Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Prof. Prymula nezvládl svoji roli ministra především po profesní stránce.

Je to úzce založený odborník-teoretik, který takřka vůbec (aby jsme se nechytali slova vůbec) nebral v úvahu nic, než svoji úzkou odbornost, byl ministr pro třetinu COVIDu. Proč třetinu? Protože k "vyléčení" je potřeba vlastní léčba, ale taky víra pacienta, že léčba je správná a pozitivní naladění pacienta.

A výsledek?

Vlastní léčba nefunguje, Prymulou přijatá opatření nás přivádí k rekordním počtům pozitivních testů, podíl pozitivních testů má pořád ještě stoupající trend (i po 25. říjnu, kdy podle jeho slov, už měla být korona na ústupu).

Pozitivní vnímání Prymula nikdy neměl. Teď nemyslím jeho adorování, jako odborníka, mám na mysli vnímání opatření a jeho důvěryhodnost (čtrnáctidenní opatření každé dva dny), které naznačovaly, že neví kudy kam. Valná část populace, i díky tomu, opatření nepřijala, on je nevysvětlil a jediné, k čemu se zmohl, bylo "omlouvám se" a hrození tresty.

Pozitivní vnímání pacienta to už je část sama pro sebe. Neustálým strašením a vyhrožováním, braním lidem životní jistoty, spoustu z nich uvrhly opatření do chudoby (ať už už či v blízké budoucnosti). A čeho se jim dostalo od hlavního vojevůdce v boji proti koroně? "Opatření nefungují" a "lidi to nedodržují" (a to vůbec nechci psát o jeho nočním výletě), tedy přiznání "jsem virem poražen". A poražený vojevůdce si důvěru nezíská, ten může jen znovu prohrát a my všichni s ním.

3 3
možnosti
Foto

Dobrý večer,

jenom malý dotaz, jestli dovolíte. Vy jste lékař epidemiolog? Pokud ano, stojí váš názor za přečtení. Pokud ne, jste spíš žvanil.

0 0
možnosti
PK

Naprostý souhlas.R^R^R^

6 1
možnosti
Foto

Namísto aby vláda postupovala rozhodně, svěří moc člověku, který nemá jinou strategii než improvizaci a který pod maskou sebevědomého důstojníka je ve skutečnosti zmatkař a chaotik. Prymula nás nasměřoval do naprosté katastrofy. .. Dodnes jako jedna z mála evropských zemí nevydává MZ a Prymula analýzy o tom, v jakých vrstvách, prostředích a profesích se virus nejvíc šíří, čemuž by přizpůsobila svoje represivní opatření. Namísto toho „střílí“ plošné uzávěry jako by celá země bylo jedno velké vojenské cvičiště. Trasování nefunguje vůbec.“ Je to klíčový bod toho, kde jsme v počtu nakažených dnes. Když neznáte data z terénu, nemůžete pak z nich udělat analýzy a z nich správná politická rozhodnutí. Na závěr stačí si zjistit, kolik ekonomických kauz doprovází Prymulu a jak jeho dcera vydělává na současné nemocnosti. Prymula, díky své temné minulosti nemá bezpečnostní prověrku, kterou musí mít i policista, jinak má smůlu.

7 5
možnosti
AP

A nebo hůř, data má ...

0 1
možnosti
Foto

Odborníci jako p. Prymula nerostou na stromech. Mám za to, že bude pomáhat ze všech sil, než se vše "přežene" - určitě by nedokázal přihlížet se založenýma rukama.

4 3
možnosti
AP

Já doufám, že už moc pomáhat nebude. Jeho postupy evidentně nefungují a pokud neměl co víc nabídnout jako ministr, co nabídne, jako poradce.

Cela "akce Prymula" je jen výsledkem našeho volání po "řízení odborníky", které téměř nikde, u složitějších systémů, nefunguje (pokud tou odborností není manažer). A nefunguje z jednoduchého důvodu. Bojoval s virem, ale zapomněl na psychiku lidí a psychika má zkratku k imunitě (debka imunitu oslabuje) a tak bojoval s virem a přitom si vyráběl armády zranitelných lidí s oslabenou imunitou. Jak to asi mohlo dopadnout, než jak to dopadá ...

1 3
možnosti
AL

Šarapatka už zase šarapatí...nicméně Prymuly je možná opravdu škoda, zatím se ale nikdo nezabýval tím, že celá akce mohla být narafičená. Asi jako v babických událostech v r.1951, kdy byli zasahující estébáci z půl hodiny vzdálené Jihlavy na místě za 5 minut :-))) Stejně jako novináři čekali v křoví, až se provokace povede.

5 1
možnosti
AP

Prymuly škoda není. Jeho postupy a řešení nás dovedly jen k vyšším a vyšším nárůstům pozitivních testů i podílu pozitivních na testovaných. Je potřeba člověka, který zapálí pochodeň a lidi povede než člověka, který zkouší a zkouší a nic. A pak řekne "(moje) opatření nefungují, omlouvám se" a "můžou za to lidi".

2 2
možnosti
RK

Koukam, že tu má někdo novou modlu. Tisíce mrtvých jdou právě za vládou, která přišla s opatřeními pozdě, chová se chaoticky a ztratila dávno důvěru lidí.

6 4
možnosti
MP

Omluvám se mělo být +.

0 2
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik