Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Krásný rozbor švestek . My kdysi ve městě kupovali švestky zralé a sladké... Ale již několik let se trhají švestky nedozrálé, tvrdé a drahé ... až letos je to lepší, jsou zase zralé, sladší a lacinější ... Zdravím a přeji dobrou chuť ...;-)

1 0
možnosti
Foto

Ano, trnek si letos všichni užijeme, je jich dost. Minulý rok jich bylo skutečně málo. Dám si stopečku, a připiji Vám, paní Vlasto, na zdraví. A jak se u nás říká - "vejdi a neuškoď" - a "ať slúží!" Díky za zastavení. :-)

1 0
možnosti
Foto

R^R^ I my jsme mívali švestek plno a přišlo mi divné, když jsem se pak ocitla ve městě, že si je tam lidé kupují v obchodě, když u nás se válejí na zemi a taktak je stačíme zpracovat... A Mirečko, měli jste také "špendlíky", to jest podlouhlé žluté švestky? Nemyslím mirabelky, těch je všude dost. Známý ze Slovácka na špendlíky vzpomíná, stejně jako třeba na moruše. Tady u nás jsem viděla jen jednou tento strom se žlutými švestkami. Když mě jednou napadlo vzít si z něho roub, byl už pokácený, věčná škoda.

2 0
možnosti
Foto

U nás v Násedlovicích na KR^yjovsku jsme je neměli, ale zde ve Zlíně, kde teď bydlím, byl nedaleko našeho domu velký "špendlíkový" strom. Žluté trnečky padaly na chodník a "město" jej nechalo porazit. Byly malé slaďoučké - a bylo jich plno. Obrovská moruše byla zase ve zmole pod naším domem v Násedlovicích. Jako děti jsme z ní trhaly a nosily listí bourcům morušovým, které choval na sítech v kabinetu náš pan řídící. Obec nechala později strom porazit, ale četla jsem v jejím zpravodaji, že moruše nechá vysadit znovu. Nevím jestli se tak už stalo, ale poptám se na to. Díky, Jarmilko, za komentář. ;-)

1 0
možnosti
TG

R^Moc pěkný blog a překrásná fotografie malebné krajiny!!!

Švestkové knedliky miluji!!!!

1 0
možnosti
Foto

Ta malebná krajina je pohled z našeho vinohradu v Násedlovicích dolů, směrem na Haltýře. Vysadil ho náš tatínek - i ty trnky , co jsou napravo. Teď se o něj stará náš švagr. Je to moje oblíbené místo. Díky za poznámku a pochvalu, pane Gayere. Zdravím. ;-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 20,56
  • Průměrná čtenost 717x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik