Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Asi by se na "chřipku" umíralo méně, kdyby se většina občanů chovala ukázněněji, např. Švýcaři, Švédi nechodí do práce se silnější rýmou, Německo opakovaně varuje před podceňováním viróz, radilo roušky v chřipk. epidemiích i před covid-19.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VB

Některé studie varují, že zdrav. následky, i vážnější, se mohou projevit i při lehčím průběhu covid-19. Je prostě lepší být opatrnější (nikoli hysterický, ale rozumně se chovající), a to i při jiných zdrav. rizicích (chřipka atd.).

0 0
možnosti
PH

Podobné články mnozí potřebují - jsou psány těmi, kteří jsou na straně umírání, na straně, kde každá smrt je pouze dílem Covidu, na straně lidí, kteří o smrti asi nikdy neslyšeli.

Je to jako ze zvláštní sci-fi. V rodu nesmrtelných najednou řádí něco, co nikdy neznali.

Každý má právo na svůj názor - ať věc zlehčuje, nebo vyvolává paniku. Ale ten každý názor nemá být druhým, jak zlehčován, nebo naopak uváděn do paniky. Tohle jsme se ještě nenaučili, a nikdy asi nenaučíme.

1 0
možnosti
Foto

Váš problém myslím je v tom, že máte jen dvě kategorie - jedna lidí co zlehčují a pak ta druhá těch, co podle Vás panikaří. Já vidím těch kategorií více, nic není takto černobílé. Mám z Vašeho názoru pocit, že to máte nastavené tak, že kdo nezlehčuje, nutně panikaří, ale ono je to trochu jinak...

2 0
možnosti
Foto

J82a64k78u45b 44T49o28m18i98s

26. 9. 2020 20:28

A dneska, po vyjádření samotného pana Čtvrtníčka, jste za chlapa od krávy, který byl kastrován... Ty chřipečko!!!;-O;-O;-ORv

2 1
možnosti
Foto

A co ti ostatní na JIPkach i ventilátorech,ti vás nezajímají? Nejde přece jen o jednoho herce, který to zvládl a už je z toho venku.Snad to zvládne i většina ostatních a bude více dobrých zpráv....

3 2
možnosti
Foto

Jsem rád, že Petr Čtvrtníček na tom už asi není až tak zle, když ho neopustil smysl pro humor a vyjádřil se:

Já nevím, co všichni z pitomý kapavky dělají za záležitost. Kvůli takový banalitě nemusí dělat Voříšek smutný oči...

11 0
možnosti
JR

J51a87n 81R10á94ž

26. 9. 2020 13:36

Dal jsem karmu. Fakt proslovy některých "umělců" na téma koronavirus mi připadají jako výroky mentálně retardovaných dětí.

Situaci podceňovat nelze, ale podléhat zbytečně panice také ne.

Zdravý rozum říká posilovat imunitu, pokud možno se vyhýbat uzavřeným prostotám s více lidmi a když to nejde, tak použít raději respirátor, než několikrát použitou roušku. Ale hlavně se nestresovat sledováním katastrofických zpráv hlavně šířených Prymulou v TV, protože stres je největším zabijákem imunity.

17 0
možnosti
DN

Naprosto souhlasim. Bohužel, už nebudeme žít jako před Covidem. Budeme se muset naucit s nim žít, umět krotit rozjezd infekce vždy na podzim.

Každý si musí najít svůj způsob života a obživy. Plno podnikatelských záměru padne, plno vznikne ..

8 1
možnosti
DN

Coronavirus Is Taking a High Toll on Sweden’s Elderly. Families Blame the Government.

0 1
možnosti
DN

Upřesnění k diskusím dole:

1. Máme tady nové onemocnění, v současnosti probíhá etapa shromažďování dat. Pak bude etapa vyhodnocení a uceleni celkového klinického obrazu se statistickým výpočtem komplikaci- i pozdních. A to chce nejméně 5let. Kdokoli, kdo v tuto dobu říká, ze je to jen rymicka - je blbec/ prominte/.

2. V současnosti je naplněna kapacita testování. Takže křivka růstu se nám hezky už třetí týden zastavila a jsme spokojeni, ze data Dr Flegra nejsou. Jediné, co ještě roste jsou hospitalizace. To je jediné reálné kritérium v současnosti.

3. Do voleb vláda nenavysi kapacitu testování, potom začne kolotoč údivu.

4. Nemocnice se plní a některé z nich už hlásí zastavení plánovaných hospitalizaci. Vzhledem k dlouhodobé situaci nedostatku personálu nevíme co nás čeká.

5. Švédsko- k úmrtí 2tis měsíčně- plno lidi ani nebylo v nemocnici, umírali doma s paliativni léčbou / morfin/.

Lekar rozhodoval kdo dostane ventilátor - 50let s diabetem? Rizikový, větší šanci má clovek bez diabetu...diabetu.

O tomto se nemluví.

Pod touto diskusi dávám odkaz na články v angličtině.

8 3
možnosti
PN

Pan autor nazývá sám sebe věčným optimistou. Optimisté se COVIDem nezabývají.

0 1
možnosti
JR

J76a12n 46R97á59ž

26. 9. 2020 13:39

COVIDem se dnes nezabývá pouze člověk, jehož inteligence mu dovoluje rozeznat jen světlo a stín.

9 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.