Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P84e45t84r 94L16u34k87e92š

17. 11. 2020 11:19

Chtěl jsem si vychutnat oběd. Dám ho kocourovi.

0 0
možnosti
Foto

No vida, takovou karmu jako dnes jindy nemíváte. Je dobře, že sem píše i někdo, kdo jen neplivá na bývalý režim, a tím i na svůj bývalý život. Proč někteří lidé neustále plivou na to, co dříve žili? Mám za to, že u některých má velký vliv propaganda (pokud jim bylo v roce 1989 kolem dvaceti let, nemohli se ovlivněním propagandy vyhnout), jiní zase jdou raději se stádem, než by přiznali pravdu, a jen moc málo lidí pocítilo na svojí kůži nějaké pronásledování minulým režimem - spíše bych řekla, že ti, kterým bylo skutečně ublíženo, to ani za ublížení nepovažují. Já všude píšu, že i ten minulý režim měl spoustu lepšího oproti dnešnímu.

3 13
možnosti
Foto

A což dát Váš článek na titulku? Když tam může být článek paní Vlachové, tak by tam jako kontrast mohl být i Váš. Ale to se asi nestane.

1 10
možnosti
JZ

J94a86n 90Z50i54e10g16l36e74r

17. 11. 2020 10:02

Za komunistů žádné špičkové potraviny nebyly. Maximálně tak pro soudruhy na ÚV KSČ: Byli to komunisté, kteří zakázali mnoho spolků, a elektrifikace začala už za Habsburků a mohl bych pokračovat.

6 1
možnosti
Foto

Párky ve střívku ze Studené byly mnohem lepší než dnes, stejně jako vlašský salát, nebo paštiky.

0 0
možnosti
Foto

J47i77ř45í 67K41i54n47d70l

17. 11. 2020 10:02

V roce 1988 proběhlo stranické školení při kterém soudruh Bartošík z Úřadu vlády České socialistické republiky projev, ve kterém uvedl, že v ČSSR žije 20% obyvatel pod životním minimem. Na obnovu strojírenství chybí 700 miliard korun. Žijeme na dluh dalších generací. Miroslav Petráň, z Úřad vlády České socialistické republiky na uvedeném stranickém školení pronesl. „ Je kritická čistota vod, ovzduší a půdy. Je poškozeno 27% lesů, za dva roky (1990) by to mohlo být 47% plochy lesů. Snižuje se úrodnost půdy, nízké pH (kyselost), velká eroze a fyzikální změny. Voda obsahuje mnoho NO2, NO3, reziduí a je znečištěna fekáliemi ze sídlišť. Vltava pod Prahou má 4. stupeň, to je úroveň běžné stoky.Vrátit stav životního prostředí na úroveň 50. let by stálo 110 miliard korun. Zastavit zhoršování by stálo 55 miliard, ale do konce pětiletého plánu bylo proinvestováno jen 17 miliard. Nárůst spotřeby vody na obyvatele, ze 170 lt na 400 lt. (včetně průmyslu). Také se ohromné množství vody ztrácí v rozvodech, v Praze je to 30% vody. Pouze 1% vody lze používat pro kojence. Nelze zatím čistit stopy těžkých kovů.

4 0
možnosti
Foto

Čtyřicet let komunismu československé hospodářství přivedlo k bankrotu, socialistický režim náš stát vpravdě vytuneloval. Komunisté k majetku přišli masovými krádežemi, vražděním a likvidací celých skupin obyvatelstva. To nebylo dílem jednotlivců, to má komunismus zabudované v podstatě systému, který vytváří lidi závislé, slabé a bezmocné. Komunismu to jsou otrávené řeky, zdevastovaná krajina, jedna z nevyšších úmrtnosti v celé Evropě, zdravotnictví, týkající se vybavení na úrovni rozvojových zemí. Volit komunisty a být komunistou to je to samé jako souhlasit s koncentračními tábory Mariánská, Bitíz, Vojna,Vitmanov a dalšími, kterými prošlo 70 000 vězňů, kteří těžili uranovou rudu za neuvěřitelných podmínek pro SSSR. Volit komunisty a být komunistou to je souhlasit s masovými krádežemi vražděním a likvidací celých skupin obyvatelstva. Já jsem velkou část svého života prožil v tomto zrůdné režimu a nikdy jsem se neměl tak dobře jako v současné době. Tak jako každý mám výhrady k politice, ale to považuji za normální, ale jinak jsem spokojený člověk.

4 1
možnosti
Foto

Podobně přišla po Bílé hoře k majetku i církev. Socialistický režim stát nevytuneloval. Naopak postavil mnoho nových továren, které vytunelovali ti, kteří přišli po Listopadu. Budu teď psát o podniku, kde jsem pracoval a který vznikl znárodněním malých nábytkářských firem. Z prťavých provozů se postavily moderní továrny v Lišově, Prachaticích, Vimperku, Klatovech, Stodu, Ostrově nad Ohří i v Soběslavi. Produkovaly za jeden a půl miliardy nábytek. Po Listopadu ho dostala díky kuponovce do "péče" Mladá garda a po zhuntování nezbylo nic. To píšu jen proto, že na Hradě vlaje fangle s nápisem Pravda vítězí.

2 5
možnosti
Foto

Za komárů docházelo k zanedbávány údržby domů, které bylyukradeny oprávněným majitelům. Investice směřovaly do dílčích komerčních projektů a rekonstrukcí, ale ne do oprav bytového fondu. V chátrajících domech bydleli sociálně slabí . postupně se bouraly ve městech celé čtvrtě. Ve městě, kde bydlím z důvodu ne údržby padnul celý klasicistní střed města. Komunisté to začali řešit výstavbou sídlišť Dostat se k bytu nebylo jednoduché. Na přidělení bytu existovaly pořadníky a k tomu, aby v nich člověk uspěl, se používaly nejrůznější finty. Někdy bylo třeba sdílet byt s další osobou, dost často ale rozhodovaly obyčejné úplatky. Na přidělení bytu se vedly pořadníky a rozdělovníky s bodovacím systémem, které měly být zárukou jejich spravedlivého přidělování. Reálně však nebylo vůbec jednoduché se k bytu dostat. Tak začaly působit úplatky. Kdo nedal úplatek nebydlel. Přednost k získání bytu měli nomenklaturní kádři KSČ, příslušníci VB, StB a jejich agenti, armáda. Dnes do těchto sídlišť stát vráží miliardy a opravuje je, zateplují se. Protože kvalita těchto domů byla úděsná.

5 0
možnosti
Foto

Vážená paní poslankyně,

nemíním rozebírat obsah Vašeho textu. Jen si dovolím uvést jeden z důvodů, proč je pro mne KSČM nevěrohodná a více než podezřelá, a to nikoli jen proto, co je její minulostí. Když Váš kolega pan Luzar v pořadu M. Jílkové reagoval na zločiny proti lidskosti páchané Vašimi souvěrci na jim nepohodlných lidech v Číně, nebylo vůbec jasné, jaký k těmto zvěrstvům zaujímá postoj. Zmohl se jen na výtku vůči Západu, neboť odtamtud podle něho přijíždějí ti, co si mohou maso zavražděných koupit. Jednak zapomněl (kupodivu), že bohatí lidé nežijí jen na Západě, a také na to, že orgánová turistika není žádným západním státem organizována. Ale hlavně měl příležitost takové zločiny odsoudit. Jeho tržně ekonomické hodnocení počínaní čínských komunistů sice vypovídá o jisté dříve nebývalé toleranci KSČM v oblasti podnikání a volného trhu, ale není z jeho postoje vůbec jasné, jak by se chovala KSČM, pokud by získala rozhodující moc v ČR. Pokud by byla ekonomicky zajímavá poptávka po orgánech občanů ČR, byli by nepohodlní občané také zpracováváni na maso? Nejsem předpojatý vůči KSČM. Vaše strana není jedinou, v níž jsou lidé, kteří se upejpají odsoudit takové zločiny.

3 0
možnosti
LB

A to já zase vůči KSČM předpojatá jsem :-)))))

4 0
možnosti
JV

Pokud komunista/ka 17. listopadu vydá článek, který nazve "Několik vět...", je to tak neuvěřitlená zhovadilost a drzost, že každý přiléhavý komentář by musel být okamžitě zabanován. Je mi z vás na zvracení.

10 0
možnosti
Foto

Ty všechny úspěchy, co jste vyjmenovala, mohly být podstatně větší, nebýt vedoucí úlohy KSČ.

7 1
možnosti
AL

Biskupové byli léta zavřeni, ale měli jsme se dobře. Kněží a řeholníci byli odsouzeni na 44.000 let do vězení. ale měli jsme se dobře.

V nemocnicích zabíjeli každé druhé nenarozené dítě, ale měli jsme se dobře.

Škola ubíjela víru a vedla děti k přetvářce. ale měli jsme se dobře.

Přibývalo rozvodů, rozpadaly se rodiny,ale měli jsme se dobře.

Klesal průměrný věk, ale měli jsme se dobře. Žili jsme z toho, co mělo zůstat dětem, ale měli jsme se dobře. (podle + Mons. A. Pekárka)

5 0
možnosti
Foto

Novorozeneckou úmrtnost jsme měli i ve srovnání se Západem velmi nízkou. Nezachraňovaly se "potraty", které dnes dost často, slepé a retardované, končí v útulcích nebo jako nepředstavitelná zátěž pro rodiče čerpající na péči o ně sociální podpory. Nejen škola, ale tehdejší totalitní režim nás vedl od dětství k přetvářce a tajení nežádoucích názorů. U těch rozvodů ke změně nedošlo. Dnes žije mnoho dvojic na psí knížku a takoví se nerozvádí. Průměrný věk se zvyšoval, ale zdaleka ne tempem, jako dnes. Na úkor dětí jsme žili podstatně, a když píšu podstatně, tak myslím opravdu podstatně méně, než je tomu po Listopadu. Všichni jsme byli chudí. Není-li však srovnání, v důsledku omezených možností cestování se Západem, dá se také tvrdit, že jsme byli všichni bohatí. Třeba při porovnání s Rusy nebo Afričany.

4 5
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik