Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma to je. To by se mělo učti na všech stupních škol. Jen ten styl je takový neuspořádaný.

1 0
možnosti
Foto

Tak to, že Stalin vyhladil ruskou uměleckou avantgardu, tak to už jsem se učil já na škole, po různu pak v přednáškách. V jedné Aragonově knize jsem se dokonce dočetl, že Stalin zavraždil Gorkého jako hotový fakt. A nebo ten seriál článků o ruské revoluci v literárkách.

0 1
možnosti

Děkuji za připomenutí, tyto hrůzné události je třeba si neustále připomenout. Zasloužená karma R^:-)

4 1
možnosti
Foto

Co kdybyste se pro změnu zabývala osudy jenom těch, kdož dostali Stalinovu cenu, protože jenom ty lze pokládat za avantgardu.

0 2
možnosti

Velice hrůzná faktografie, přesto R^ člověk obrysy zná, miliony mrtvých spoluobčanů stalina jsou také známy etc.,přesto znova toto čtení vyvolává děs, co vše netvor jménem džugašvili stihl ... adolf měl vskutku učitele, stejně tak pochopové v čr, gottwald a jemu podobní.

Jeden se tomu nevyhne ani dnes, 2012 jsem se seznámil u Dead Sea v Israel s arménským emigrantem, studovali s manželkou chemii na uni v moskvě a na rozdíl od ostatních rusů/turistů odmítal mluvit rusky, pouze AJ, což jsem vítal, jelikož rj nepatří k mým oblíbeným...

Ad medias res, jeho otec byl sovětským zpravodajem v Londýně, odkud byl v roce 1936 odvolán a ještě v témže roce džugašvilim popraven čí zastřelen takže tento známý svého tátu nepoznal, narodil se totiž v témže roce.

O svém tátovi, co se s ním vlastně stalo se dozvěděl 2005, ano 2005 ... a to pouze fragmenty.

Našel nějaké informace na webu Ústavu pro studium totalitních režimů Praha a prosil o překlad do AJ. ...

A zpět na počátek - i dnes se člověk setká s relikviemi ruské/sovětské minulosti, sahající ale až do dnů dnešních, zdatní pokračovatelé...

5 0
možnosti

Děkuji za zajímavé info, ano, jsou to hrůzná fakta, a souhlasím s dirigentem Eliasbergem, že " žádný z nás nemá právo na minulost zapomenout ". Abychom zapomněli, po nás chce Putin.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS