Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28i55r19i 10T33i50c54h61y

1. 12. 2020 17:49

Az Trudeau v Kanade uplne znici ropny a uhelny prumysl, nejake to uhli se doveze do Ciny spolu s uhlim z Australie, Cina vyrobi elektrinu a baterie, ty baterie pak nabije a vyveze je do Kanady. My se muzeme take prizivit.

2 0
možnosti
Foto

Nejjednodušší je elektřinu nepotřebovat. To ale neprojde. Tak co jí trochu ušetřit? Na tom se ve světě dávno pracuje, ba možná se začalo i u nás.

V r. 1990 se říkalo, že naše obráběcí stroje spotřebují trojnásobek energie, než německé - při stejném výkonu výstupním.

Zkuste si spočítat, jak by u nás klesla spotřeba elektrické energie, kdyby se všude k vytápění budov používala tepelná čerpadla a novostavby by se řešily jako nízkoztrátové. Podobných vylepšení byste našel hodně.

Jenže- energetici by tolik nevydělávali! A tady je onen háček!

0 1
možnosti

Setreni energii je urcite potreba, ale realita je spise opacna, spotreba porad roste. A jsem zvedava, co se stane, az budou v Evrope jezdit desitky milionu elektroaut.

6 0
možnosti

P88a51v66e79l 98D31u42d62r

1. 12. 2020 12:47

Zapomínáte na likvidaci našeho průmyslu, s tím se také počítá. Ještě několik zpřísněných limitů, zdražení emisních povolenek a bude po něm.

3 0
možnosti
Foto

Na druhé straně chtějí zakazovat auta se spalovacími motory a přejít na elektromobily.

0 0
možnosti
Foto

Podpora OZE v Německu spolkne ca 13 Mld. EUR, ročně, které spotřebitelé uhradí na příspěvcích v ceně elektřiny. Větrné elektrárny narušují životní prostředí ve svém okolí. Rotující vrtule zabíjejí ptáky a netopýry. Otřesy z provozu se dříkem a základovou deskou roznášejí do okolí. Hluk větrných elektráren ruší živočichy, a tak zmenšuje jejich životní prostor a schopnost reprodukce.

7 0
možnosti

To máte pravdu ... ale nic není na věcné časy natoz uhelná a jaderná energetika s omezenými zdroji tak ani soucasne OZE ... nemluvě o tajicim permafrostu ...pokrok chce vnímat jako postupně dlouhodobe kroky s hledáním cesty a možnosti ... zadne hura akce ale o to p lynulejsi ...

1 1
možnosti
Foto

Proč chce najednou Babiš odložit vypsání výběrové řízení na výstavbu dalšího jaderného bloku v Dukovanech? No, protože mu jde o volby do poslanecké sněmovny v příštím roce. A ti jeho mediální poradci usoudili, že by to mohlo hnutí ANO ve volbách poškodit. Takže všechno jsou ze strany Babiše jenom kecy. Horizont jeho uvažování končí u příštích voleb do poslanecké sněmovny.

5 0
možnosti

celkem rozumná úvaha od velkeho ekoteroristuterorista nebo jaký by byl zcela správný termínus technikus abych nebyl ekoteroristuteroristaterorista - skoro už by to vypadalo jak zdejsi diskuze o problematice energetiky jestli tedy nějaké problémy vůbec má kromě jazykovednych ;-) ... ale k veci ... teď motivujte lidi at staví solary když máte v záloze jádro a uhlí a které už je a funguje a nemusíte již hrabnout ... funguje to ale vy potřebujete presaltovat na něco s cim lidé potřebují i získat zkušenost ... to chce znalosti, rozhodnost, zralou úvahu a zkusenosti a nejen na úrovni vlády ale i lidu prosteho .... řekněme v obecnem oboru umet vystoupit z komfortu pohodlnosti a zabehlosti coz sebou nese jistě nepohodlí a nedpredvidatelnosti aspoň co se týče pocitu ;-) ... viděl bych to na to postupne rozvíjeni OZE a cerpani zkušenosti a šířeni dobre praxe vyhodnocována a podporované z vládní úrovně a s vědci v oboru v zádech - je potreba ukazat konkretni cestu z bodů A do bodů B a to musi byt podporováno z vládní urovne - kombinace hledani trhu a kombinace podpory vlady proste rozumny balanc napr. Merkelova je vedkyne (https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Angela_Merkelov%C3%A1) v prirodnich vedach (nikoliv tedy případně jazykovedkyne ;-), jeji manzel rovnez vedec, tj. vědě rozumí a ví co po vědě mohou chtít a co ne co už ne např. co už je vec politiky ... viz. např. zde https://milansmrz.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760939

0 0
možnosti

Přiznám se bez mučení, že jsem váš příspěvek nepochopila. Můžete mi ho prosím přeložit do jazyka obyčejných lidí? :-)

3 0
možnosti

Taky jsem zvědav, jak by to řešil Babiš s ANO, ale ten možná příští rok skončí, takže se budou moci předvést mladé, nezkorumpované, progresivní polstrany. Hlavně mě zajímají Piráti. Ti se tváří, ře dokážou cokoliv. Wir schaffen das.

0 0
možnosti

Stejně jako v Německu či jinde se budou stavět malé plynovky. Hodně malých plynovek. Jak pro teplárenské účely, tak pro výrobu elektřiny. Potvrzuje to např. Koželuh z Hnutí Duha, člen uhelné komise.

https://www.respekt.cz/rozhovor/uhli-bychom-se-mohli-zbavit-do-roku-2030-je-to-i-ekonomicky-vyhodne

Nebo o tom mluvila Drábová na SeznamZprávy.

Koželuh a další tak strašně nenávidí jádro, že jim změna z uhlí na stejně fosilní a emise produkující plyn příjde dobrá -- někdy v budoucnu prý zemní plyn nahradíme bioplynem a podobné kecy. Tomu nemůžou věřit ani oni sami, ale jak říkám, emise skleníkových plynů jsou pro tyhle lidi vedlejší, i když se jimi zaklínají, hlavní je nenávist k jádru...

(((pro ně je nepředstavitelné přiznání, že čistě na obnovitelných zdrojích můžou fungovat leda tak menší sídla apod., ale země, obzvlášť průmyslové, se bez kombinace OZ+ jádro -- nebo OZ+fosilní paliva -- prostě neobejdou --- a to přesto, co se děje v Kalifornii, Německu, nebo Japonsku, kde už je to jasně vidět)))

Já jako ekoterorista a hansenovec se jen trpce usmívám.

Emise skleníkových plynů celosvětově pořád rychle rostou a tyhlety reformy a rádoby ekologické "změny" na tom nic nezmění, dopady budou brutální. Stačí se podívat, co se děje v Arktidě, a co postupně zachvátí celý svět...

A až se nastartují přírodní umocňující zpětnovazební děje, bude úplně jedno, co uděláme.

0 0
možnosti

Já fandím obnovitelným zdrojům, ale nechápu, proč se to nedělá rozumně. V téhle oblasti by přece mohla EU spolupracovat a elektřina třeba z větrníků na moři by mohla jít i k nám. Přijde mi šílené, aby se tady všude na polích, loukách a horách stavěly větrníky a soláry. A plyn už mi přijde jako úplný nesmysl. To jako vypneme uhelný elektrárny, postavíme plynové a budeme se klepat, aby se Rusové nenaštvali a nepřivřeli kohout? Nebo budeme vozit ten plyn tankerama s Ameriky? To je teda ekologie...

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS