Babišova opozice !!!

;-);-);-)

7 12
možnosti
Foto

K vlivu a významu pana Babiše je třeba připomenout, že mnozí jeho příznivci jsou připraveni Českou republiku opustit, aniž by měli v úmyslu změnit svá bydliště. O přejmenování ČR na Českou (či skromněji Maločeskou) říši se zatím sice nemluví, i když kroky k možnosti změnit způsob uplatňování moci státu byly již učiněny a schváleny Parlamentem ČR. Těmi prvními byly tiché (jak jinak) a úspěšné kroky Standy Berkovce. V této souvislosti lze vidět jasné příčiny toho, proč se pražské Gestapo nechtělo a nemuselo určitými udáními (na rozdíl od Rady ČT) zabývat a dokonce je jejich malichernost a škodolibost někdy poněkud znechucovala. Německá (a později Velkoněmecká) říše měla Československý rozhlas pod kontrolou od jejího převzetí moci automaticky, což bylo logicky dáno tím, že do Čech nepřijeli Němci jako turisté.

2 1
možnosti
Foto

Zde jsem obdržel minus možná proto, že pan Zavadil Československý rozhlas v době protektorátu považuje za nezávislý sdělovací prostředek dobrovolně podporující kýženou okupaci.

0 0
možnosti
OU
JF

R^R^R^ jj a nejlepe je skloubit onen úspěch (to navenek) i s tou skromnosti (s tím uvnitř)... pravda to prvni se u nas moc nenosí v ramci svetonázorove zdravé skepse ze co se muze to i se ... a možná i predbezne sousedské opatrnosti ;-D a chtělo by na tom asi krapet zapracovat ;-D S těmi komunisty to bude asi tak jako s těmi všude stále a stále se objevivstimi demokraty. ;-D

0 0
možnosti
Foto

A nenapadlo Vás,že protstě babiš za našimi hranicemi žádný vliv nemá už jen proto, že tam tam nepovažují trestně stíhané oligarchy za ty, kterým se dostává sluchu.

A proč asi jsme jedinou zemí, která má za premiera multimiliardaře?

Nebude to tím, že jinde už dávno pochopili, že vlastnosti, které potřebujete k vydělání miliard v byznyse se liší od vlastností toho kdo chce řádně vést zemi?

14 6
možnosti
Foto

Počítat s vítězstvím...?To byl jistě vtip....

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.