Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Docela by mě zajímalo , kdo je vlastníkem toho lesa , který "považuju tak trochu za svůj a nechci tam potkávat jedince, které mezi stromy vyhnalo až zavření obchoďáků."

Jestli je to fyzická osoba, tak tedy s ní upřímně soucítím. Les buď zdědil nebo koupil - v obou případech musel zaplatit daň. Daň z něj musí platit každý rok, musí dodržovat veškeré pěstební postupy podle pokynů lesního hospodáře, provádět nařízené probírky, likvidaci napadeného dřeva a vývratů, nesmí provést mýtní těžbu, kdy chce nebo potřebuje, pokud jakékoliv dřevo prodá, musí zaplatit daň atd. atd.

Ale nejhorší je, že každý, kdo má psa, kolo, čtyřkolku, pohorky, koš na houby či konvičku na lesní plody, považuje jeho majetek "tak trochu za svůj" s tím , že v něm může zanechávat svoje a zvířecí exkrementy, odpadky všeho druhu a velikosti, neomezeně se v něm pohybovat a řvát, sbírat a trhat všechno, co chce.

Takový soukromý les vedle sídliště, to musí být opravdu terno.

Je pak dost úsměvné, že si jeden z nevlastníků naříká na ty zbývající.

9 1
možnosti
JK

Tak přesně, taky už se těším až otevřou obchoďáky, kavárny, bary...

Doufám že se tam většina lidí co se teď přesunula na hory, zase vrátí.

5 0
možnosti

Znám. Všiml jsem si, že k nám (okraj Prahy, takový neudržovaný mikroles) se začínají sjíždět i lidé odjinud. Před vchodem do "lesa" to vypadalo jako normálně na parkovišti před Globusem, řada aut zaparkovaných všude možně. Dětský řev v celém lese...

Musím říci, že jak cyklistika, tak pěší chůze mi připadají zábavnější, pokud zrovna nejsou úplně v módě.

Asi si najdu nějaký nový koníček.

11 0
možnosti

R^

Tak jistě, příroda trpí! A pokud vám kousek té přírody patří, trpíte s ní. Zničení ochrany jedliček před okusem zvěří vás překvapí. Jedličky ožrané a zábranu musím znovu vybudovat. Já vím, požerky dorostou za dva, tři roky. Ale proč to ti lidé ničí? Proč vlčáci prohánějí srnky? Proč člověk ztrácí svoje lidství? Proč člověk přestává být člověkem? Co se to za můj život změnilo? To tu ještě po druhé světové válce nebylo!

!!

3 0
možnosti
LP

Podle mě se mění poměr normálních lidí x divných lidí ( říká se jím týpci, socky atp.) Socek přibývá, mívají víc dětí. Normálních lidí ubývá, mívají míň dětí.

0 0
možnosti
TZ

Tak hlavně že pejskové byli v pohodě, že jo, o ty se nikdo starat nemusí ;-D

2 5
možnosti
Foto

J44a98n 53C55i68b59u98l80k22a

17. 11. 2020 14:57

Jezdívalo se na chaty, na chalupy. Kdo si zvyknul, že stačí vyjít do "divočiny" za barák a podlehl té iluzi, i smečku psů si do bytu opatřil a své kinologické hospodářství zadotoval veřejným prostorem. Kdo chce přírodu, musí při omezení jiných povyražení za ní opět vydat dál, než za barák. Tam to totiž dycky patřilo dětem!

1 1
možnosti
PD

P91a77v71e90l 97D74a84r52d76a

17. 11. 2020 13:22

Zapomněla popsat pejskare. Psi pobíhající nedbajice pokrikovani svých panicku. Když už jsou na vodítku tak každý na jiné straně cesty přes kterou je natažené vodítko. A vše pochcane a pokadene.

9 2
možnosti

J13a88n 79Š83e92s97t49á64k

17. 11. 2020 11:44

Ha ha ha, ty rodinky v obchoďácích v neděli je ta nejotřepanější věc, nikdy jsem, tam na takovou rodinku v Brně nenarazil. Ale vláda na to, i Vám, jak vidět skočila. I PRymula o tom brblal včera večer na čt 24;-D

2 0
možnosti

M77i80l17a22n 24Č26e76r80n22ý

17. 11. 2020 13:41

V Brne jsou obchodaky??

2 0
možnosti
MK

Jo. Třeba moje dvanáctiletá neteř považuje den v obchoďáku za nejlépe strávený čas.

A ani tam nic nemusí nakupovat. Prostě tam prý jen bloumají, prohlížejí si zboží, zajdou na fastfood, posedávají na lavičkách... a občas zajdou i do kina.

A s informací, že se takhle běžně chovají i celé rodiny, jsem se smiřoval docela dlouho. Přišlo mi to totiž směšné. Ale co, asi jsem směšný já, když to nechápu. :-)

13 1
možnosti