Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Přání otcem myšlenky...

5 0
možnosti
ZD

Pravděpodobně ano podle pokračujícího vývoje. Zkopíroval jsem rozhovor s náhradníkem - viz výše.

0 0
možnosti

Ano, je neuvěřitelné kolik činů se dělalo v 90. letech včetně rozdělení Československa, rozdvojení měny, privatizace, atd., atd.....pak vše zamrzlo...dneska by to bylo sci-fi

0 0
možnosti

to vše bylo v řádech týdnů, měsíců, max. roku, dvou...kuponová privatizace ...zvládli to připravit za pár dní

0 0
možnosti
Foto

P22e46t52r 30H27a89n68n32i41g

30. 9. 2020 19:30

Je to zcela mimo mou mísu a politicky na protilehlém poli. Ale protože jsem již starý kozák, co zažil již ledacos a na má slova vždy docházelo (předpověď zklamání z Věcí veřejných atd.) zkusím se k tomu vyjádřit. Domnívám se, že se jedná o toto: Protože hnutí Milion chvilek mělo okamžitou finanční a mediální podporu z neznámých zdrojů od začátku, tak tento krok pana Mináře je zřejmě promyšlen stejným backgroundem. Ona demokratická fronta se nikam nehýbe (kromě STAN, neboť nový předseda srší také daleko jedovatější slinou vůči A. Babišovi, než zbytek demobloku KDU, TOP a ODS. Piráti si jdou svou cestou a jejich preference (legalizace měkkých drog, gender politika a pod.) budou mít z toho důvodu určitou nepřekonatelnou hranici. Současná veskrze kladná prezentace SPD a Tomia Okamury ve veřejnoprávní televizi je asi tím hlavním motivem pro odebírání hlasů Andreji Babišovi v nejbližším období. Do budoucnosti to však nepřinese kýžený efekt. Nulový koaliční potenciál SPD neumožní sestavení vlády dle příslušných not. Takže Mikuláš Minář je projektem pro volby za další 4 roky a možná, že zasáhne při náležité finanční podpoře i volby 2021. Nesrovnávat s Trikolorou, protože Trikolora má dva handicapy, vrací se do minulosti (ideál 90tých let) a toxické příjmení předsedy (legendární amnestie)

13 2
možnosti
Foto

Sám jsem zvědav, jak se bude vyvíjet vztah mezi M. Minářem a MCh. Minářův krok může být šokem pro řadové členy a podporovatele, ale jistě ne pro vedení spolku. Snad tedy po prvotním neklidu uznají, že Minář si jejich podporu zaslouží. Ve volebním finiši 2021 tak může dojít k zajímavé synergii.

1 1
možnosti
JS

Problém je, že ty demonstrace chvilkařů neměly většinovou podporu u obyvatelstva a tím se pak věci dají měnit jen těžko a je to tak dobře, protože takový je princip demokracie, nemůže přece rozhodovat menšina, byť ukřičená, to by byla diktatura;-).

Pokud chce někdo něco měnit, tak se má v demokratické společnosti utkat o přízeň ve svobodných volbách a je dobře, že se nakonec Minář rozhodl od diktátu a ultimát ulice pro ten správný postup, alespoň se uvidí jaká je skutečná podpora programu chvilkařů.

4 0
možnosti
Foto

Já jsem ty demonstrace podporoval.

0 1
možnosti
LJ

L55u41d13ě79k 89J89a35š25a

30. 9. 2020 17:52

Dalo by se s vámi asi i souhlasit, kdyby....Minář několikrát veřejně neprohlásil, že do politiky nepůjde. kdyby netvrdil, že MCHPD nejsou jen výtahem do politiky, kdyby ho nefinancovaly podivné a pochybné lidi či firmy, které tají co může. Takto se slušný člověk nechová. Takto se chová člověk, co chce být politikem a zařadit se mezi ty nehybné, které jste tak hezky popsal. Už dnes jejich chování stoprocentně kopíruje. Takže skončí mezi nimi, jestli vůbec se někam dostane, to je jasné již dnes

8 1
možnosti
LJ

Kdyz se nepodarilo presvedcit politiky nezbylo nez se do politiky dat. Proste odrikaneho chleba nejvetsi krajic.

0 1
možnosti
ZD

V podstatě bych s Vámi souhlasil. Speciálně pan Minář se ale svými osobními výpady na tribunách, komedií s roztrhanou Ústavou a utajováním financování v podstatě předvedl jako klasický politik. A jako takový - klasický - chce dle svých slov najít u nás úžasné lidi a zkusit to! Kde je vezme a proč to chce jenom zkoušet víte asi je Vy dva Vy a on! Nicméně mu palce pochopitelně držím. Souhlasím s tím, že pokud by slavně zvítězil - vyhrajeme všichni Jen aby jste si pod tím vítězstvím nepředstavoval samo proniknutí do teplých parlamentních křesel - jak píšete o jiných.

7 2
možnosti
VK

R^ Karma, lépe bych to nevyjádřil.

2 0
možnosti
Foto

Demonstranta proti demokracii, který v podstatě propagoval jen osobní nenávist proti vybranym osobám nikdo soudný v demokratických volbách volit nebude. Ten člověk na svým chováním nejblíže k fašismu, ale fasiste budou volit spíše Piráty

19 6
možnosti
AJ

Podle koblížka je protest proti estébákovi nedemokratickým aktem, to prostě nevymyslíš :D

6 9
možnosti
JP

J98a98n 61P84a95v24l42í63k

30. 9. 2020 15:56

Ještě jste zapomněl sdělit, že opoziční strany nemají nic jiného než antibabiš a byla by to komplet argumentace našich vládních stran. Je obdivuhodné, jak mnohým stačí, když je avizováno něco nového, o čem je vědomost téměř nulová. Co víte o budoucím "hnutí" kromě toho, že předsedou bude Minář, který bude mít kolem sebe staré, mladé, vzdělané, nevzdělané, z politiky, ze státní správy, zkrátka všechny, na které si lze vzpomenout? Co je to jiného než ANO naruby (trefnější je ANO s lidskou tváří, ale to vymyslel někdo jiný), kdy Babiš se zaklínal protikorupční rétorikou a Minář se tváří jak Immaculatus? To jásání mi připomíná euforii lidí, kteří se hnali ke kulisám supermarketu, aby s vyplazeným jazykem zjistili, že za kulisami je prázdno.

6 3
možnosti
AN

A25l24e26š 20N41o54v52á67k

30. 9. 2020 16:02

o tom to právě je: Babiše lze porazit jeho vlastními zbraněmi...ANO s lidskou tváří slíbí všechno všem, stejně jako Babiš, a přitom v čele nebude mít trestně stíhaného šéfa.

Jen jestli se najde nějaký druhý Marek Přibyl...:-)

2 1
možnosti
Foto

K64a76r77e48l 98C50a72c37h

30. 9. 2020 15:49

Buď dopadne jako Klas mladší, nebo ještě o něco hůře. Není to člověk, který by budil důvěru jako schopný lídr. Od táborového řečnění k opravdové politické práci je setsakra daleko. Já bych spíše uvítal změny ve vedení tradičních značek, tj. ODS a ČSSD (I když Hamáček trochu ČSSD osvěžil, ale zatím málo. Nechat si utéci Foldynu byla stejná chyba, jako vyloučit Klause z ODS a Novotného si tam nechat).

17 4
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik