Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Proč byla tak rychle zničena většina svazků StB? Lidovecký ministr vnitra tomu vůbec nebránil, proč asi? Jistě by se tam našlo mnoho zajímavého o dnešních, křišťálově čistých, nekompromisních kriticích Andreje Babiše a dalších. No, není to legrační!:-/

3 0
možnosti
Foto

Spousta lidí v tomto státě má vlastně velké štěstí, že Pavel Rychetský nebude prezidentem republiky (tedy podle toho, že jím být údajně ani nechce, kdy se jej na to loni ptali!!), protože by se určitě dočkali mnoha různých šokujících překvapení dalších. ;-(

1 0
možnosti
JK

V demokracii se dějí věci, které si mnozí dokáží jen těžko představit, vyspělá demokracie záhy odhalí svoji chybu a napraví ji, na to jsou volby, případně občanský aktivizmus. Jediné na co se musí dohlédnout je to, že veškeré konání musí být v souladu s právem, zejména tím ústavním. Pokud je právo porušováno bez potrestání, máme tu média aby na to upozornila, pokud jsou i média ovládána a lžou, pak je možné uplatnit občanskou neposlušnost a veřejné občanské protesty.

Názor Rycheckého není žádná novinka, ke cti mu slouží, že i přesto rozhoduje v souladu s právem veškerá rozhodnutí ÚS jsou řádně a podrobně zdůvodněna.

4 0
možnosti
Foto

Člověk si může zlomit třeba ruku. Nejhorší úraz ale je, když si zlomí mozek. Není to vidět, jen při tzv. rozhovorech se to provalí. V pozici, kde nesmí být člověk ovlivněný politikou, je v podstatě lump.

3 0
možnosti
DR

Jak jsem si ho vážil, tak tímto u mě skončil. Rv

2 1
možnosti
Foto

;-D;-D;-D u vás skončil v okamžiku, kdy vystoupil ze strany

2 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
OD

Pane Bartoň, zakázat občanovi odejít je neústavní. To jestli je naši sousedé pustí k nim je druhá věc, stejně proti ústavě je nepustit je zpět domu. To dělali komouši. To, že ty kteří by chtěli odejít jinam, sousední státy nepustí dovnitř, je zase jejich ústavní právo, protože našinec je tam cizincem.

Naopak, zcela dle ústavy je to, že navrátilce zavřete do karantény, dokud se neprokáže, že nezavléká nákazu.

To je teorie. Praxi nám předvedl Váš oblíbený Agroferda Mravenec, práce všeho druhu.

2 2
možnosti
Foto

Možná to není protiústavní, ale určitě je to zločinné ve vztahu ke svobodě.

1 0
možnosti
Foto

nelze si představovat, že mezi zločinem a svobodou už neexistuje žádný mezistupeň.

1 2
možnosti
PB

...... to "vyprchání polistopadovýho étosu" sa mi páčí,- kór, když to vysmrkne třicet jařin po převratu bejvalej komanč ve fuknci předsedy ÚS;-D!

11 5
možnosti
JF

Bejvalej komanč prezident a bejvalej komanč et agent StB sa Vám, pán Brodský, páči? ;-)

4 0
možnosti
JR

J14a53n 37R24á26ž

2. 12. 2020 14:20

Politikum z vyjádření JUDr Rychetského přímo čiší. Jako předseda ÚS se má vyjadřovat ke krokům vlády jen, podá-li někdo Ústavnímu sudu stížnost a to až tehdy, když bude zveřejněn Nález ÚS v předmětné věci a jako soukromá osoba raději se vyvarovat politicky citlivých prohlášení, aby nezpochybnil nestrannost soudu. Povinností soudce je být velmi opatrný ve svých výrocích, i pronášených neoficiálně, které mohou být chápány tak, že takový názor ÚS zaujme při svém rozhodování, když někdo podá ústavní stížnost na citovaný krok vlády. Mnohomluvnost na veřejnosti je u soudce vždy špatná a u předsedy ÚS obzvláště.

PS. Podle mne je Rychetský odjakživa moc ukecaný. Mentalitu vrcholového politika a špičkového funkcionáře ČSSD v sobě nezapře ani ve funkci soudce.

14 1
možnosti
JR

Možná jednou, až pochopíte rozdíl mezi prací soudce a ústavního soudce, budete ve svých výrocích také opatrnější;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články