Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Politik ci kdokoliv jiny je takovy podle toho co má za sebou a nikoliv podle toho co ma před sebou ;-) ... pak stačí porovnávat ... např. celkem aktualne Berlusconi, Trump, Babis ... showbyznysmen, golfová hřiště a dědic, rekneme obchodník selfmademan průmyslníků velkostatkar ... jistý rozdíl tu je ... pak si tam můžete dát ještě malíře pokojů, zloděje koní, pak nějaké ty profesory, prognostiky a samotná kapitola jsou pak asi profesionální politici ;-)

1 0
možnosti
Foto

Jirko,

nemám nic proti tomu! [>-] EU

1 0
možnosti
LU

Troll: Trumpa volili jedine schopný, Bidena jedine neschopný;-D;-D;-D.

2 3
možnosti
Foto

Luboši, tak jednoznačné to není. Ovšem Biden vyhrál hlasy neschopných. Biden byl sice vice prezidentem za Obamy, ale jinak ničím nevyniká. Pochází z velice skromných poměrů. Jedná se o naprosto tuctovou figuru, jejíž jmění se odhaduje na 7 milionů dolarů, což je v USA naprosto směšná částka... [>-]EU

0 1
možnosti
Foto

Psychologové tvrdí, že dvě třetiny lidí jsou rozumu mdlého. Pokud jim to nemyslí, jsou snadno zmanipulovatelní.

1 0
možnosti
Foto

Štěpáne,

tento problém tady máme již od dob Adama a Evy. Ovšem jak s tím naložit? [>-] EU

1 0
možnosti
MK

Dobře napsané, děkuji. Zřejmě největším uměním státníka je angažovat co nejvíce vyjímečných schopných lidí a zároveň neurazit ty neschopné, naopak je vhodně zapojit. I zedník a řezník je potřeba, můžeme si jich vážit. Pokud ovšem dělají svou práci pořádně. Problém je co s neschopnými flákači. Rozhodně jim nedávat podpory. Pan Babiš je člověk mimořádně schopný a zároveň cílevědomý a pracovitý. To, co vybudoval, si zaslouží obdiv a úctu. Já jsem ráda, že ho máme za premiéra. Po tom, co jsme měli slušného, ale bezvýznamného pana Sobotku.

2 4
možnosti
Foto

Paní Milano,

máte naprostou pravdu. Český národ nejsou žádní "volové". Již tisíckrát to v dějinách dokázali. Ovšem, náš problém tkví v tom, že postrádáme vůdčí osobnosti, kteří by ukazovali národu cestu. Až na T.G. Masaryka a Václava Havla nikoho nemáme.

Andrej Babiš je vynikající národohospodář, ale není ideolog. My potřebujeme českého "Adenauera", protože "Erharda", coby "otce německého hospodářského zázraku" máme v osobě Babiše. Nemáme však nikoho, kdo by ho ideologicky podržel. To je náš největší problém... [>-] EU

0 1
možnosti
JJ

J36a79n 39J56a96n57u11š95k79a

12. 11. 2020 19:43

voliči, kteří volby vždy zásadně ignorovali (neúspěšní), tentokrát spěchali k volebním urnám

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760814

Ne je to trochu jinak, tyto volice si nafejkoval v korespondencnich hlasech tym pracuji na vyautovani Trumpa z politilk ergo kladivka lide pracujici aby byl zvoleb Biden

1 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VB

Kdybychom na tom nebyli tak smutně, pobavil byste mě. Pokud volby u nás i v příštím roce dopadnou v určitém ohledu špatně, pak aspoň můžeme vzhlížet s obdivem ke státům, kde občané volí lépe Skandinávie, Německo, Rakousko, Švýcarsko), anebo když se spletou, opraví to, jak se stalo v USA. Hitler a další diktátoři to měli snazší, tehdy je včas nerozkryli investigativ. novináři (nebyla televize), nefungovali nezávislí politologové a lidé si ani neuměli představit ten typ zla, který přišel se stalinismem či nacismem. Dnes už leccos víme, ale - jsou Češi poučitelní? Měli by přemýšlet, koho asi by volil třeba Václav Havel, a koho by zásadně nevolil.

2 5
možnosti
Foto

Ale odhalili Hitlera tehdejší investigativní žurnalisti přímo do naha, ale paradoxně v nacionalisticky laděném Německu mu udělali reklamu.

1 0
možnosti
Foto

Já bych spíše řekl, že porážka Trumpa je vítězstvím všeho schopných.

Ale, uvidíme, to ještě může být zajímavé, pokud Trump neuzná Bidenovo vítězství.

Bidenovo vítězství doposud neznala řada zemí, mezi nimi Rusko i Čína.

1 1
možnosti
Foto

Otázka zní, jak to, že se tomu nebyl schopen Trump ubránit, ačkoliv má v ruce všechnu zákonodárnou, soudní i výkonnou moc?

0 0
možnosti
JP

J29i12r73i 37P18r22a34j72z

12. 11. 2020 19:19

Víte jsou bohatí, kteří se dopracovali k bohatství vlastní pílí. A těm já to bohatství přeji. A pak jsou bohatí, kteří to získali podvody a ti mě naprosto nezajímají.

5 0
možnosti
JJ

J91a76n 23J95a17n69u89š59k29a

12. 11. 2020 19:44

a pak jsou ty co bohatsvi dostali do klina bez prace diky svemu puvodu

2 0
možnosti
SB

Můj názor (ale opravdu jen názor jednoho člověka):

Vy jste snad opravdu ještě nikdy nenapsal normální blog.

Některé vaše blogy jsem považoval (a i s odstupem času dodnes považuji) za nesmírně nesprávné (používám slušné slovo, ale nazval bych to i jinak), ale jiné naopak za znamenité.

Prostě ode zdi ke zdi.

Tento blog je u té správné zdi, tedy znamenitý.

4 3
možnosti
Foto

Slavomíre,

již několikrát jsme se "chytli", ale vždy to byl věcný demokratický disputát, tak oč běží?

Slavomíre, nemyslíte, že život sám je jakousi hrou "ode zdi ke zdi"? [>-] EU

0 0
možnosti
Foto

Obrátím to, může někdo něco vlastnit, pokud to není schopen ubránit proti někomu jinému, tedy proti krádeži.

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.