Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Buchta

29. 9. 2020 10:36

"Profesor Fiala" porazil "Hamáčka". Chápu, že jste chtěl nejspíš dát najevo kam směřují vaše sympatie. Ale když už píšete veřejný blog, asi by to chtělo svou zášť zvládnout krotit a držet se i v psaném projevu nějaké etikety. Tak zkuste příště zatnout zuby a přidat k Hamáčkovi alespoň "pan". Nebudete pak v psaném projevu působit jako hulvát. ;-)

3 4
možnosti

A proč? U profesora Fialy taky nemá "pan". Jestli to je jediné co vám na blogu vadí, tak to sprosté utrhování se, je dost trapas.

3 2
možnosti

Takže oni nám pro volební dárečky platí najednou jiná pravidla, na nařízení, vyhlášky, zákony i základní pravidla hygieny zapomeňte strana a vláda vykonává vůli lidu všemu navzdory. Jen doufám, že ČOIka bude stejně pardonovat i ty veledůležité hračky a ne jen podřadný zdravotnický materiál pro rizikovou skupinu. Je tu i šance, že pár chybějících zbytečných papírů bude ignorovat i MF ve vašem účetnictví, zákony jsou na draka, přeci.

No, ale z hrušky dolů, svévolně smí konat pouze vůdce, ostatním kmánům je uzda naopak přitažena, aby bylo jasno.

4 1
možnosti

Opozice zase udělala bouři ve sklenici vody.

Jakýkoliv plivanec na vládu je jim dobrý - i když se jedná o naprostou volovinu

:-P:-P:-P

5 5
možnosti

Možná že je čínská chřipka volovina, a tak na kdejakou volovinu vyhlašovat v celé republice výjimečný stav je volovina na druhou (což už je sprosté slovo).

3 2
možnosti

Nejmenoval se tento příspěvek původně jinak?

Pročpak ho asi autor přejmenoval?

0 0
možnosti

Každá kritika (satira) by měla vycházet z pravdivých informací. Sám jsem pořad neviděl, ale věřím níže panu Burianovi, že si svá tvrzení ověřil, a že se tedy pan Fiala v OVM k chybějícímu návodu k rouškám n e v y j a d ř o v a l. Pak je to ovšem od autora tohoto blogu podpásovka.

5 0
možnosti

P42e43t18r 50B44u91r81i78a93n

28. 9. 2020 17:23

Je to tak. Debata o rozesílání balíčku pro seniory začíná v 44:10 minutě. Fiala opravdu o žádném návodu k používání roušek nemluví. O doprovodných informacích k výrobku pak mluví (jen) sám Moravec v 54:12.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126672097-otazky-vaclava-moravce/220411030500927/

4 0
možnosti

P35e37t98r 33B27u76r30i11a38n

28. 9. 2020 13:56

Vzhledem k reakcím pod článkem a i na můj příspěvek, se k celému blogu ještě jednou vrátím.

Autor je šprýmař a už z kresleného vtipu, který je podstatou blogu, a který se mi mimochodem velmi líbil je zřejmé, že se jedná o humor. To by mělo být samostatně myslícím patrné už z toho, že použil výraz chybějící "manuál" a ne "příbalový leták". Bohužel řada jednorázových voličů typu "čau lidi" si to okamžitě vyložilo jako příležitost k útokům na pana Fialu, protože ODS musí být zničeno.

Tak předně v uvedeném pořadu VM ten chybějící návod nevyčítá Hamáčkovi Fiala, nýbrž Moravec. Fiala se o něm vůbec nezmiňuje. https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126672097-otazky-vaclava-moravce/220411030500927/

Za další, pokud si někdo myslí, že se pan Fiala domnívá, že důchodci neví jak se nasazuje rouška a potřebují k tomu manuál, tak je hloupý člověk. Návod na použití neslouží primárně k tomu, aby člověk věděl jak a kam se rouška nasazuje, ale zda a jak se smí prát, žehlit a jaká je doba její použitelnosti. Tedy dvakrát hloupí lidé.

Rozesílání roušek a respirátoru prošetřoval SUKL a Hamáček v pořadu přiznal, že pokud by se jednalo o zdravotnickou pomůcku, ten leták tam měl být. Pře se však o to, že je to ochranný prostředek. Vláda SUKLu vyhrožovala trestním oznámením!! a nakonec se dohodli tak, že Česká pošta zveřejnila instrukce k rouškám alespoň centrálně na svých stránkách.

Respirátory měly falešné označení normy s označím CE, což znemožňuje jejich distribuci §39 zákon 268/2014 a roušky neměly čitelné označení a porušené originální balení §43 268/2014.

Můžeme se bavit o tom, že je to prkotina, ale přesně za to stejné by soukromí podnikatelé schytali od státu likvidační pokuty. Byl jsem účasten případu, kdy stánkař dostal mastnou pokutu za chybějící hřebík ve zdi kiosku. Protože hygiena vyžaduje jakoukoliv formu háčku na zdi uvnitř stánku k případnému pověšení pláště. Přes židli ho odložit nelze, odporuje to hygieně.

Sami se tedy zamyslete, na co reagujete a po kom tady plivete.

6 1
možnosti

M78i36r74e75k 12Ř30í79h25a

28. 9. 2020 15:18

Pokud rozesílám něco co se jmenuje jednorázové roušky tak i průměrně informovanému občanovi (který navíc toto nevidí po jarní zlušenosti poprvé) dojde že se po použití vyhodí. Že to není nic trvalého co se může prát. Možná že VM a v ODS to neví, ale běžní občané ano. A to vaše trapné fanatické paragrafování se týká léčiv. tak je to spíš jen faul a politická agitka. A pak kdo využíví COVID k předvolebnímu boji. JInak zdravotníci co znám mi potvrdili, že se jedná o ochranou pomůcku a tam zmíněné paragrafy neplatí.

6 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Tak duchodce Babis evidentne nevi, jak respirator nosit, ac obklopen samymi odborniky...

https://i3.cn.cz/15/1599684736_P202009091147601.jpg

2 0
možnosti

Respirátor je určen k zakrytí dýchacích orgánů. Zde se to neděje?

0 1
možnosti

Pro vykladače pojmů a chybějících instrukcí. Napadlo mě, jestli je možné používat toaletní papír, když tam není návod k použití (na tom našem jsem ho nenašel, ani obrázkový), nehledě na to, že se jmenuje toaletní, ale používá se na zadel. Jak si poradit s většinou potravin, tedy těch, kde není návod, a asi by se našlo dost dalších věcí. Za mých mladších let se tradovalo, že návody čtou jen srabové, odvážnější jen y nouzi nejvyšší. A vzhledem k tomu, jak pan Fialařeční a vykládá, tak pokud takto vyučuje na vysoké škole, tak jsou buď k politování jeho studenti nebo ....

7 2
možnosti

Toaletak je zdravotni pomucka? U toaletaku to stanovuje zakon?

3 1
možnosti

Hurá, kromě klikání na plusy a mínusy ho naučili i dvě slova, otazník a smajlíky. Rozhodně pokrok.

0 1
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik