Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J79a10n 77M31a44r52e68k

29. 11. 2020 1:37

Pane Chudáček, myslím, že máte dobrý postoj ke stárnutí. Já dovršuji 82 a jsem stále ten patnáctiletej kluk, mám rád humor, tělesný pohyb, historii (Antiku) a hodně píšu. Těch šest jazyků vám upřímně závidím. Jak jsem kdysi psal v mém prvním blogu, Anglicky jsem se ještč nenaučil, Češtinu zapomínám. Mnoho zdaru!!!! Honza

3 0
možnosti
Foto

Honzo, motáme se u stejného věku, máme totožný postoj k životu, tak nám přeji odolné zdraví!!

2 0
možnosti
JH

J16i66r71i 88H95l62a76v68a

29. 11. 2020 1:04

Potreboval jsem to cist....Pocit, ze nejsem sam je k nezaplaceni. Je mi 73 let, a chte nechte musím se prispusobovat ke změnám, jde to jen ztezka.

1 0
možnosti

Jaroslave, znám lidi, kteří se stárnutí v mysli brání zuby nehty, a ten fakt nejsou schopni přijmout. To moc nechápu. Užívám si každou etapu života. A teď jsem konečně "nad věcí", a vidím věci jinak než dříve. Cítím se velmi svobodně už proto, že jsem pánem svého času, a dělám jen to, co mě baví.

Díky za pěkný blog! A hodně zdraví!

3 0
možnosti
Foto

Marie, díky Ti za příspěvek do diskuse a za přání.

Krásné na tom, že jsem v důchodu, je to, že dělám, co chci, kdy chci a s kým chci. :-) Jisté povinnosti, jako se dobře starat o sebe, pochopitelně mám.

Přeji Ti mnoho štěstí a dobré zdraví.

2 0
možnosti
PK

Každý to máme jinak. U mně (jsem o 2 roky starší) je důležitá vhodná práce, dělám stále vrátného - informátora, rychlá chůze - tak 5 kiláků denně a večer 2-3 deci červeného. Teď zrovna popíjím chilský merlot Aliwen z Alberta (centrum je u Vás v NL).:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky Vám za příspěvek do diskuse.

Máte pravdu, každý stárnutí prožíváme jinak. To, co píšete, že děláte, se však moc neliší od toho, co jsem v článku doporučil, abychom se v relativně dobrém zdraví dožili vysokého věku.

Člověk nemusí chodit do práce, aby byl aktivní a cítil se být užitečný. Pokud však práci má, tak je to dobré. Cítí se být užitečný, za práci dostává placeno, má sociální kontakty, není příliš jen doma atd.

S tím vínem je to hodně individuální. Byl jsem také zvyklý skoro denně si dát k jídlu 2 - 3 decky vína. Víno mi stále chutná. Od jisté doby jsem to však omezil, protože se po něm někdy cítím trochu unavený, a to jinak unavený než dříve. ;-) Skoro denně dělám nordic walking.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky