Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Peníze plní hlavně bezpečnostní složku státu, lidé je potřebují k dennímu životu, tedy musí je nějak získat. Současné vyspělé státy světa se tváří jakoby bylo lhostejné, zda stát má dluh a nebo přebytek. To ale neplatí u lidí, kteří v tomto státě žijí. Nakonec ale budou muset právě ti lidé ten dluh státu zaplatit, i když se zadlužením nemají společného nic a nesouhlasí s politikou státu.

3 0
možnosti
JS

já si myslím, že se skrytě kalkuluje s tím, že se dluhy vlastně nikdy nesplatí... bude se jako dělat že se splácí, ale pak se dluh umaže nebo dlužník zkrachuje... (vemte si Řecko, to si půjčí za určitých podmínek, pak si půjčuje na splátky dluhu a pak se pořádají trachtace, kde se dluh "umazává"...) uvidíme, jak to nakonec dopadne

0 0
možnosti
JL

Zajímavé. Já se vždycky divím, proč se země tak zadlužují - u USA je to jasné, ta armáda stojí dost love, - ale třeba Itálie nebo Francie. A už je mi to jasné - je jim to jedno, protože si to natisknou. Mimochodem ten Pákistánec , co si vzal na Francouze sekáček a kudlu, který tvrdil, že je mu 15, když dorazil do Francie, a bylo mu 22, podle info na Twiteru dostal coby mladíček 150 000 euro za 3 roky. Tak už je to jasné, kam mizí peníze - stát čili politici je prostě vesele rozhazují- A víte, kolik bere eurokomisař? Někde jsem našel info z doby Junkerovy opilecké vlády - asi 245 000 euro (předpokládám) měsíčně.

12 0
možnosti
Foto

Ten plat evropského komisaře kolem čtvrt melounu euro je roční plat.

2 0
možnosti
MP

Muzu se zeptat, co konkretne v clanku je citace z te zminovane knihy?

0 0
možnosti
JZ

"Navzdory názvu "moderní" existuje už desítky let."

To není žádné "navzdory". Ve vědách a umění se pojem moderní používá v souvislosti s modernou, tedy běžně je dodnes spojován s jevy, které se objevují na začátku nebo v první půlce dvacátého století. Pár desítek let nazpět ještě nijak není v rozporu s pojmem "moderní", a to ani v ekonomickém diskurzu.

1 1
možnosti
Foto

Z toho je jasné, že kapitalismus už nefunguje.

5 15
možnosti
PV

P90a11v34e45l 17V22é67b35r

30. 9. 2020 10:11

No, a co máte jiného? Socialismus nevydržel ani tak dlouho...

2 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články