Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děti ve škole prosedí kvanta času zbytečně. A coronadoba ukazuje, že redukce možná opravdu je. Řadu učitelů by mělo nakopnout učit skutečně víc v propojení předmětů. Mluvnice má cenu neodděleně...hràt si s tvary a vědět, proc tam tvar je...vyjmenovaná slova z půlky děti nechápou, co se to učí...co to je. A opravdu na maximum využit mezipŕedmětových vztahů. A učit jen půl doby a po skupinách...mělo by to jít. Vymyslet: Být i nebýt.

Protoze co má skutečně výraznou přidanou hodnotu Být je, že se učí jeden s druhým fungovat. Projít si krizemi a smiřováním, steskem po tom druhém. Spravedlivému souzení a pochopení pravidel a i slozitých pozic velitelů v terénu. A když děsivý profesor Flegr jako z animovaného filmu černé barvy, hrozivých očí s blesky prohlásil...lidi nedodrželi nic, dokonce se v létě začali objímat...tak tam mě prostě dost ztratil. Protoze to je život. A dobře za to. Vám karma. Plaga...povazuju ho za semletého chlapa, božího miniszra s dobrou a rozumnou vizí věcí. Škoda ho moc.

3 2
možnosti
Foto

Díky Radko, za karmu i obsáhlý komentář.... No, mě pan profesor neděsí, ta jeho stylizace dle mě přitáhla k zájmu o vědu řadu lidí, jistě i mnohé perspektivní. To že není suchar je spíš jeho plus, ale je mi jasné, že ne každému musel sednout v dnešní době, považuji to spíš za chybu doby než jeho :-) Měl jsem trochu obavu, zda od vás nedostanu za ty nápady virtuálně rákoskou a těší mě, že se nezdají být úplně mimo. U ministra Plagy můžu říct to samé.... škoda ho.

2 0
možnosti
Foto

Stát řídí inteligentní, vzdělaní lidé. Je zbytečřné jim fušovat do řemnesla, 10 mio amaterů to nevytrhne, akorát to rozhasí ještě více !Rv

1 3
možnosti
Foto

Dobrý den pane Macku, ano, je to vidět na raketovém nárustu jak to dělají skvěle, mají li klid na práci. Musím se zastydět :-)

6 1
možnosti
Foto

Doufám, že až budete rušit tu hudební výchovu, budete mít z toho těžké srdce. Vstávat do školy a přitom si v ní ani nezazpívat, to je pro nás velmi bolestivé, je to tak?

2 1
možnosti
Foto

Dobrý den, jasně, že mám hudbu a zpěv rád.... pokud ale vypnou celé školství, považuji to za problém ( ono se to tak kvůli nedělání ničeho zásadního stejně stane, a stane se to dřív, než kdyby se něco zrealizovalo hned ze startu).

1 0
možnosti
PN

Přeji hezký den. Jsem optimista a tedy doufám, že postup obdobný s Vaším návrhem byl u Plagy taky projednáván.

Bylo by to realizovatelné? Každá škola je jiná jak dispozičně, tak personálně. Jak rozdělit ty žáky? Dokázali by zohlednit i to, aby třeba kluk ze skupiny A, nechodil s holkou ze skupiny C? Aby holky ze skupiny A, nebyly na stejném pokoji na intru s holkama ze skupiny B? A tak podobně dál?

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, jak sám píšu, vše by bylo na nějakých odborných diskuzích a skupinách a muselo by se to vymyslet tak, aby to dispozičně zvládnuté bylo (na rozdíl od kočkopsa kombinace distanční a běžné výuky na jaře). Internáty mají pedagogické dozory a určitá pravidla, koleje by byl větší problém.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,57
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik