Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ptáte se paní "holenková" Šichtářová...."Kdo z vás holenkové sí vsadí na EURO"?

Já, ano....rozhodně před úspěchem české koruny.

0 7
možnosti
JR

J32a65n 34R74á44ž

2. 10. 2020 10:40

V současné době těch, kdo chtějí, aby tržní ekonomika fungovala bez regulačních zásahů vlády je menšina. Přání většiny Evropanů se převtěluje volbami do reálné politiky, kterou provádí vlády. Reálná politika všech vlád v Evropě je soft socialismus. A soft socialismus už sice nemá v plánu zestátnění, ale je založen na zásazích státu do ekonomiky, tedy na regulacích. Většina občanů Evropy je tak závislá na státu, že potřebuje, aby vlády regulacemi tržní ekonomiku svazovaly různými přerozdělovacími mechanismy (regulacemi). Tržní ekonomika v Evropě nefunguje a ani fungovat nemůže , což je hlavním důvodem, proč ekonomika Evropy je v kopru a stává se nekonkurenční. Očekávám, že vláda EU s výmluvou na koronavirus začne omezovat dovozy cly. Dělalo se to tak vždy, kdy domácí ekonomika nemohla konkurovat ani kvalitou, ani cenou.

4 0
možnosti
JR

J66a43n 45R50á10ž

2. 10. 2020 10:47

Bylo to napsáno jako reakce na příspěvek p. Neugebauera níže.

0 0
možnosti
Foto

Prostě nekonečný středověk a otroctví...

2 0
možnosti
Foto

Ještě že žijeme v tak rozumném státě, viďte, Markéto! Nám něco takového vůbec nehrozí!

1 0
možnosti
BD

Autorka je sice mladá, a asi právě proto se vrací v úvahách o mnoho desítek let zpátky. USA se ekonomicky vrací do doby Ronalda Reagana,který jen poslouchal rady těch svých našeptávačů. Trump se bude tvářit jako nástupce tohoto muže,ale on je pragmatik, a má značnou praxi . I konečná fáze kapitalistického systému musí nějak fungovat. Všude nejsou jen blbci a pitomci. Ani v Bruselu to není tak hrozné, jak to popisuje paní autorka. My jsme jen okrajová ekonomika,která se musí zapojit do celé hry. Úloha Václava Klause již dávno skončila. Příští rok, po inauguraci nového prezidenta USA to začne. v EU převezme úlohy " velká pětka". My máme již osud naplánován a vláda to tají. Bude prostě líp !

nemůžeme takto skončit ! :

https://www.youtube.com/watch?v=GHo_K3vYiP4 V

1 0
možnosti
JS

tak to je hustý! Hollywood? hnus...

0 0
možnosti
VO

V77i55t 16O87t34a26h47a59l

1. 10. 2020 1:43

Operovat Venezuelou není na místě. Tento způsob kreativního monetárního kapitalismu si může dovolit USA, Čína, u Eurozóny si nejsem jistý, zda je dost robustní.

Hodnota konkrétní měny je taková, v jakou globální společnost věří. A když nevěří dostatečně, velmoci mají i jiné páky jak tuto důvěru zvýšit. Toho není malá nesoběstačná Venezuela schopná.

Proto ten podivný způsob ekonomiky může u velmocí fungovat. U české korunky fungovat nebude.

0 0
možnosti
Foto

Kde bere EU peníze na covit,když sama peníze nemá tak jsi je musí tisknout a aparát který je už tak veliký že veškeré peníze co vybere od zemí jdou na platy poslanců a jejich poradců a lobistů.

0 0
možnosti
JS

Z těch dvou jsem jednoznačně pro blbého, ten blbější by teprve byla pohroma.;-)

9 0
možnosti
JT

J44i80r98i 61T46i14c49h37y

30. 9. 2020 16:10

Tentokrat jste se netrefila. Nelze rici, ze jsou blbi. Rozdil je ten, ze jeden se snazi zastavi zkazne svetove trendy, ten druhy je plnne v podruci levicovych lharu.

4 0
možnosti

Lidé chtějí svobodu a také chtějí jistotu. někteří oboje dvoje, část jen jedno z nich. Ale je to lidské. Takže čistý kapitalismus ani čistý socialismus nikde na světě nefunguje. Někde je to více posunuté doprava nebo doleva. Ale vypadá to podle voleb, podle reakcí lidí, podle reálné politiky a lidských reálných zájmů, jsou ekonomická měřítka jen jedním z faktorů. Tzv. svoboda a tzv. jistota jsou v neustálém boji a doplňují se. Zde působí protikladná lidská přirozenost.

0 0
možnosti

Konkurenční ekonmický boj, i když má své přínosy, je jen z jedním z prvků pestré lidské přirozenosti a uplatňuje se i politika a jiné formy tzv.lidského chování. Bez ohledu na tzv. dobro či tzv. zlo.

0 0
možnosti
JK

Nóo já myslím že tištení peněz není krytý vykupem státnich dluhů,ale budoucím výnosem kerý bude generován například z investic do zelené eko. Ja čekal článek od ředitelky proč € je za 27czk bez intervence ČNB?. :-).

0 0
možnosti
BD

parita České koruny v Euru je dána nastavením počítačů.Nejse o nějaký všelidový souhlas kohokoliv. Tady jsme mafiánský stát,která podlehl našeptávání skytých sil. Pravděpodobně po volbách v USA ČR podlehne konečně tlaku a připojíme se do měnové Unie. Je úplně jedno, kdo vyhraje příští rok volby. Jak začně klesat směnný kurz USD,tak začně klesat i kurz Eura. A když se dostane koruna k částce kolem 20 Kč za Euro,tak v euforii v sobotu v 22 hodin vystoupí nějaký předseda vlády a oznámi, že barky zavírají a od pondělka je ČR připojena. Další 3 měsíce bude probíhat směna peněz v omezeném měřítku a vše ostaní musí probíhat přes bankovní systém. Zde se současně vyřeší i exekutorský a soudní teror a lenoist Státních úředníků. To je pozitivní efekt Covid-19.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS