Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Komunisti paktující se s Ruskem a Čínou asi nebudou vlastenci.

Okamurovci jsou ještě radikálnější než komunisti. Jsou to nacionalisti, ale nejsou vlastenci!

A co Miloš Zeman, který ohrožuje tajné služby, odmítá povýšit Koudelku a hledá na něho kompromitující materiály? V čím zájmu to dělá? V zájmu zemí, kterým se klaní?

:-)

1 0
možnosti

A v čím zájmu odposlouchávali před časem půlku Evropy ti Vaši úžasní spojenci za oceánem? Kde jste tehdy spolu s autorem byl a jak to, že jste hlasitě neprotestoval?

Vy jste "hrdinové" tak pouze co se týče Ruska a Číny a to je tak všechno, takže netuším na co si tu zase hrajete.

0 1
možnosti

Jistí pánové Neuman a Morgenstern vymysleli svoji Teorii her. Jsem si téměř jistý že koeficient 2% HDP, který má spočítaný NATO je od této teorie také odvozen. Přísně technokraticky, vojensky uvažující generál má až směšně jednoduchý nástroj na propočtení vlastních šancí v případě vojenského konfliktu. Při kterém poměru na vítězství přepadnete sousední stát 3:1; 6:1, nebo až při 10:1; nebo nikdy, a to proč. Díky silné pozici NATO můžeme se cítit bezpečně pouze za 2% HDP a je skutečně nebezpečné poslechnout komunisty a nacionalisty, naše slabost je jen nahrávka na další jejich vlastizradu, nebyla by první.

Obrana a bezpečí je hned na druhém místě mezi základními předpoklady pro přežití. Dlouhá doba míru nás ukolébala tak, že přednější je dnes i víra a politický názor a to je hodně špatně. Podobně dnes dopadáme s tím zatraceným čínským virem, dlouhodobě podfinancované zdravotnictví a trvalý kritický nedostatek lékařů a personálu nás dostává na okraj, kdy to ještě zvládáme a bude nás to stát mnohanásobně víc než kdyby dostávalo zdravotnictví posledních 10 let každý rok 30 miliard navíc pro personál.

Dokážeme se poučit? Já doufám, že jo.

2 0
možnosti

České zdravotnictví je podfinancováno o stovky miliard korun!

Od Listopadu snižujeme akutní lůžka, usilujeme o likvidaci "zbytných" nemocnic, omezujeme počty personálu na odděleních...

Pro zanedbání Babišovy vlády exponenciálně narůstá počet nemocných pacientů, počet nakaženého personálu a všichni si klademe otázku již i veřejně, zda se neblíží kolaps zdravotní péče, zda nepůjdeme italskou či španělskou cestou? !!

0 0
možnosti

Armáda samozřejmě má dostat výrazně méně peněž, nežijeme v padesátých letech abychom pořádali závody ve zbrojení. Měla by se ještě více redukovat pouze na ty složky, které jsou schopné pomáhat při živelných pohromách atd.

1 2
možnosti

Vy račte být rusofil? :-)

0 0
možnosti

Typičtí lidovci, vidící v tom svém černobílém světě po otočení korouhvičky pouze hodný chrabrý západ a naopak samé imperialisty z Ruska a Číny.

Navíc nemusím být ani žádný přítel komunistů, abych věděl že cpát v současné době, kdy ekonomika půjde do kopru, miliardy na nákup nějakých transportérů nebo vrtulníků, může opravdu naprostý zaslepenec žijící naprosto mimo realitu. Pokud chcete pane Bartošku ušetřit armádě spoustu peněz, tak se zasaďte především o okamžité ukončení těch stupidních a zcela nesmyslných vojenských misí, především v Afghánistánu a Mali, které slouží pouze pro zájmy úplně jiných.

2 2
možnosti

Vy pane Bartošku snad ani nespíte, jak se strachujete o bezpečnost naší země. To je od vás zajisté chvályhodné, ale z vašich úst zní poněkud farizejsky. Podívejte se, kdy naposled dávala ČR na armádu 2% HDP, kdo byl tehdy u kormidla a kdo to pak dovedl až k tomu jednomu procentu, kdo si udělal z rozpočtu pro armádu rozpočtovou zálohu. Vy to samozřejmě víte, ale domníváte se, že všichni voliči mají poločas rozpadu paměti kratší než 5 let. Nemají a bezpečnost země ohrozil daleko výrazněji někdo jiný, než současná vláda.

4 1
možnosti

Pane Bartošek,obraťte se na Kalouska ať dá armádě něco z provizí které zařídil svým kamarádům, když prosadil aby armáda nemohla nakupovat sama ale přes prostředníky;-€

5 1
možnosti

J88i65ř44í 15F70o23g23e40l

21. 10. 2020 20:24

Vy a Zdechovský spolehlivě táhnete Lidovce pod ř%.R^

2 1
možnosti

bartošku, buď klidný, celá současná armáda půjde do kopru, když sem kdokoli roznese nějaký virus, viz. covid

1 2
možnosti
Foto

Čím hůř, tím líp, viďte, pane Bartošku.....

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS