Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Masaryk by se divil, kdo působí v instituci, která nese jeho jméno. :-/

0 0
možnosti
Foto

Milý pane docente, váš (nejen tento) blog potvrzuje můj již dlouhodobý dojem devalvace vzdělanosti a vzdělávacího systému.

Jednotlivci v akademické oblasti, vlastně obecně osoby s vyšším stupněm vzdělanosti, nota bene vyučující na vyšším školském stupni, se prezentují jako osoby úzkoprsé, bez širšího rozhledu, apriori předpokládající automatickou konzumaci tendenčních a stranických tvrzení, občas značně odtržených od reality.

Srocování osob nepříliš přemýšlejících, fotbalových rowdies a obdobně směrovaných jedinců určitě nikoho nepřekvapí svými protivládními požadavky a kritikou omezování osobních svobod. Od nich to nepřekvapí.

Překvapuje mne to však u osob graduovaných, osob, které by měly být schopné se orientovat ve spleti prohlášení, proklamací a licoměrného lavírování prohnilých potentátů.

Tím spíš mne překvapují u osoby s deklarovaným právním vzděláním a akademickým postavením texty, obsahující manipulaci a až primitivní působení na lidskou neznalost. Jak si jinak vyložit, že taková osoba ve snaze ovlivnit názory, působí na neznalé osoby burcováním kritikou omezování osobních svobod. Vždyť i méně vzdělaní lidé vědí a chápou, že svoboda není bezbřehá a že osobní svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. A to už nepíšu o nadřazování zájmů jedince nad zájmy celku/většiny.

Určitě nemohu být podezříván ze sympatií k této vládě a už vůbec ne k Babišovi, ale každý rozumný člověk musí nějaká omezení uznat. Že si tato vláda neví se současným problémem rady, od začátku kupí chyby, přehmaty a hrubý amatérismus je zcela evidentní a když neumí najít zásahy v dílčích oblastech, tak zavře krám a zahodí klíče. I to je jasné a kritizovatelné. Ale podporovat až dětinské výkřiky o trestuhodném omezování osobní svobody je nedospělé, nedůstojné až trestuhodné. Podněcovat nízké pudy a nekontrolovatelné vášně nikdy nemůže přinést nic dobrého.

1 1
možnosti
Foto

J90o28s80e72f 89B85á46r38t11a

21. 10. 2020 18:01

Tak Trikolora dělá všechno proto, aby se nedostala do sněmovny.

0 1
možnosti

Ten titulek je tak hloupý, že už není třeba číst dál...

5 1
možnosti

Budou se zde takovéto sebestředné blogy objevovat ještě za 14-dní, nebo za měsíc? Kolik je potřeba aby za den zemřelo lidí, aby si někteří arogantní sobci přestali na pozadí nynější epidemie ohřívat svojí politickou polívčičku? Pokud je toto oficiální postoj této strany, pak zřejmě V. Klaus ml. chce stavět příští vládu na základech apokalypsy a to opravdu nemá k níže citovanému Hitlerovi daleko.

8 1
možnosti

J42i35ř16í 87M88í48k77a

21. 10. 2020 18:58

Kdo zemřel?

1 0
možnosti

D78a75v45i26d 58H32o53r12á86k

21. 10. 2020 14:51

Zde se potvrzuje pravdivost slov, která zazněla již před nějakým časem v jednom starším, veselém českém filmu. Jen bych jejich znění upravil do formy:

"No, tihle Koudelkové, zřejmě dobrej oddíl"

Konečně to potvrzuje tímto svým výplodem zdejší autor tohoto jména, a jako další příklad bych uvedl dosud na hodnost generála marně čekajícího Koudelku, vedoucího BIS, který nesmyslných výplodů vytvořil nepočítaně...

...a pochopitelně nelze nevzpomenout ani na herce Luďka Sobotu, který jako prvý jméno "Koudelka" překrásně zpopularizoval ve filmu "Jáchyme, hoď ho do stroje".

3 1
možnosti

Tento váš článek mě nepříjemně překvapuje; s viry typu SARS apod. se nedá jinak bojovat. Přečtěte si např. rozhodnutí rakouského ústavního soudního dvora, který chápe, že při masivním šíření závažné infekce (s velmi neblahými důsledky) státu nic jiného nezbývá, v tomto případě hlavní zbraní je omezení lidských kontaktů na nejrůznějších úrovních, rakouský covid-zákon byl shledán jako v souladu s ústavou, byť vláda musí přechodně omezit některá práva, přednost má ochrana zdraví a životů. Potvrdil by to i štrasbur. soud. V případě ČR je smutné, že se druhá vlna, kterou na sto procent očekávalo Německo, Rakousko, Švýcarsko, Švédsko aj., podcenila. Růst nákazy od září mohl být pozvolnější, opatření by pak mohla být méně omezující.

8 1
možnosti
Foto

Váš text a přístup k danému problému je nejlepším důkazem toho, že i velmi vysoké dosažené vzdělání dost často absolutně nemá nic společného s inteligencí...Rv

11 3
možnosti
Foto

Vláďo tady jde spíš o honbu politických bodů skomírající straničky. Za jiných okolností bych měl i pochopení..

1 1
možnosti
Foto

Pane Koudelko, Vy jistě poradíte Babišovi i Prymulovi, jak by se teď COVID-19 dal zastavit.

13 0
možnosti

P10a60v40e74l 42V12é73b98r

21. 10. 2020 14:23

Nejprve si je nutno přiznat, že Covid nelze zastavit, lze jej pouze poněkud zpomalit. Jedinou nadějí není vakcinace, ale že se naše organizmy naučí s Covidem žít.

3 0
možnosti

Za prvé je to nařízení vlády a není to diktatura.

9 2
možnosti

P96a63v24e29l 65V21é69b69r

21. 10. 2020 14:25

Lidé nejsou majetkem vlády, ale naopak. Vládní nařízení mohou být diktaturou (jako za Hitlera).

4 1
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik