Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Naše městečko 7.000 obyvatel. Sobota ve 13.00 hodin v Penny a ve 13.30 hodin v Bille poloprázdno. Koupila jsem všechno, co jsem potřebovala. Lidé si zvyknou a přizpůsobí se. Myslím, že nejvíc se budou bránit obchody.

To chce klid a hlavně zdraví.:-)

6 3
možnosti
ZH

Jenže to si má regulovat sám majitel, nikoliv vláda. Zavřít v neděli třeba v Praze lze považovat za zločin ohrožení zdraví. A to proto, že dochází k zahuštění kontaktů mezi lidmi v ostatní dny.

9 0
možnosti
MM

Nějak mně matematicky nevychází včerejší prohlášení mluvčího Alberta, že přicházejí o 20% týdenních tržeb.

To by jim ty sobotní návaly měly minimálně dorovnat.

0 0
možnosti
MP

Co je divného na tom, že je v neděli zavřeno? A že je v noci tma? V zimě sníh? Atd.?

4 7
možnosti
ZH

To, že nařízení vlády jde proti smyslu zmenšování vzájemných kontaktů.

9 0
možnosti
PN

Taky jste šel natruc v sobotu na nákup? Počkal jste až se Vás tam sjede co nejvíc? Aby jste mohl být v co největším davu?

Tolik lidí nakažených, tolik lidí v karanténě a přesto je na nákupech stále stejný počet lidí? Neuvěřitelné.:-)

6 2
možnosti
Foto

Byla jsem včera v podvečer v Albertu a pohoda, lidí málo. V takovém Kauflandu jsem nebyla dlouho, protože ať tam jdete tehdy nebo onehdy, stále plno lidí. Šla jsem tam jednou večer v bláhovém očekávání, že tam bude prázdno, a ouvej, tolik mlaďochů s alkoholem v ruce ve frontě před pokladnou...

2 1
možnosti
RP

Nechápu to..každý má šest dní v týdnu, aby si nakoupil supermarkety otevřené od 7-20 h to snad v neděli bez čerstvých rohlíků vydrží.? Opatření je jen po určitou dobu potom se to vrátí do normálu tak snad kvůli tomu nemusí být tak zle. Tady se kritizuje všechno a pořád....V SRN mají velke supermarkety neděli zavřené stále a taky tam žijí:-).

7 5
možnosti
Foto

ANO. Nechápete to...

10 3
možnosti
PL

Dovolím si vypůjčit příklad od prof. Flegra. Odhoďte osobní animozity, kdo je máte, a zamysleme se:

Jaký je rozdíl mezi tím, když v obchodě se sejde v sobotu 50 lidí + v neděli 50 lidí oproti tomu, kdy jich v sobotu přišlo 100?

V prvém případě (otevřeno SO+NE) se pro předání štafetového kolíku (SARS-CoV-2) může vytvořit 2x50x49 = 4.900 dvojic.

V druhém případě (otevřeno jen v SO) je k mání 100x99 =9.900 dvojic.

3 0
možnosti
KK

Jenže realita je taková, že v sobotu přišlo 65 a v neděli 0.

4 0
možnosti
KV

ono to je i tom, ze i lide v obchodu maji pravo na dustojny zivot, napr, tu volnou nedeli, kdyz se zavedl zakaz prodeje v nekterych svatecnich dnech, tak "esa" naseho obchodu strasila, ze se bude muset propoustet.Tato lez byla vyvracena. Ja osobne se prizpusobim a nevadil by mi ani omezeni prodeje v nedeli i v normalni situaci. Stale vidim, jak cca 1/3 lidi nerespektuje opatreni k zabraneni sireni Covidu, kvuli takovym lidem zde zbytecne umiraji obcane. A nekteri naprosto sproste tvrdi, ze by "umreli lide, kteri by umreli tak jako tak, jen o neco pozdeji". Kdo pohrda cizimi zivoty, ten sam nezasluhuje nic jineho nez opovrzeni

2 8
možnosti
PB

P53e20t12r 39B40u72r23i48a86n

1. 11. 2020 12:18

On ten volný den navíc, anebo volný víkendový den, při nařízeném zákazu prodeje o svátcích popř. nedělích, je jen přinafouklá demagogie. Ti co ji zastávají předpokládají pětidenní pracovní dobu v režimu denní, odpolední, noční. Takhle byli zvyklí celý život a v těchto intencích i přemýšlí. Jenže turnusová pracovní doba je o něčem jiném. Tam svátky a víkendy hrají pramalou roli, snad jen tu, že práce ve svátek vylepšuje výplatu.

Ano, matka prodavačka může být v neděli s dětmi doma. Jenže jak si ji užije pokud měla v sobotu odpolední dvanáctku, je věc jiná.

Objem pracovní doby má přesně daný, volnou nedělí nezískává žádné volno navíc.

1 0
možnosti
Foto

Kubek je naprostý mimoň co ani nedokáže odpovědět na jednoduchou otázku a blábolí kolem dokola své nesmysly, ale za špatnýho byl Suchoň.

15 3
možnosti
DK

Ovšem Poláci mají tolik nakažených, že o takových číslech se nám ani nesní. A neříkejte mi, že 1 den v týdnu bez obchodu nepřežijete;-O;-O;-O

2 1
možnosti
Foto

Asi jste vůbec nepochopila co se vám autor snažil sdělit. Zkuste si ten článek klidně přečíst i několikrát a když tak si nechte napovědět od někoho kdo chápe psaný text.

11 0
možnosti