Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trest boží jste leda tak Vy sám - pro své okolí.

0 0
možnosti

Žádný UPŘÍMNĚ věřící člověk NIKDY nemluví o božím trestu. To má ve zvyku pouze církev jako prostředek k zastrašování svých oveček a k udržení jejich bezbřehé poslušnosti.

Bůh je totiž LÁSKA - jak by tedy mohl trestat? Trestáme se pouze sami navzájem, protože více než Boha (pro ateisty raději SVĚDOMÍ) posloucháme své ego, které je od své podstaty vždy sobecké, neboť postrádá pokoru.

1 0
možnosti
Foto

Znamená to, že pisatelé Bible nebyli podle Vás upřímě věřící?

Hovoří se v ní o řadě božích trestů. Například jako adekvátní boží trest za posměšky kvůli pleši je v bibli uvedeno roztrhání čtyřicítky provinilých dětí medvědicemi. A to jsem jako příklad vybral jen trest relativně malého rozsahu.

0 0
možnosti

J65i85r16i 95T63i62c34h67y

26. 10. 2020 18:56

Je to neuveritelne, ze v 21. stoleti, ve vyspelych zemich se vzdelanymi obyvateli, se jeste mohou objevovat takoveto slataniny s nabozenskymi vymysly.

2 0
možnosti

Fakt je , že trestání je součástí rozmanitých věrouk globálně. Peklo se totiž vyskytuje i v Asii u taoistů nebo tibetských buddhistů. Peklo měli i staří Egypťani. POkud někdo potřebuje věřit v Boha trestajícího, proč ne? Ale je to jen koncept, způsob nazírání na tento svět. Například se můžeme ptát, když mi umře v kuchyni moucha, je to trest Boží? Kdo a proč ji zabil? Nebo malé dítě...umře. Je trestáno a za co? Když nacisti zabili několik milionů Židů, Slovanů a Stalin několik milionů národností ve své říši, co to bylo za Trest Boží? A bombardování civilistů v Německu - uhořeli, zasypáni...co provedi?

0 0
možnosti
Foto

Mne by zajímalo, který Bůh seslal na lidstvo koronavirus. Zda Hospodin, Alláh, Mannitou či Virakoča.

A proč Bohové nerozlišují podle vyznání.

Že by se všichni Bohové mezi sebou nějak domluvili?

1 1
možnosti

Vynechal jste indické bohy, který je dost, hlavní Kršna. Primitivnější kultury nepotřebují žádného velkého Boha, vystačí si například v Andách s horskými bohy a matkou Zemí, modlí se ale klidně i k Panně Marii či Bohu Otci a Ježíšovi, jak je naučili Evropani.

0 0
možnosti

Dejte to přečíst vašemu psychiatrovi, ať vám nasadí silnější prášky.

5 0
možnosti
Foto

To byste potom musela k psychiatrovi poslat všechny věřící v čele s papežem.

0 2
možnosti

Vy jste tady se svými bláboly ještě chyběl.:-/Rv

2 0
možnosti

Bůh nás trestá prostřednictvím Číňanů? Spíše sama sebe potrestala západ. civilizace, která obchoduje s Čínou přes masivní porušování základních práv občanů tohoto státu.

0 0
možnosti
Foto

Bůh zejména trestá katolíky pro jejich zpupnost. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik