Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

Na jaře se doma šité roušky posílali poštou úplně stejně, jako teď ty jednorázové a lidí si je dávali na ty stejné ksichty. Hysterie a kydání špíny na každý krok vlády je trapný. Kde se podívám - v práci, v obci ....prostě všude se dělají kolem covidu blbosti a kdyby v ministerském křesle seděl kdokoli z opozice, ty zmatky by byly stejné.

1 0
možnosti
Foto

I56v10a55n 70V57e60s48e12l81ý

26. 9. 2020 11:13

Pokud si pamatuji bylo posílání roušek doma ušitých osvobozeno od poštovného když byly zabalené v průhledném obalu což je většinou obal neprodyšný. A jestli si je adresát dal na ksicht rovnou bez vyvaření a vyžehlení byla jeho věc. Zkuste si vyvařit tu jednorázovou z daru vlády a nebudete mít nic.

0 0
možnosti

P82e61t38r 43Č88e60j78k47a

25. 9. 2020 17:19

1.) pošta je státní podnik, není orgánem veřejné správy. Ministerstvo tímto orgánem samozřejmě je. Stejně jako Úřad pro ochranu osobních údajů.

2.) Jsem velmi zvědav na to, jakým způsobem si s tímto problémem ÚOOÚ poradí, protože pravidla ohledně OÚ jsou celkem přísná. Vy píšete, že ÚOOÚ má chránit před nějakými podvody s údaji - to je pouze část pravdy. ÚOOÚ má chránit i proti zneužívání údajů ze strany státu a kontrolovat zákonnost užití těch údajů (a připomínám, že stát smí dělat pouze to, co má zákonem uloženo), tzn. aby každá instituce (a tady i pošta) pracovala a legálně se dostala pouze k těm údajům, ke kterým má zákonný důvod se dostat. Jinak řečeno - princip je dneska takový, že úřad / instituce má znát jenom absolutní minimum osobních údajů, které nezbytně potřebuje k vlastní činnosti - a někdy je to nastaveno dokonce tak, že si ty údaje musí sama znova vyžádat (i když stát tu informaci v nějakém registru třeba má a naopak do kterého nemusí mít konkrétní instituce přístup). Potřebujete mít "papír" se zdůvodněním, z jakého zákonného důvodu tu informaci pro svojí činnost potřebujete. Tady existuje představa, že je nějaký "oceán" informací v registru, kam může v rámci veřejné či státní správy kdokoliv a kdykoliv. To absolutně není pravda, potřebujete mít zákonný důvod k tomu, tu informaci zjistit a použít. A o tom celý tenhle problém je - na základě jakého ustanovení zákona a jakého zákonného důvodu ministerstvo vnitra předalo poště informace o adresátech.... Ironie je, že kdyby MV ČR jako orgán státní správy byl odesilatel těch roušek a využil poštu jako poštovní službu, bylo by všechno nepochybně v pořádku, takhle nemusí být.

0 0
možnosti
OB

Už je nová státní fabrika na výrobu roušek ;-D https://www.youtube.com/watch?v=WFJEqLyQYXg

0 0
možnosti
MK

Masírka pokračuje. Na jaře, když jednorázovky nebyly a lidi šili po domácku, byla vláda vděčná za doma šité roušky, které dostávaly i nemocnice, domovy důchodců..... Ted, když je jednorázovek hafo a potřebují se jich zbavovat, výroba jede a lidi by je měli kupovat, aby jim nezůstaly na skladě, najednou kritika na látkové roušky - prý škodí, prý se se v nich hromadí bacily, prý je máme ošetřovat v souladu s hygienou, prý.....prý máme zhodnotit, zda by nebylo lepší používat jednorázové roušky /odposlechnuto z rádia/. To určitěRv

2 1
možnosti
RK

Pět jednorázových roušek v obálce a jeden respirátor, o jehož původu neví ani ministr zdravotnictví, je obrovská dobrota. Hlavně systémová.8-o

7 1
možnosti
Foto

I90v39a44n 44V96e66s37e16l95ý

25. 9. 2020 10:37

Zdá se mi, že podle vašeho mínění, jsou zde ty dvě instituce (SÚKL a ÚOOÚ) jen aby kontrolovaly vše krom státních institucí. Jednou tu máme nějaké zákony a stát ustanovil nějaký orgán s pravomocí kontrolovat ustanovení těch zákonů tak rozhodnutí toho orgánu musí platit bez vyjímky i pro stát. U SÚKLu je to ještě zvýrazněno jeho odborností, ÚOOÚ "jenom" vykládá znění zákona.

Hamáčkovo vyjádření o trestním oznámení na SÚKL je za hranou chování ministra.

10 0
možnosti
Foto

I77v47a74n 79V37e49s72e25l39ý

25. 9. 2020 11:31

A ještě jsem nějak zapoměl na tu distribuci volebních lístků. Nevím jak u vás, ale u nás, krajské volby se nás netýkají, senátní jen někde, ale distribuce volebních lístků zatím vždy zajišťovaly nějaké úřednice nebo členové volební komise dle voličských seznamů a na obálkách nikdy nebylo uvedeno ani jméno, natož adresa, komu patří. Prostě ve schránce bylo tolik obálek s lístky kolik je v domácnosti evidovaných voličů. Takže opět trefa hodně vedle.

1 0
možnosti
JK

Podle vaší logiky by měl Hamáček poskytnout adresy i opozici podle zvolených parametrů, třeba absolvent SOŠ a výše do 50 let, a nakoupit dárečky za pár miliard (tentokrát něco užitečného) k rozeslání prostřednictvím České pošty na náklady státu.

Taky by mohlo Hamáčka napadnout, teda po schválení vůdcem, že poskytne vaši adresu nejen poště, ale i všem zásilkovým službám, aby se na vás mohli přijet podívat a po učiněném kontaktu by vaši adresu vymazali z paměti.

Je jakási hradní, mocenská a papalášská doba, kde si vybraní jedinci dělají ze zákonů a rozhodnutí soudů trhací kalendář a za to můžeme částečně my voliči, policie, která se bojí a je bezzubá, soudy, které jdou na ruku papalášům a slabá média, která jsou buď ovládána papaláši nebo čelí obrovskému tlaku, jakmile narazí na nějakou prohnilost. Investigativní novinařina u nás je na úbytě a na vrch má sprosté osočování na síti, šíření lží a podlé napadání.

Takže pokud byl záměr pomoci seniorům mohla se distribuce provést prostřednictvím krajů, měst a obcí. Ti co pomoc nepotřebují, by ani nežádali a víc by se dostalo na potřebné. Záměr byl ale jiný, zbavit se čínských šuntů z neuznané reklamace, zadotovat ztrátovou Českou poštu, potěšit svou skupinu voličů a využít to mediálně pro zvýšení popularity. Tohle je v této kotlině jasné i skalním voličům nezlomného vůdce.

4 2
možnosti
FZ

Když už někdo něco dělá ,měl by tak činit dle zákona a platných předpisů. To obecně platí pro všechny občany téhle země . Pro současné vedení státu jsou veškeré zákony papírem na vytírání ...... a to platí především pro premiéra ,prezidenta a i Hamáčka ,který dokonce když mu příslušný kontrolní úřad vytkne jejich porušení, vyhrožuje trestním stíháním pro šíření jakési poplašné zprávy. Zdá se ,že v tomto státě se již brzy dočkáme chvíle ,kdy každá pravdivá kritika vedení státu ,byť mající oporu v zákonech bude trestným činem. To jsou panečku paradoxy......a ty roušky jsem mu poslal zpátky.

3 1
možnosti
IM

Moje kamarádka,též seniorka,mi při nedávné návštěvě řekla,že roušky od pošty vyhodila.Má pocit,že jsou záměrně infikované,aby onemocnělo co nejvíc důchodců.

3 2
možnosti
PD

P78e83t26r 65D31r37a32p64a50l

25. 9. 2020 10:26

volička TOP nebo ODS?

3 2
možnosti
Foto

I26v77a30n 21M12a55r22e73k

25. 9. 2020 10:08

Pane Bartoni,Karma. R^R^R^

5 1
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,81
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články