Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ty řemeslníky bych nevyčítal. Angličani to rozjeli a byl to moc kách. I Blair prohlásik, že "polských instalaterů" čekali několikrát méně.

0 0
možnosti
PK

Vysoce nepřátelská po celou 1.republiku k nám byla i Itálie. Škodila kde mohla.

3 1
možnosti
JD

jj .. a proto dostal mussolini řád bílého lva

3 0
možnosti
JL

Zrada - to je takové klišé. Z hlediska Francie to byla pragmatická kalkulace. Víme, že Francie nebyla vyzbrojená, aby odolala Hitlerovi - dokonce ani spolu s Británií by to nevyhráli. Byla to politika, a tak je to vždycky, spoléhat se na nějaké smlouvy, je romantika. Mezitím na východě Stalin útočil na Finsko, zcela pragmaticky, zcela pragmaticky pak se dohodl s Hitlerem na dělení Polska. Zcela romanticky věřil, že genosse Hitler je ein Kamarade. Eto byla istoričeskaja ošíbka.

4 5
možnosti
JL

Ještě by se dalo poznamenat, že Beneš byl taky pragmatik, a když viděl, že válka s Hitlerem nemá smysl, vzdal to a odletěl ke zrádným přátelům do Británie, tam pak trpělivě čekal, až je Hitler napadne, bude evropská válka a on z toho zpátky vytěží Československo a Němce vykope do říše.

2 4
možnosti
DR

Není co dodat, jasná karma. R^

17 8
možnosti
JK

J78i29ř55í 25K50ü91h39r

30. 9. 2020 2:22

Je to hromada nesmyslů.

8 8
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik