Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J92a47n 33M53a16r94e36k

1. 12. 2020 16:11

Pane Jene, pobavil jste mně...ale v tom bodě 2, asi ten hoch neřekl "do pr..." ale "do riti"

Pracoval jsem dlouho na Slovensku, na atomce v jaslovských Bohunicích, tam pracovali Češi,Slováci z východu i západu, a jeden "Vyhodnar hovoril druhému" Pal'o, skádze ši"? Odpověd'" "Od pršova" "tož pome pohutoric na falatek"

4 0
možnosti
JP

S tím porozuměnim jste mi připomněl toto: pracoval u nás ve firmě Slovák. Přišel z nákupu a chlubil se, že "si kúpil syrové rohlíky". My na něj koukali jako na pako s tím, že my si kupujeme rohlíky pečené a co že s nimi asi tak hodlá dělat, když ve firmě troubu nemáme. To zase divně koukal on, až jsme se domluvili, že syrové = sýrové, ale syrové (česky) by byly po slovensku surové. Jenže surové rohlíky by zase měly v češtině úplně jiný význam, že..., neb my se s rohlíky nepereme.

A taky si kolego Slovák stěžoval, že se Česi tak divně usmívají, když řekne, že "idě tlačiť". On šel tedy k tiskárně tisknout, ale v češtině má slovo tlačit poněkud jiný význam (tedy tlačit na WC).

2 0
možnosti
VF

Máš rožky? Sáhla jsem si na udiveně na hlavu a přiznala jsem se - nemám. Pomáhala jsem mamince v obchodě, tazatelka byla tetka ze Skalice, já su z Rohatca, súsede. Jedna pozdější debata po rozdělení republiky: Slovák hledal jednu adresu, slovo dalo slovo, přiznala jsem se, že jsem rozdělení oplakala. Odpovědˇ - ja keď idem cez hranicu, u srdce ma ozaj stíska. No, dnes už je to v pohodě, ale i srdcem mám na Slovensko blíž, než do Prahy.:-)

3 0
možnosti
PK

Nádhera, vzpomínky je třeba si uchovat a občas je provětrat ;-DR^

2 0
možnosti
JM

J90a35n 85M26a71r42e84k

1. 12. 2020 16:12

Naprostý souhlas

0 0
možnosti
  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 23998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články