Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dík za krásné fotky a zajímavý průvodní text.R^R^

0 0
možnosti

Děkuji za návštěvu s oceněním.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Český Krumlov mám velice rád, patří mým zamilovaným místům i přesto nebo možná právě proto, že se tam v poslední době dostanu tak málo...

Dík za zajímavé pohledy z dálky, z okolních návrší

0 0
možnosti

Milovníku Krumlova, s vyznáním vztahu k místu vítejte v diskusi.

Děkuji za palce.

0 0
možnosti

J56a59n 24K19o14z44á49k

28. 10. 2020 0:51

V Krumlově jsem se narodil a bydlel na Plešivci. Ty fotky jsou krásné. Jenom mě mrzí, že tam také nejsou části města, kam turisti nepřijdou, i ty mají své kouzlo. Jako kluci jsme už ten zápach Vltavy nevnímali a jezdili na doma vyrobených lodích přes jez pod Rechlema. Jenom jsme se museli doma okamžitě vykoupat. Hokej jsme hráli v zámecké zahradě na rybníku. Všichni moji spolužáci, kteří bydleli v centru, už tam nebydlí, neboť se z centra stal skanzen. Děkuji za neotřelé snímky města.

0 0
možnosti

Pane Kozáku, děkuji Vám za cennou vzpomínku rodáka z Krumlova, jakož i za pochvalu snímků.

Ve fotoblogu jsou záměrně nadhledy na město i okolí. V nadhledech nad Krumlovem jsou celky a v nich zanikají polocelky i detaily.

Mohl bych udělat jiný fotoblog, který zobrazí právě ty části, které turisté nenavštěvují; je zajímají hlavně dominanty, nejčastěji věž se zámkem na Lazebnickém mostu (osobní zkušenost s tím, jak si turisté dělají selfíčka, že tam také byli).

Mohl bych udělat fotoblog porovnávající starší fotografie částí ulic s tím, jak to je dnes (v soukromém archivu k tomu mám materiál), ale netuším, koho by to zajímalo...).

Jak trefně píšete, Český Krumlov se stal pro obyvatele centra skanzenem. Je to neblahý stav.

0 0
možnosti

Díky za pěkné fotky i průvodní slovo. Krumlov je opravdu nádherné město a stojí za prohlídku. Obzvláště dnes, kdy je prosto obrovských davů různých šikmookých turistů, si jej lze, i přes tu kritickou situaci, v klidu vychutnat.

Díky i za připomínku toho odporného zápachu. Za letních veder to tenkrát v Českém Krumlově bylo jen pro silné žaludky! ;-)

0 0
možnosti

Děkuji Vám za diskusní vstup, i za díky.

V době návalu turistů jsem do Krumlova nejezdil. Viděl jsem nedávno, jak obyvatelé půvabného města znovu ožívají s možností svobodnějšího pohybu.

Ještě doplňuji, že v minulosti, v zimě, když se z komínů domů šířil dým ze špatně spalovaného uhlí, směs pachů řeky s kouřem byla zdravotně ničivá.

0 0
možnosti

Děkuji srdečně za ocenění.

0 0
možnosti
Foto

Milý Zdeňku, jste dokonalý průvodce. Se zatajeným dechem jsem se pokochal vašimi krásnými obrázky i texty pod nimi, škoda, že se tam nemůžu rozjet. Krumlov je kouzelné místo a vy jste ho dokonale přiblížil. O medvídcích z Krumlova mi vyprávěl Václav Chaloupek. Představte si, že je první měsíce odchovával ve svém plzeňském bytě. :-)

0 0
možnosti

Vašku, děkuji Vám za přátelské pochválení fotoblogu.

V Krumlově jsem dělal příležitostného průvodce žákům, studentům i návštěvníkům ze zahraničí (Dánové, kolegyně z Finska).

Kouzlo podivuhodného města je silné a informací o jeho historii je tolik, že je žádoucí vnímatele jimi nezahlcovat.

0 0
možnosti

Zdeňku, budu se opakovat, vím...ale navštívit Váš blog je pro mě velký svátek. Mnoho velmi zajímavých informací, a opravdu překrásné fotky z míst, ze kterých Krumlov focen nebývá.

Velký, velký dík!

2 0
možnosti

Marie, i sváteční návštěva je vítaná. Vaše přátelská mne těší.

Fotografie pro pozorného vnímatele nesou jen část informací, ale jsou i jiné, které v nich být sotva mohou; v popiscích k nim je, myslím si, že snesitelně, doplňuji.

Děkuji Vám za průběžnou přízeň.

2 0
možnosti

Nádhera, byl jsem několikrát a viděl jsem, díky za připomenutíR^

1 0
možnosti

Vidoucímu díky, i za R^

0 0
možnosti

Oceňuji především překrásné fotografie z míst, která se v průvodcích zas tolik nevyskytují. Nejhezčí je ta panoramatická, kde je vidět cesta ze zámku přes Plášťový most, skrz divadlo, až do zámeckých zahrad. Takto komplexně se málo vidí, většinou se fotografuje každá část zvlášť. Je to čirá krása, ale vždycky, při pohledu na ten most je mi smutno. Bohužel býval také častým místem sebevrahů. Jako malá si podobné neštěstí pamatuji u našich přátel. Ale moc děkuji za krásný blog - je to také místo mého mládí. I když jsem tam studovala němčinu jen velmi krátce, jezdilo se tam od nás z domova pravidelně na nákupy, za kulturou, do zámeckých zahrad, já i na medvědy (dík za snímek, jsem ráda, že tam stále jsou a daří se jim) a třeba i do prvomájových průvodů. Ty vycházely z Větřní a na náměstí v Krumlově obyčejně končily. Pro nás nejdůležitější část průvodu byla cukrárna kousek nad náměstím, směrem k dnešnímu autobusovému stání. Zdravím a moc děkuji za připomenutí. Kvalita fotek je vážně vysoká.R^:-)

0 0
možnosti

Děkuji za vzpomínku s osobní zkušeností.

Téma Krumlov se jeví fotograficky tzv. profláklé; je vždy riskantní ještě něco přidávat...Fotografií ve fotoblogu jsem mohl dát třeba dvakrát více, ale preferuji uměřenost.

Palec s úsměvem opětuji, díky.

0 0
možnosti
Foto

Marná sláva, oni ti Němci stavět uměli :-)

0 0
možnosti

Doplňuji Vaše mínění: V období renesance, a těch staveb je v Krumlově hodně, měli velký podíl na tehdejší architektuře Italové.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS