Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zavřít nepotravinářské obchody je nesmysl. Něco jiného jsou ovšem hospody. V nich se lidé povětšinou zdrží delší dobu, mluví nahlas, někteří i hulákají či zpívají. Ideální podmínky pro covid.

0 0
možnosti
Foto

I37v52o 81C67i60l54i84c46h

29. 11. 2020 15:23

Vždyť do těch hospod nemusíte chodit.

6 0
možnosti

P36e17t63r 48B72u55r96i34a20n

29. 11. 2020 13:33

Souhlasím, karma. Minimálně polovina těch opatření je pochybná, ne-li přímo nesmyslná.

6 1
možnosti
Foto

I13v31o 61C89i18l85i12c65h

29. 11. 2020 13:36

Podle mého názoru většina. Smysl mi dává snad jen zákaz návštěv v nemocnicích a sociálních zařízeních plus roušky či respirátory tamtéž.

2 0
možnosti
Foto

Milý pane Ivo, kdybyste brojil proti vládnímu amatérismu plodícímu chaos, zmatky a nejistotu, kdybyste řval proti jejich volebnímu populismu přinášejícímu nesystémová opatření a neskutečnou díru do státní kasy, pak bych byl všema deseti pro.

Jenže takto nastolený infantilní odpor, zavánějící silnou neznalostí, o to však větším sobectvím, to opravdu není mým šálkem čaje a je velmi a velmi nemoudrý.

4 4
možnosti
Foto

I34v27o 79C17i78l92i34c32h

29. 11. 2020 11:16

Vy opravdu věříte tomu, že zavřené krámy s nepotravinovým zbožím anebo zavřené hospody mají nějaký vyšší význam než je jenom zbytečná buzerace a snaha o likvidaci drobných živnostníků?

9 0
možnosti
Foto

J30o51s93e83f 51B62á68r55t70a

29. 11. 2020 10:08

Pane Cilichu, na blogu jste téměř furt a potřebujete kontakt s lidmi. Co tak nabídnout své služby některému covidovému oddělení v nemocnici.

2 6
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 3
možnosti

Nejsem si jistý jestli jste zvolil šťastně.

Občanský odpor je správný, proti tomu nemám nic. Ale vy jste v textu vůbec nerozlišil odpůrce od běžných problémových sousedů a obecně jste vyjádřil sympatie všem. I těm, kteří v bytech dělali bordel dlouho předtím, než přišel Covid.

3 0
možnosti
Foto

Tak jasně. Ale lidem už tečou nervy. To není o tom, chlastat-nechlastat. To je o tom, být v platební neschopnosti a zkrachovat. A nemít na nájem a na jídlo děckám. S tím jeden dlouho nevydrží. V normálních životaschopných zemích se to řeší tak, že dokud ještě stojíte na nohou, vezmete do rukou zbraň.

7 0
možnosti

.... jasný jako facka R^!!

4 0
možnosti

Souhlas a karma. Navzdory tomu, že sám jsem introvert.

Opatření už mi natolik lezou krkem, že je porušuju už jen z principu. Ať mají strašpytlové vztek.

7 1
možnosti
Foto

Většina těch opatření je stejně pitomost. A ta opatření, která jediná mohou fungovat, nikdo nedělá. Celé mi to už dávno připadne jako naschvál.

7 0
možnosti

musim rict, ze tahle situace mi naprosto vyhovuje. Vsude klid, rano pred skolou klid, o 90% min aut, odpoledne klid, vecer po 21.00 klid. Nikde zadny rvouci ochmelky, tahnouci se z baru a diskotek, proste klid...takze za me dobryR^ Ale chapu, nejsem majitel ani zamestnanec v pohostinstvi, ti jsou na tom asi zle. Ale jak rikam, za me by to tak uz mohlo zustat na furt.:-) a radim se mezi introverty.;-)

2 6
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
11 1
možnosti
Foto

A víte že jste to vlastně velmi přesně vystihl? Já to celé také beru (ten zákaz drobného podnikání, néé ten kovid) jako nějaký přírodní úkaz. Prostě tak, jak jsem v druhé půlce osmdesátek přistupoval k faktu, že zemi ovládají bolševici a všude se lže, průhledně, absurdně, ale všude a pořád. Můj postoj byl: "No je to bída, ale co jako"? Teď mám ten stejný pocit a postoj - prostě o ničem nerozhoduji, na nic nemám vliv, a proč taky, vždyť realita stejně nikoho nezajímá. Celé se to jednoho dne přežene, jasně, mrtvých jako hnoje, ale co já s tím? Dá-li pámbu, přežijeme, nedá-li, pomřeme. Dá se říct, že nějaký covid už pro mne neexistuje - jediné, co tu zůstalo, je ten zákaz podnikání. Kdy to nastalo a proč, to už ani nevím. A už si ani pořádně nevzpomínám, že bývaly doby, kdy bylo možné svobodně podnikat. Orwellův 1984 mi to připomíná.

3 0
možnosti

Cilichu, děda mně o vás povídal a teď vidím, že měl pravdu. Vy si zřejmě myslíte, že existují týpci, kteří mají jako koníčka nosit přes pusu hadr. Poučím vás, že tak to není. Ti, kteří to nosí, jsou ohleduplní lidé, kteří pochopili, že nás Číňani napadli svým virem a musíme se bránit. A tak vláda a všechny vlády na světě dělají opatření aby nás přežilo co nejvíc. Některým se to daří víc, některým méně. A pak existují takoví bezohlední týpci, kteří se litují a myslí si, že jsou velcí frajeři, když ta opatření nedodržují a kterým na nějakém tom životě nezáleží. Jsou jako ti Číňani. Dojít aspoň na Čínskou ambasádu a tam je za to seřvat nebo jim aspoň napsat toho nejsou schopni. Oni si jenom hrají na ty frajery, kteří nás ostatní naštvou, když si ten hadr přes pusu nevezmou. A vy k těm bezohledným týpkům patříte. Nebo vy jste na té ambasádě byl? V tom případě se omlouvám.

4 9
možnosti

Na čínskou embassy? Myslíte jít seřvat rovnou Zemana?

3 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.