Diskuse

Pošetilci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Máš vysoké riziko smrti? Zalez a nevystrkuj nos!

Rostou počty nakažených exponenciálním tempem, exponenciálním tempem rostou počty hospitalizovaných, zemřelých a onemocnělých zdravotníků!

Zalez a nevystrkuj nos! Koronavirus je všude, racionální léčba a očkování jsou v nedohlednu!

!!

0 0
možnosti
Foto

Na rozdíl od Německa a Francie tady vláda selhala v práci s daty. Dodnes jako jedna z mála evropských zemí nevydává analýzy o tom, v jakých vrstvách, prostředích a profesích se virus nejvíc šíří, čemuž by přizpůsobila svoje represivní opatření. Namísto toho „střílí“ plošné uzávěry jako by celá země bylo jedno velké vojenské cvičiště. Reflex

1 1
možnosti
Foto

Jestli se různé strany už od jara na něčem shodly, pak to byl závěr, že primárně se musí ochránit rizikové skupiny. Dnes od vlády slyšíme, že koronavirus se dostal do mnoha domovů důchodců, což je přesně ta věc, která udělala velká čísla smrtnosti ve Švédsku. Namísto lockdownu těchto skupin a zvýšené péče na jejich obranu, pomoci jim zvýšit imunitu před podzimem, vláda neudělala prakticky nic. Takže i „zbytek“ společnosti čekají ještě větší regulace života. Reflex-

1 0
možnosti

Naprostý souhlas především s úryvkem: "Od počátku toho všeho mám na mysli jeden klíčový argument. Šíří-li se tento náš novodobý nepřítel z člověka na člověka, je třeba se podle chovat.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759428

V tom vidím současnou bídu jak politiků tak médií, kdy se místo úklidu před vlastním prahem plní zprávy horečným nalézáním viníka.

2 0
možnosti
Foto

Jedno velmi závažné opatření, které překlopilo na jaře situaci k lepšímu, stále chybí: oddělená prodejní doba pro seniory v nákupních centrech.

2 1
možnosti
Foto

R^ Váš příměr se zatměním se mi moc libí a považuji jej za moc trefný.R^

Jejich postoj a jednání považuji nejen za pošetilé, ale přímo za trestuhodné, protože nyní neškodí ani tak sobě, ale svým konáním hlavně ohrožují druhé. Je to takový projev infantilního vzdoru a sobectví.

Trošku je chápu, neplést-neomlouván, ani náhodou. Chápu však, že jejich současný postoj má kořeny už v začátcích pandemie, kdy si pod překotně se měnícími informacemi a opatřeními mohli připadat jak pitomci a dokonalo se to absolutním uvolněním všeho, prvotně zřejmě proto, aby pár prominentních osob mohlo vycestovat na dovolenou.

Je obecné známé, uvolňovat restrikce je snadné a příjemné, jejich opakované zavádění je však nepříjemné a pokud to nebylo dříve avizováno, pak je to až hnusné.

V žádném případě je neomlouvám, ale snažím se i rozpoznat prvotní vlivy.

2 0
možnosti

P25a66v89e16l 66V68é98b88r

21. 10. 2020 21:40

Přehlížíte jednu věc: Covid nelze zastavit. Lze ho pouze zpomalit. Trvalé zastavení by znamenalo trvalou vzájemnou izolaci celé populace - a pak bychom pomřeli hlady, na jiné nemoci a podobně.

Přitom Covid není nemoc nutně každého zabíjející. Je to horší chřipka a my se musíme naučit s ním žít, protože natrvalo se neochráníme.

2 1
možnosti

P49e53t61r 58L53u16k53e77š

21. 10. 2020 22:45

Lubomír nic nepřehlíží. Jasně, Covid zastavit nelze, ale při rozumném chování se dá udržet na relativně malých číslech.

Z velkých čísel se k normálu sestupuje dost špatně a směřují k tomu, že bude zdravotnictví skutečně na lopatkách. V důsledku toho se v nemocnici nepostarají o spoustu dalších věcí. Málokdo se odoperuje sám s klackem mezi zuby za pomoci zrcátka a kuchyňského nože.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS