Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I u nás vzniká pozoruhodná utopická komunita pod názvem Trikolora. ;-D

1 7
možnosti
Foto

Je to zoufalý počin vedoucí k pulverisaci pravice. Jedinou omluvou jim snad může být to, že se zde jaksi skutečná pravicová strana moc nekoná

0 2
možnosti
PK

Ach tak, snížit počet aut se spal. motorem, nevím proč ta autistická dívka namířila své kopí na NZ a neatakuje největší ničitelé klimatu, resp. producenty CO2, což jsou např. cementáři, lodní a letecká doprava.

Autodoprava jistě také, ale ta elkárka vše nevyřeší i ona potřebuje energii, a tak by PRÝ dnes v průměru jeden Temelín stačil zhruba na půldenní provoz aut na našich dálnicích a Navíc pro zajištění plné elektromobility by bylo zapotřebí vybudovat nějakých pět dalších, nenáviděných, nukleárních elektráren,

Čili snad by slečně Grétě konečně někdo mohl říci, že dosáhnout stavu zvaného „bezuhlíkatý svět“ se zdá stejnou fikcí, jako byl kdysi program beztřídní společnosti. Ale aby se takového stavu dosáhlo, tak to někdo musí zaplatit. Určitě to budou spotřebitelé, viděno třeba v relaci s plánovaným zvýšením cen nafty v Německu.

Faktem je, že zelená mládež sice za klima demonstruje, chodí za školu a okřikuje své rodiče, ale v nákupní zóně to zas tak nebere a systematicky hřeší proti svému ekologickému náboženství. Při nákupech totiž hraje pro tuto klientelu ekologická udržitelnost jen zcela podružnou roli. Nejdůležitější je pro ně cena, kvalita a vzhled produktu.

11 0
možnosti
Foto

Ekologisté stále marně čekají na perpetuum mobile.:-)

3 0
možnosti
VB

Pojem socialismus Čechům zavání neblahou totalitní minulostí, já radši užívám pojem sociální stát, ten není špatný, funguje dobře ve Skandinávii, Německu i Rakousku. Jejich socdemáci či lidovci a zelení docela dobře hospodaří, takže na určité nadstandardní sociální výdobytky jsou peníze, ale dávají se také do klimatu aj.

3 6
možnosti
Foto

Děkuji, ale ani tenhle softkomunismus sociálního státu nechci. Mně stačí svoboda, demokracie, slušné chování a vzájemná ohledupnost.

3 1
možnosti
JF

Je děsivé, jak svět za posledních 20 let zdětinštěl a zblbnul.

17 0
možnosti
Foto

Aneb, zinfantilněl.

Což je sice totéž, ale zní to líp.

1 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2415x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.