Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč něco podobného nedělají evropské velmoci nebo lépe s Českem srovnatelné menší země Evropy? Mám za to, že u nás jde pořád o mindrák prťavce, který na sebe musí pořád upozorňovat, aby posílil sám před sebou své mizerné ego.

0 2
možnosti
Foto

Proč to nedělá řada zemí západní Evropy? Jsou nakaženy neomarxismem a lezou mohamedánům do zadní části těla.

2 1
možnosti
Foto

Typické Česky vyčurané ČR tak potvrdila praxi uplatňovanou jinými státy při jejich oficiálních návštěvách Izraele. Dle diplomatických zvyklostí mívají státy svá velvyslanectví právě v hlavním městě přijímajícího státu. Aby ČR nepozlobila Araby otevře ji v západním Jeruzalémě. Tím, jak naše diplomacie prohlásila, Česká republika také plně respektuje společnou pozici Evropské unie, která považuje Jeruzalém za budoucí hlavní město obou států, tj. Státu Izrael a budoucího Státu Palestina.;-D;-D;-D. Vlak se nažere , ale opět se ublíží židům.

0 0
možnosti
Foto

rvalé protivenství rozdmýchávají především arabské země, na jejichž popud se z Jeruzaléma v roce 1980 přemístila všechna tamní velvyslanectví do Tel Avivu.

Zdroj: https://haslinger.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761863

Tak to jde určitě o nepřesnost, protože historicky byla všechna velvyslanectví byla umístěna v Tel Avivu jako hlavním městě. A otevření diplomatické mise v ČR v Jeruzalémě znamená obcházejí příslušné rezoluce RB OSN, která jako sankci za přijetí zákona o hlavním městě stanovila, že velvyslanectví zůstanou v Tel Avivu.

Problém byl v tom, že ten zákon znamená zase obcházení rezoluce RB OSN 242/967 a také Plánu na rozdělení Palestiny z r. 1947. Co si mám myslet o státu, který vesele porušuje všechna stanoviska OSN, které je současně členem.

Jinak řečeno, jde o porušení základního principu mezinárodního práva, na němž stojí všechny vztahy mezi státy, tj. princip nepřípustnosti získání území silou. A přijetí zákona , v tomto případě o Jeruzalémě je vždy použitím síly.

Ještě jinak řečeno, korektní postup ze strany ČR by byl, kdyby podala žádost o zrušení výše uvedených rezolucí RB OSN. A pokud by se tak stalo, tak by je nemusela obchazet.

1 4
možnosti
Foto

Plán Na rozdělení Palestiny z roku1947 je mrtvý dokument. Byl odmítnut Araby a žádný politik s tím už neoperuje a ani rezoluce RB - OSN č. 242/967 nemluví o okupovaném území. V rezoluci Rady bezpečnosti OSN ze dne 22. 11. 1967 je v písmenu i) je uvedeno stažení izraelských jednotek s území obsazených v nedávném konfliktu a v písmenu ii) se mluví, že izraelské jednotky se stáhnou, až bude uzavřen mír a budou potvrzené bezpečné a uznávané hranice. Jak je vidno o okupovaných území se v této rezoluci nemluví. Diplomaté, kteří tu rezoluci přijali, uvedli na tiskové konferenci, že je rezoluce formulována právě takto, že je věcí Židů a Palestinců, jaké hranice si mezi sebou určí. Takže Izrael nic neporušuje. Izrael uzavřel mír s Jordánskem a dohodl se na hranicích, uzavřel mír s Egyptem, který uznal stát Izrael a Izrael mu vrátil Sinaj. Bez uznání Izraele a bezpečných a uznávaných hranic vrátil Gazu a výsledek? To, co tam Izrael vybudoval, bylo zničeno a z Gazy je ostřelován Izrael, Gesto dobré vůle se nevyplatilo. Izrael rozdělil Západní břeh. Umožnil Palestincům na rozdělením území si vytvořit vlastní správu a sám si ponechal jeden díl. Výsledek velká nula.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, chtěl bych oplývat vaším optimismem. Bohužel, protože znám českou politickou scénu, neustále usilující o "řád kličkujícího zajíce", tak si myslím, že je to opravdu ve smyslu chytré horákyně anebo jak jste napsal, vlk se nažral, koza zůstala celá. Mně osobně dosti znechuzila slova o tom, že k tomuto kroku přispěl i vstřícnější postoj některých arabských zemí k Izraeli v současnosti. Já tomu rozumím tak, že česká politická reprezentace se dobrovolně vzdává své nezávislosti a jedná tak, aby si nikoho nepoštvala proti sobě. A to je nejkratší cesta do záhuby.

4 0
možnosti
RC

Martine, mas nejspíš pravdu, ale lepší i toto nez nic.

Česko s tímto vůbec nemuselo přijít.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS