Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hřib se ukazuje jako silný a vyhraněný jedinec. Paroubku, nesaháte mu ani po kotníky. Všichni volají po pomoci zdravotníkům, Hřib tam jde a Paroubek to kritizuje jako marketing....Nebylo lepší místo kritiky a jalového žvanění také konkrétně pomoci Paroubku?

0 0
možnosti

Už je to tragikomické, Babišovi už hoří i voda. V Bečvě je kyanid opět ! Pořád prst viny míří na spolek ANO. Pokud ministr ŽP není schopen odhalit viníka v řádu hodin - Asi pak sedí vysoko na prameni. Jedy nemají zákaz vycházení ? - Nemají tečou furt. Ryby, jaksi na Prchalovu marketing politiku nenaskakují. Podobně, jako naše společnost. Bohužel, už i zde se plove břichem vzhůru :-)

0 0
možnosti
Foto

K42a14r86e27l 73C38a42c84h

27. 10. 2020 14:20

Možná je to hloupost, ale já to vidím asi takto. Tzv. populistické strany vznikly proto, že tradiční strany reprezentující pravou a levou část politického spektra z nějakých důvodů zklamaly voliče. Nevím již kdo to popsal, ale dalo se s tím i souhlasit, že dokonce nastala určitá doba, kdy obě tyto hlavní stany, tedy ODS a ČSSD si nepsanou dohodou (neplést si to ale s Oposmlouvou!) rozdělily segmenty státních penězovodů, ze kterých budou čerpat do stranických pokladen a kapes svých lídrů a skutečná politika, tedy práce pro obyvatelstvo této země je mnoho nezajímala, a když, tak jen až před dalšími volbami. A to byla hlavní příčina jejich propadu a volebního úspěchu ANO - strany jednoho muže. Muže, kterého lidé, co ho poznali, viděli jako neúnavného pracanta. Manažera, který je schopen okamžitě reagovat a rychle uvolňovat peníze na užitečné projekty. Jenže demokratický stát se opravdu nedá řídit jako dobře hospodařící firma. Ve státě je nutno počítat i s opozicí a rozhodovací proces je zatížen pomalostí demokratické diskuse. Nicméně - po volbách nastala situace nutnosti koaliční spolupráce. ODS spolupráci s ANO dopředu odmítla a tak prostřednictvím ANO realizovala ČSSD, jako koaliční partner, svůj program a ANO se začala jevit, jako levicová strana. Kdyby ODS hloupě spolupráci neodmítla a vytvořila s ANO koalici, realizovala by ona svůj program prostřednictvím ANO a ta by se pak jevila jako strana pravicová. Hlupák je ten, kdo se pustí do volebního klání a pak odmítne převzít část vládní odpovědnosti. Babiš je ovlivnitelný nejen marketinkem. Myslím si, že mu nejde jenom o prospěch Agrofertu, ale skutečně i o prosperitu této republiky.

1 1
možnosti
Foto

Všechny strany či hnutí mají sice svůj program, ale všem jde jen o jedno jediné. Přesvědčit voliče, aby je volili a mohli se dostat k moci. Ta umožňuje pomocí legálních, na hraně zákonů a často i nelegálních fíglů čerpání státních i jiných peněz k obohacení stran a hnutí i jejich "politbyr".

2 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,01
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik