Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Heleďte, já nikdy žádnému politikovi nedůvěřoval. Důvěřuju jen lidem, které znám dlouhodobě a mou důvěru si zasloužili. :-):-):-)

Ale pokud někdo ztratil moji důvěru, tak je to celá česká společnost jako celek.

Já jsem například v květnu tohoto roku razil názor, že všechny nutné hromadné schůze orgánů (jako např. schůze bytového družstva, společenství vlastníků...) by měli proběhnout co nejdříve po ukončení restrikcí. A tvrdil jsem, že odkládat toto na podzim je zbytečný risk (že se virus možná vrátí ve větší síle – a že červen bude nejbezpečnější termín v roce).

No co? Všichni na mě koukali jako na hlupáka, panikáře a chronického pesimistu. A nejde o to, že bych se chtěl chlubit svou správnou prognózou.

Jde o to, že všichni ti, co uvažovali takhle krátkozrace a tupě optimisticky, si dnes nepřiznají svůj podíl viny – a naopak jen hledají, na koho to vše hodit (na vládu, na ministra, na hygienu...).

1 2
možnosti

Evidentně mluvíte o vládě, že? Protože to byla ona, na kterou všichni odborníci i opozice naléhali, ať se připraví na podzim, ať navýší kapacity trasování a testování. Vláda neudělala vůbec nic a vše zcela ignorovala. Kdyby to bylo připravené, viróza by se nevymkla kontrole a trasování by vše podchytilo do doby, než zafungují opatření. Vina je POUZE vláda, nikdo jiný.

A to, jaký pokračuje chaos ze strany vlády, jen utvrzuje lidi v tom, že nic, co vyjde z vlády, není pravda.

Třešničkou je Prymulovo popírání svých dřívějších tvrzení zcela protichůdnými opatřeními.

2 0
možnosti

Exponenciální růst neznamená jen to, že nám přibývají noví pacienti, a že jich máme více a více, ale hlavně to, že to přibývání neustále ZRYCHLUJE (což platí pro každou hodnotu R0 nad 1,00 ). To znamená, že dva týdny zpátky jsme měli přírůstky okolo 5000, dnes je to 15000. Fakt to nechce moc představivost, aby si člověk dokázal spočítat, jaká situace bude za měsíc.

Podle statistických modelů se ten růst přirozeně zalomí teprve u přírůstku nějakých 70 000 nově nakažených denně, samozřejmě dávno po tom, co nám dojdou místa na JIP a doktoři budou nechávat čím dál větší část pacientů ve vážném stavu umírat, protože nebude jak je léčit.

To, že vláda sahá ke zpřísnění navzdory předchozímu prohlášení znamená jen to, že vidí, že jsme v prdeli, a snaží se alespoň o snížení škod. Nákladní vlak nezastavíte na 50m, a rozjetou pandemii taky ne...

Varující nejsou především počty nově nakažených, ale poměr pozitivních testů - to je hlavní indikátor průserovosti, na jaře jsme jej měli pod 5%, hranice průseru se udává někde kolem 10%, a my jsme na 30%...

3 0
možnosti

Ano, to je pravda. V kontextu toho ale dělat opatření typu roušky venku či zavření poloviny nepodstatných obchodů nemá absolutně žádný smysl. Ví to i Prymula, ostatně celou dobu sám prohlašoval, že roušky venky nemají smysl a obchody jsou místa se zanedbatelným rizikem přenosu.

Uniká mi tedy smysl, proč páchá ještě větší škody, zcela zbytečně? Když ví, že tato opatření vůbec nic neřeší ani nezpomalí? Jako "dekoraci" své důležitosti? Rv

4 0
možnosti

Pěkně shrnuto.

Vláda uzavřela skoro ze dne na den hospody a tím spustila velkou promořovací akci - dopíjíme zásoby. Vcelku očekávatelný výsledek.

Vláda ze dne na den zavřela obchody, lidi se samozřejmě nahrnuli dokoupit věci, které by jim mohly chybět, tím se spustila další promořovací akce. A čísla nám budou stoupat dál.

Dalších 14 dní se budeme divit, že opatření nefungují, a bude se zpřísňovat, hněv národa dopadne na lidi, co nenosí roušku venku...

4 0
možnosti

Nic zpřísnit už nelze. Pouze provést 2týdenní lockdown. Ale na to vláda nemá prachy, aby firmy odškodnila.

2 0
možnosti

J89a51n 81K42l86á96s96e64k

21. 10. 2020 22:03

Máte samozřejmě pravdu. Spousta lidí chápe, že účinky a výsledky nějakých opatření se nemůžou projevit za den či dva. Pokud by se vyhlásila opatření s cílem vyhodnocení za měsíc, tak by to smysl mělo. Takhle se lidé v pondělí dozví, že od pondělí nebudou smět něco, v úterý k tomu přibude něco dalšího, ve středu zase něco nového, atd. A člověk, který tato nařízení vydávává, nyní rozhoduje prakticky o všem.

3 0
možnosti

Přiznám se tedy, že zrovna od Vás bych čekal trochu racionálnější příspěvek. Je evidentní, že ta epidemická situace se mění neuvěřitelně rychle a je jasné, že je třeba reagovat velice rychle. Pokud vidíme tu rychlost, s jakou ze dne na den přibývají nové případy, a hlavně těžké případy v nemocnicích, tak se nedá čekat 14 dní na posouzení účinnosti aktuálních pravidel. Proto bych Prymulovi ty "veletoče" nevyčítal. Ti samí lidé, co ho za to kritizují, by křičeli úplně stejně, pokud by Prymula držel slovo a denní přírůstky rostoucí o tisíc případů každý den by opravdu jen sledoval s tím, že čekáme, až uplyne těch 14 dní. Mezi tím by to vystoupalo třeba na 30 tisíc případů denně, a teprve potom by měla přijít další reakce?

Předpokládám, že do těch předpokladů ho tlačí celá společnost. Všichni chtějí slyšet jasné plány, jasné predikce založené na jasných datech, a zcela ignorují fakt, že žádná jasná data neexistují a že nikdo nic neví. Kdo řekne dnes s jistotou, kolik bude denních nových případů příští pondělí? To se prostě nedá říct. Nejsprávnější by bylo nic nepředvídat, nic nepredikovat, a vše nechat na vývoji situace. Dnes zavedeme to a to, a co bude zítra nevíme. Tak se pak nelze divit, že tedy holt nějakou predikci Prymula udělá a potom se musí rychle přehodnocovat.

4 6
možnosti
Foto

"Všichni chtějí slyšet jasné plány, jasné predikce založené na jasných datech, a zcela ignorují fakt, že žádná jasná data neexistují a že nikdo nic neví."

To myslíte vážně8-o8-o8-o?

7 0
možnosti
Foto

Tak ať ho Babiš odvolá, proboha. V čem je problém?

3 1
možnosti

Protože za něj dělá Prymula špinavou práci.

10 0
možnosti

P15e76t39r 75N37e65d96v85ě93d

21. 10. 2020 13:48

Tak nevím. Vláda zavedla zprvu mírná opatření, které už by se měla projevit. Projevilo se akorát to, že čísla nakažených rostou. Všade jen kritika, že se utahují šrouby. Kdyby čekali a čísla byla ještě větší budete zase všichni kritizovat, že nekonali. A vzpomeňte si jak se kritizovala první opatření. Mám zato, že být ve vládě kdokoliv jiný, dělá obdobné opatření. Tak jako se děje napříč Evropou. To jsou všude Babišovci? Chaotici?

Spousta kritiků poukazuje na to, že nemají "čísla" . Koukli se někdy na stránky MZ ČR? Pochybuji.

Zkusíte někdy někdo ke kritice přidat i názor jak byste jednali Vy? Včetně uvedení toho, jak byste sehnali lidi třeba na testování, trasování a pod.

10 6
možnosti

Tady máte můj názor, jak by se to mělo dělat. Kdo je nemocný (tím myslím nemocný, teplota, kašel, rýma) ať jde k doktorovi. Ostatní ať jdou do práce, děti do školy, flamendři na pivo, sportovní fandové na svůj sport, a pak na pivo, příznivci kultůry ať jdo do divadla, a pak na víno, kdo chce ať jde do kina, s popcornem, a kdo nechce nikam jít, ať nikam nejde. Tohle je můj návod.

2 0
možnosti

Od středy musí lidé nosit roušku i venku, pokud nemohou být ve větší vzdálenosti než dva metry od člověka, s nímž nežijí ve společné domácnosti. Roušku musí mít, i pokud s takový člověkem jedou v autě.

Zdroj: https://www.idnes.cz/...kop

To je ode dneška. Ještě neutekl ani den, nemůžou vyhodnotit účinnost a už vymýšlejí další opatření. Proč to nezařízl hned? Nač takový tanečky, stejně k tomu spějeme. Zakážeme, nařídíme, omezíme...ale pěkně pomaloučku, každý den trochu, at si to občané užijí. A on se v tom vyžíváRv

19 2
možnosti

Autor už týdny tdy usilovně hledá viníka koronaviru. Vlastně už toho Prymulu našel!:-)

13 4
možnosti
Foto

Koblihy jsou v sobě ;-D;-D;-D

2 1
možnosti
Foto

za konání každého ministra a vlády jako celku zodpovídá premiér.

A protože premiér je chaot, situace je taková, jaká je.

22 3
možnosti

A nejhorší na tom je, že Babiš ten chaos udělal v celé Evropě. To jsem netušil jak je mocný.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS