Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Často s Vámi souhlasím, ale dnes musím jako lékař práv Vaše ekonomické pohledy vetovat. Je vyloučeno, aby bankéři v Paříži a Frankfurtu neznali skutečné zadlužení Řecka. Ostatně v půjčkách, pokračovali, i když bylo dávno jasné, že je budou nutně splácet ostatní členové EU. (K tomu vystoupení Richarda Sulíka). Ve skutečnosti bankéři, jako všechny šelmy, vyhledávají slabé a opožděné kusy, aby je s malou námahou skolili. Takovým soustem se po Řecku stalo i Česko a další země, oslabované dodávkami volů do Německa, corona übungem a pátou kolonou europravdistů. Diskuse o vyrovnaném státním rozpočtu ČR jsou ve chvíli, kdy je předlužená celá EU, vcelku zbytečné. Babiš to vidí správně - tyto dluhy se splácet nebudou, vyhrává ten, kdo si půjčí nejdřív a rozdá to svým voličům.

0 0
možnosti
PS

Jako priklad jste uvedla duchodce. No myslim, ze prave tady je velka jistota, ze tyto penize nebudou ulozeny do bank, ale hned, ted pred vanocemi, se utrati pro deti a vnoucata, tak jak po tom touzi ekonomika. Na rozdil od jinych, kteri by je pravdepodobne ulozili k usporam (jistotu do budoucna, bydleni, ...), nebo splaceni uveru.

0 0
možnosti

Kdy dluhy vlád neplatil každý?

1 0
možnosti
OK

O12t60t94o 54K61a13m82m

29. 11. 2020 16:45

Strašení Řeckem, zkázou Eurozóny je báječná věc. Situace je taková, že Řecko není žádným strašákem, strašákem je hospodaření Itálie a Španělska. Když strašit, tak něčím pořádným....

0 0
možnosti
Foto

Jednoho dne jsme se dozvěděli, že dárky nenosí Ježíšek, ale kupují je rodiče. Byla to ztráta krásných dětských iluzí, ale zase jsme se dozvěděli pravdu. Nyní je na čase si říci, že státní dluhy nikdy nikdo nesplatí. Už to nejsou peníze, už jsou to jen čísla. Už je to jen hra. Skončí to tím, že se všechny dluhy jednoho dne škrtnou, tak jako ve staré Mezopotámii. Bohužel to asi bude díky nějakému dost velkému průseru, válce, krachu ekonomiky, změně společenských systémů nebo něčemu takovému. Kdyby se to muselo opravdu někdy splácet, asi by politici takovým způsobem neřádili.

2 0
možnosti
PK

Každý dluh, který jakákoli vláda vysekne, zaplatíme všichni. To jste ani psát nemusela.

0 0
možnosti
KJ

Je třeba to psát a psát pořád dokola, dokud to nepochopí všichni "voliči ANO".

2 0
možnosti
ZZ

Chtělo by to už nějakou novou mantru.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
PT

Ten titulek není dobrý, to podporuje mediální pohádky o tom, jak nás strašlivý Babiš strašlivě zadlužuje, což je naprosto nestoudná manipulace a propaganda.

Je to naopak, posledních 7 let je z hlediska našeho státního dluhu výjimečné období v tom, že naše zadlužení vytrvale klesalo, z hodnoty 40,5 % HDP na kterou to vyhnal za svého šafaření mistr Kalousek, protože za Topolánka tady provozoval naprosto šílený daňový populismus, zadlužení kleslo v r. 2019 až na 28,5% HDP. No a dnes po tom nejhorším celosvětové ekonomickém průšvihu s koronavirem je aktuální zadlužení 38,5% HDP, tedy stále to nedosáhlo hodnot, na které to vyhnal hochštapler Kalousek, který dneska naprosto nestoudně vykřikuje, jak nás Babiš zadlužuje.

Jsem ten strašlivý důchodce, s těmi 5000,- Kč nesouhlasím, ona většina důchodců na tom tak špatně není, zrušení superhrubé mzdy bez kompenzace v sazbě daně, to už nějak nechápu, jak se potom ukormidluje státní rozpočet, snad Babiš ví co dělá, věřím mu rozhodně víc, než prolhanému žoku nenávisti Kalouskovi.

1 1
možnosti
IV

Vážený pane, ten dluh nám skutečně pan Babiš nezmenšoval, nýbrž naopak v absolutních číslech navyšoval. Jak by taky mohl dluh klesat, když máme každoročně deficit v řádu desítek ( letos dokonce stovek) miliard Kč? On klesal jen jeho poměr vůči HDP. Ano, rostly platy a inflace, a tak rostl i HDP. A když se zvětšuje dělitel, samozřejmě se zmenšuje podíl. Letos bude díky krizi HDP nižší a uvidíte, jak se najednou přestane Babiš chlubit klesajícím dluhem! Díky nově 500 miliardovému zadlužení a současně nižšímu HDP poměrný dluh vůči HDP raketově poroste.

2 1
možnosti
MZ

Od revoluce už třicet let poslouchám jak si musím utáhnout opasek, aby v budoucnu bylo lépe. No a nejsrdceryvnější je apel na děti. Kdo by mohl chtít aby jeho dluhy splácely jeho děti že? To je ale hajzl. Zajímavé je že od rodičů vím že tuto rétoriku už používali komunisti, musíme se uskromnit, aby se naše děti měly lépe. No, a našim dětem budou pak vlády říkat totéž, a jejich dětem taky. Prostě občané utahujte si opasky napříč generacemi, aby se vaše děti měly lépe. A my politici se budeme mít dobře, a naše děti taky.

4 0
možnosti
Foto

I renomovaný ekonom by měl vidět realitu v souvislostech. Svět nestojí a současná krize dopadá na státy EU neméně těžce jako na nás. Zadlužíme-li se my jako Řecko, Řecko se mezitím zadluží jako Řecko na druhou, takže v celé zadlužené Evropě budeme pořád na špici a v pohodě.

1 1
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,16
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články