Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ke katastrofě nás přivedli nezodpovědní občané nenosící roušky, dovolenkáři, shlukovači atd.

2 2
možnosti

Kdyby vláda výjezd do zahraničí omezila, nebo aspoň nařídila povinné testování navrátilců z dovolené, nebyli bychom v takovém svrabu. Němci je na rozdíl od nás testovali a odchytili 6 000 pozitivních, což je docela služná nálož pro rozdmýchání epidemie. U nás se nic takového bohužel nedělo.

0 0
možnosti

Až na ten titulek dobrý. Trošku zavzpomínejte, jak se chovala opozice v létě a v době, kdy vláda uvažovala po opětovném zavedení roušek. Pokud vám neslouží paměť, tak si zkuste zagooglit. Svalit vinu pouze na vládu je takové populistické.

5 2
možnosti

Samozřejmě! Ale Babiš to nemůže svádět na opozici, když v nošení roušek zabránil Adamu Vojtěchovi! :-)

2 0
možnosti

P10e81t40r 23T66o33m20e63k

27. 10. 2020 21:02

No teď jste tomu fakt pomohl.

0 0
možnosti

Pane Šimku, dík za tento článek.

1 0
možnosti

V celé Evropě je to vesměs stejné, v Belgii, v Nizozemí atd....tam mají taky Babiše? :-)..... naše zdravotnictví to s vypětím všech sil zvládne, populace se promori a zvládneme to.

8 1
možnosti

Musíme to zvládnout! Ale se zbytečnými ztrátami! Ty ztráty nemuseli být, kdybychom s opatřením začali při prvních příznacích v srpnu!

0 0
možnosti

Úvod dopisu prezidenta ČLK lékařům:

Vážené kolegyně a kolegové,

všichni víme, že situace je opravdu vážná. Počty nakažených rostou, opatření přijímaná vládou nezabírají a někteří lidé je navíc ani nerespektují. V současnosti je aktuálně pozitivních 13 200 zdravotníků a toto číslo se každým dnem zvyšuje o další tisícovku. Lékařů je aktuálně nakažených 2 600. Nemocnice si sice dokázaly vytvořit rezervní kapacitu díky odkládání prakticky veškerých elektivních výkonů, ale i tato navýšená kapacita lůžek se rychle zaplní. Matematické modely předpovídají zahlcení nemocnic okolo 10. listopadu. Řada regionálních nemocnic se však do vážných problémů dostává již tento týden.

Vláda stále nenašla odvahu přijmout skutečně účinná omezení, která zafungovala například v Izraeli. Salámová metoda vyhlašování dalších a dalších opatření, která zároveň s sebou nesou vždy takovou paletu výjimek, která je činí prakticky neúčinnými, úspěchy nepřináší. Vláda bez odvahy si důvěru a respekt nezíská. A situace se horší každým dnem...

Prezident ČLK MUDr. Milan Kubek

0 2
možnosti
Foto

J20i42ř15í 47K68i65n41d28l

27. 10. 2020 20:26

Podle názorů odborníků z předních izraelských univerzit Izrael naprosto selhával ve sběru klíčových dat o způsobu, jak se nákaza vlastně šíří. V mediích se koncem léta objevily informace, že trasování nakažených s pomocí technologie, kterou původně izraelská rozvědka Šin Bet využívala ke sledování osob podezřelých z terorismu, se ukazuje jako nepřesné v masovém civilním použití. Navíc trasování pacientů ministerstvem zdravotnictví bylo údajně velmi zastaralé (osobní dotazy po telefonu, data sdílí pouze v rámci zastaralých excelových tabulek s nepřesnými kategoriemi), zkreslené a zpožděné.V reakci na tehdejší situaci a rostoucí kritiku byl jmenován nový vládní koordinátor pro boj s epidemií Ronni Gamzu, který okamžitě vypracoval strategický plán boje proti šíření pandemie Magen Israel – Štít Izraele. Strategie klade důraz na maximální fungování ekonomiky za přijatelného rizika pro zdraví obyvatel s cílem umožnit „normální život s koronavirem“.

0 0
možnosti
Foto

Neinformovanost některých v době, kdy se fakta objevují 24 hodin denně, je prostě zarážejíci. Opatrujme se.

3 0
možnosti

Zajímavé je, jak lidi rádi používají silná neadekvátní slova - třeba "katastrofa". Prosím vás, jaká katadtrofa? leží snad lidi na ulici a pohřebáky nestíhají? Ne. Čísla dokonce tento týden klesají...Lidi, jak vidím kolem sebe, se nebojí a chodí nakupovat, chodí kamkoliv, někteří i bez roušek. Chyba je , že sám šéf vlády používá zbytečně slova jako "absolutní katastrofa", nesmysl. To může bloger, ale ne premiér. Absolutní katastrofa by byla například, kdyby vybuchl Říp jako sopka a zaléval Čechy lávou, nebo bylo půl země pod jaderným spadem, nebo na nás zaútočilo Rusko - prosím, pak mluvte o katastrofě. Tohle je jen příprava na horší situace. Psychologický test. Meditujte,. dýchejte klidně a zamyslete se nad svými strachy.

5 2
možnosti

čísla klesají? kde ? v počtech hospitalizovaných, v počtu mrtvých?

0 0
možnosti

Nepodporuji Babiše, ale opozice rozhodně lepší a opatrnější nebyla.

Vám karma, štve mě , že lidé stále covid podceňují. Kolaps zdravotnictví asi přijde dříve než za 3 týdny.

5 1
možnosti

Ano! Nejpozději za tři týdny! !!

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Budou vědět za dva týdny! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!