Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U nás zatím zemřelo na COVID-19 asi 600 lidí. Ve Švédsku jich zemřelo asi 5.900. To je asi 10x tolik při zhruba stejném počtu obyvatelstva. Opravdu je ta "švédská cesta" lepší?

Pokud nebudeme protiepidemická opatření respektovat, dočkáme se spousty mrtvých jako v mnoha jiných zemích. Jak prosté, milý Watsone!

2 2
možnosti
MK

Demagogie. Ve Švédsku bylo více než 5000 obětí v "jižanském etniku", které u nás vůbec nemáme. A dále pak v domovech seniorů, ve kterých toto etnikum tvoří rozhodující pracovní sílu a virus tam zavleklo.

Příčinou je jednak nižší odolnost tohoto etnika vůči nákaze. A za druhé absence jejich hygienických návyků. U nás by při švédské cestě byl počet obětí mnohokrát menší.

2 0
možnosti
PC

Plukovník Prymula dokonce vyzval k mlčení prof. Žaloudíka, který od počátku nepatří k mainstreamovým šiřitelům strachu a paniky, ale naopak podává relevantní a jasné odborné informace!

Jak vystřižené z totality nejhrubšího zrna!!To se našim rouškofilům, obhájcům stale tvrdších restriktivní opatření a zastáncům té jediné pravdy tak líbí? Tohle hodlají nadále podporovat? Stýská se jim po těchto praktikách i po těch, o kterých v současné chvíli nemaji ke své škodě ani ke škodě nás VŠECH (!) ani tušení?8-o8-o

Hanba by mě fackovala, kdybych k nim patřil a tyhle zrůdnosti podporoval!

6 1
možnosti

Mýlíte se. Prof Žaloudík sice podává odborné informace, ale ty platily před zjevením nového viru. Nota bene v obecné rovině. V domnění, že pro novýj vir budou platit tytéž poznatky jako pro ostatní už poznané viry.

Doposud se neseznámil, co vše se o novém viru už zjistilo a proto mluví tak, jak mluví.

Nešíří strach, ale dezinformuje lidi právě jako jste Vy a defakto podkopává opatření, která jsou adekvátní tomu, co se o novém viru od počátku jeho existence zjistilo.

2 4
možnosti

„Pokud se vláda pokusí prosadit radikálnější protiepidemická opatření formou plošných zákazů a omezení, může u občanů ošklivě narazit.“

Víte, pane Bednáři, je opravdu vidět, že tomu oč jde naprosto nerozumíte. Ono je to vidět ze všech Vašich textů.

Jinak to, že zákon, na který lidi hromadně kašlou (je nevymahatelný), je zbytečný zákon, logicky dovodí každé malé dítě s minimální logikou. Proč máte potřebu psát o tom, že jse se ve škole dověděl, že 1 a 1 jsou 2 mi nějak jasné není. Přijde mi, že se chcete pochlubit že jste právě Vy pochopil, že 1 a 1 je dvě. Zřejmě si myslíte, že to krom Vás nikdo jiný na planetě netuší.

4 1
možnosti
Foto

K delikvenci nevede přísnost opatření, ale systematické podkopávání autority těch, kteří tato opatření vyhlašují. Je to nezodpovědné. Velice.

2 5
možnosti
Foto

Lidé, co působí ve vládě, si systematicky podkopávají svou autoritu, způsobem jakým jednali a jednají.

A co se týče té delikvence, lidé opravdu respektují zákony, které pokládají za důležité a nerespektují ty, které jdou proti jejich přirozeným právům.

5 1
možnosti

Co si mám myslet o člověku, který napíše, že Zeman a Babiš jsou přirozené autority, a přitom má ve svém profilu, že je firemní s o c i o l o g?8-o

4 1
možnosti
Foto

Dal jsem plus, protože ty dva rozhodně neřadím k přirozeným autoritám. Na druhou stranu předpokládám, že autor měl na mysli ty skupiny lidí, kteří obdivují tyto politiky, podobným způsobem, jako obdivují, jiní lidé, například celebrity z bulvárů.

2 0
možnosti
VB

U covid-19, zcela prokazatelně riskantní infekční nemoci a stále s mnoha neznámými, celý vyspělý svět (a dokonce i ten méně vyspělý) bojuje s nákazou (aby se např. snížila úmrtnost) pomocí donucovacích opatření, vč. Švédska, kde zaměstnavatelé od dubna musejí dbát na různé podmínky práce a kontaktu s veřejností, železné pravidlo ne víc než 50 osob, rozestupy vč. MHD platí nepřerušovaně. Opačný postoj končí smrtelně.

5 2
možnosti
Foto

Covid-19, patří mezi coronaviry, které jsou lékařům známé od roku 1965. Koronaviry jsou RNA viry, které získaly název podle svého typického vzhledu. Lidské koronaviry jsou běžnými původci tzv. nemoci z nachlazení, zánětů horních cest dýchacích. Běžné lidské koronaviry zahrnují typy 229E, NL63, OC43, HKU1 a obvykle způsobují mírné až středně těžké infekce horních cest dýchacích, jako je běžná rýma. Z infikovaného člověka na člověka se přenáší vzduchem při kašli a kýchání. Mezi příznaky onemocnění patří sekrece z nosu, bolest hlavy, kašel, bolest v krku, horečka a pocit "nemoci". Onemocnění obvykle trvá krátkou dobu a v průběhu života jej prodělá většina lidí. Lidé mohou v průběhu života prodělat více infekcí koronaviry. Nejvyšší výskyt je na podzim a v zimě, ale nákaza je možná kdykoli v průběhu roku. Lidské koronaviry někdy způsobují také onemocnění dolních cest dýchacích, jako je zápal plic či bronchitida, a to častěji u lidí s kardiopulmonálním onemocněním, oslabeným imunitním systémem, u dětí a starších dospělých. Vždycky platilo, že zhruba pět procent lidí, kteří mají chřipku, mají zároveň koronavirovou infekci. Není to něco nového.

0 3
možnosti
RP

Proč opatřením nového ministra nedat čas? Nevím kdo už víc by měl být kompletnější než on jako epidemiolog. Bez zákazů a příkazů které je nutno respektovat to nejde. Všimněte si, že v médiích uvádí vice záporných názorů na zákazy jen proto aby to vypadalo, že lidé nesouhlasí....ale ve svém okolí to vidím opačně.

5 1
možnosti
Foto

Prmula vystudoval epidemiologii, ale nikdy se ji nevěnoval. Roman Prymula jako ředitel nemocnice v Hradci Králové založil centrum čínské medicíny, kterým se ve vědecké obci totálně znemožnil a ukázalo s, že je to tunel na státní peníze. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček jej odvolal z funkce ředitele fakultní nemocnice Hradec Králové Romana Prymulu. Hlavním důvodem odvolání Prymuly je podle ministerstva skutečnost, že v pozici ředitele veřejné fakultní nemocnice inkasoval desítky milionů korun od společnosti Biovomed s. r. o., kterou vlastnila a doposud vlastní jeho dcera....Vzhledem k tomu, že jako ředitel nemocnice rozhodoval o nákupech farmaceutických a zdravotnických prostředků, jejichž dodavatelé zároveň spolupracovali s jeho soukromou společností Biovomed s. r. o., došlo k flagrantnímu střetu zájmů,“ stojí dále v prohlášení. Dnes je opět zaháčkovaný ve výrobě zdravotních potřeb.

4 2
možnosti
LH

V létě se to trochu zkusilo, výsledek vidíme...

6 1
možnosti
Foto

Neexistuje žádná "švédská cesta", to je mediální nesmysl :)

7 1
možnosti
Foto

asi myslel trojku nebo bednu....

2 1
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1066x
Firemní sociolog. Pomáhám firmám pracovat s lidmi, hledám cesty jak rozumět lidskému chování a jak řešit někdy příjemné, jindy nepříjemné situace, které se při práci s lidmi stávají. Více o mně na https://www.koment.cz/vojtech-bednar

Seznam rubrik