Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti

R^ Skvělé zprávy. R^

2 0
možnosti

Přiznám se, že tento blog jsem si přečetl jen proto, že jsem se s autorkou setkal v jiných diskuzích a její příspěvky mne - jak to napsat - zanechaly v údivu. Přišla mi jako cílená sběratelka mínusů v diskuzích. Tento článek vcelku OK, i když z něj čiší obdiv jen k jedné straně, jakoby nikde jinde neprobíhal žádný výzkum týkající se měsíce. Co takhle Gateway?

https://www.idnes.cz/technet/vesmir/spacex-falcon-9-crew-dragon-let-odlozeny-iss.A200530_063111_tec_vesmir_vse/diskuse/9

Dana Tenzler úspěch soukromníka neodpouští.

0 2
možnosti

Technologicky ve vesmíru Čína nemá momentálně ani na Rusy, o Američanech nemluvě.

BTW, pořád nedokáže vyrobit ani pořádný letecký motor, a tedy ani dopravní letadlo.

0 0
možnosti

R^ Díky za linky a přeju krásný večer! Držme jim palce, ať to proběhne bez chyb. :-)

0 0
možnosti

Znak této mise je velmi... čínský. ;-) Japonci by ho dokázali udělat mnohem víc kawaii, ale oni by u letu na měsíc asi sáhli po technicko-abstraktním řešení. Na Evropana, nota bene Čecha, působí tento králík poněkud jako z komiksů pro děti.

Čínské kulturní odlišnosti jsou zábavné a často překvapivé. Už by se dnes dalo na základě archeologických, genetických či lingvistických poznatků teoretizovat o jejich původu a vývoji, ale to je na jiném listu než Měsíc. Nicméně já se na nimi rád pousměju.

0 0
možnosti

Jestli se tedy nejedná spíš o zajíce.

0 0
možnosti

Držím jim všem palce. To jsou aktivity, které by mohly být v budoucnu užitečné pro nás všechny tak moc, že to možná ani dnes neumíme domyslet. Anebo taky ne, ono totiž náš svět pomalu začíná globálně bláznit. Asi pálí dobré bidlo a zdroje docházejí. Oboje naráz věští maléry. Mimochodem tento blog je Dani dokonce zpravodajský, jen ze srandy jsem tady na IDNEs zkusila vyhledat další články z poslední doby na téma Chang ́e 5 - a představte si, nenašla. Z letoška ani jediný! To máme demokracii, co? Není nad česká média. Díky Vám se dozvídám vážně zajímavé věci. Tak ať se na Měsíci daří všem, kteří ho zkoumají ve prospěch budoucnosti nás všech. Přeji hezkou středu - láme se nám týden :-)R^

1 0
možnosti

P48a23v37e41l 23V52é17b73r

1. 12. 2020 7:21

Měl bych malou připomínku: Svět nepálí dobrá hůl (neboli bidlo), ale má se příliš dobře, neboli má dobré bydlení, zkráceně dobré bydlo. :-)

2 1
možnosti

Moc hezky napsany fakticky clanek bez politiky, coz je dnes malo bezne. Karma :-)

2 0
možnosti

Snažím se... děkuju. A přeju krásný den, mějte se moc hezky, Pavle. :-)

1 0
možnosti

Čím je ta událost starší, tím více mně přijde úžasné, že Američani dokázali dosáhnout Měsíce s tehdejší technikou a znalostmi bez většího problému před tolika lety.

0 0
možnosti
Foto

No: tři mrtví při zkoušce první lodi nebo řada dalších incidentů na Zemi i ve Vesmíru, které jen s velkým štěstím a s nasazením všech sil neskončily katastrofou, mi jako úplně malé problémy nepřipadají.

Šlo spíš o to, že dokázali napřít obrovské mnohostranné úsilí ke konkrétnímu cíli, když potřebná technika právě dozrávala do stavu, kdy byl ten cíl realizovatelný. Takhle velké napření sil k velkému cíli se myslím už nepodařilo zopakovat.

4 0
možnosti

Děkuju a přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti

Děkuju moc za linky a krásný den za oceán, George, mějte se moc hezky, ať se vám daří! :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.