Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Náš drahý koronáč už asi našel svoje tempo a, jak se už druhý týden po sobě ukazuje, nehodlá na něm nic měnit. Žádný exponenciální trysk, žádné masové dechberoucí šíření. Konstantní tempo." 25.9.2020

Za měsíc od tohoto "vědeckého " tvrzení vzrostl počet nakažených na šestinásobek počtu dosaženého za předchozích sedm měsíců. Za tento měsíc zemřelo přes 2000 lidí - za sedm měsíců předtím dohromady cca 600.

Před měsícem bylo aktuálně nakažených 30000, dnes 175000 (evidovaných).

To všechno při zpřísněných vládních omezeních.

Tak vypadá konstantní tempo podle pana Vithy!!

0 0
možnosti

Škoda, že nejde vyměnit to, co tvůj pejsek zanechá v trávníku na procházce s obsahem tvé hlavy - to by se ti hned prudce zvýšila inteligence Rv

0 0
možnosti
Foto

Hmm tak Vitha píše dost často poměrně spekulativně a nepodloženě či dokonce překrouceně (ale ne vždy a na jeho slova už několikrát taky došlo), ale pokud nemáte nic k tématu tak si svá moudra laskavě nechte od cesty.....

1 1
možnosti

Jaké strašení? Prymula dnes řekl, že se exponenciální růst zmírnil. Stagnace to ale zatím není, na vyhodnocení je vzhledem k týdenní periodičnosti a náhodným denním odchylkám potřebná delší doba. Významnou roli zde nejspíš má zahlcení testovacích kapacit a dlouhá čekací doba, při rychlém otestování všech potřebných by čísla byla vyšší.

Lepší vypovídací schopnost má počet hospitalizovaných a počet zemřelých, jež akcelerují.

0 0
možnosti
Foto

Téda taková diskuse.... Pane Vitho jak to děláte, že ve Vaších blozích není nic co by za zrnko máku stálo a takový zájem.... Dokonce ani ironie ani nadsázka o vtipu ani nemluvím protože zrovna já v tom oboru nemám co nabídnout.... Každopádně i já Vaše články čtu a jsem puzen psát do diskuse.... Zepár příspěvků jsem si pročetl a dojem je jednoznačný: Ty zhola neúplné a poměrně těžko interpretovatelné údaje vyplývající z testování jsou zde předmětem výkladu jako od osobní astrologičky naší milé Alte Brúny.... Homeopatikum na Covid19 na vás na všechny. - - - - Čím bych tedy já přispěl - snad jen opakováním dříve napsaného. Tak 1) Hygiena ještě testuje (mám na mysli tu čínsku komunistickou chřipku). A 2) Denně zachytí nižší tisíce nově nakažených /jeden až tři/ a je tu jistý potenciál nárůstu, nicméně vzhledem ke všem okolnostem asi tak k těm 4 - 6 tis. denně. Je nás v republice přes 11 mil. lidí /včetně načerno pracujících gastarbaiterů/, tzn. nějakých 15 až 30 tis. ofiko nakažených týdně je asi akceptovatelné tempo promořování. Dále 3) Oficiální čísla odrážení skutečnost čímdáltímméně, protože bezpříznakovost nebo lehký průběh u mladých lidí už před cca 14 vedla /v Praze/ k tomu, že mlaďoši odmítají uvést své kontakty /neudáš bližního svého!!!/ a v jejich případě tak není koho trasovat. Před cca týdnem jsem toto začal pozorovat i v Brně. Zbytek republiky bude jistě následovat, resp. už to také dělá tak. Tzn. potenciál explozivního růstu ofiko nakažených není neomezený. A dále 4) Dnes jsem mluvil s naší bývalou zahrádkářkou-pokladnicí, ročník 1947, i ona mi potvrdila, že ona a její známí si dávají od jara velký pozor na kontakty, zvláště s mladými lidmi, vnoučata nevyjímaje. To je tedy důvodem, proč naši penzisté zaostávají v nákaze a samozřejmě, proč dosud brutálně nenarostla čísla těžkých případů. Pokud budu naši staří pevní junáci a nevyměknou, drtivá většina z nich to zvládne přežít bez újmy. Dále 5) Otázka lockdownu je otevřená, závislá na chování skupin shora.

0 0
možnosti

Vaše věta: "Na základě těchto informací lze sestavit reprezentativní vzorek populace a každý den můžeme mít hodnotu, která s pravděpodobností nad 0,9 řekne, kolik lidí v celé populaci je aktuálně nakaženo. "

Jen bych se Vás chtěl zeptat: pokud je to dle Vás tak jednoduché, už to v nějaké zemi kdekoli na Zemi spočítali? ;-)

2 0
možnosti

Pane Bryknare, to je otázka, kterou si kladu dnes a denně. Ostatně i v tomto blogu je uvedena.

Neznám odpověď. Pravděpodobně to nikdo nepotřebuje vědět. Žádná země nechce jít s pravdou ven Podívejte se, co se děje kolem Česka od té doby, co stoupl počet testů. Ani veřejnost o takovou informaci nestojí. Představte si člověka, který tři čtvrtiny roku tráví na internetu vyhledáváním strašlivých konců, které ho čekají v případě, že "to" chytne, počínaje jizvami na plicích, přes houstnutí krve, orgánová selhání až po o víc než 10 let kratší dobu dožití, jemuž řeknete, že to nejspíš už měl nebo že to brzo chytne. Co asi udělá?

0 1
možnosti

Pominu-li všechna ta čísla, statistiky a já nevím, co všechno ještě, ptám se:

Připadá snad někomu tento 7 měsíců trvající stav se všemi dosud účiněnými "opatřeními", resp. tvrdými restrikcemi a zasahováním do života nás všech stále ještě normální?8-o?

Připadá někomu normální, že se (ať už jakýkoli) vir tolik medializuje a v souvislosti s ním se naprosto neuvěřitelně zvyšuje čím dál tvrdší tlak a restrikce na běžné obyvatelstvo a celý chod společnosti celé planety? Zákazy, příkazy, represe, zavírání škol, hranic, snaha o co největší sociální distanc, náhubky.....atd, atd. ?

Mně to normální rozhodně nepřijde, ba naopak. Tohle už nemá s nějakou starostlivostí o zdraví lidí naprosto NIC společného!

Chytrý člověče, vezmi rozum do hrsti a UVAŽUJ! Uvažuj v souvislostech, nenechej se masírovat médii, a už vůbec ne těmi, kterým jsi úplně jedno, protože jejich zájmem je všechno možné, jen ne tvoje zdraví a zdravi nás všech.!!

Autorovi karma R^

5 2
možnosti

I29v68o 11C95e33r92m58a80n

25. 9. 2020 10:42

Tu paniku nevyvolávají potentáti, ale novináři. Lidi se chovají nezodpovědně, to je pravda, ale taky u nás média ani stát vůbec nedělají ani základní osvětu o vlastnostech viru.

4 0
možnosti

Reprodukční číslo šíření nemoci covid-19 kleslo nedávno na hodnotu 1,3. To znamená, že virus nestagnuje, ale stále se šíří exponenciálně. Bez přijatých opaření by to však bylo horší.

https://bit.ly/3j3kzsC

2 1
možnosti

Můžete prosím na zakladě dat, která mate k dispozici, doložit, že R=1,3?

0 1
možnosti

Máte pravdu, včera jsem si dělal výpočet a pokud by to bylo tak zlé , tak nejen že by už jsme to všichni měli, ale během příštího týdne by byli všichni vyléčeni. Takže se přikláním k té stagnaci , ale zároveň souhlasím s opatrností. No jsem zvědav kdy uzavřou Prahu jako to udělali s Karvinou a Uničovem;-D

2 0
možnosti

Děkuji za příspěvek. Mně před 14 dny vyšlo prakticky to samé, na začatku října by podle exponencialy měli být všichni uzdraveni. Opatrnost je nutná u každě infekce. Kovid nevyjímaje.

0 0
možnosti

Ono to tak jednoduché není, pravdou však je, že máme stále málo informací, (např. z pitevních zpráv). Bohužel se ukázalo, že ten virus napadá nejen plíce, ale i další orgány v těle, včetně skutečnosti, že poškození se projeví až později, takže i ti u nichž způsobil prvotní kontakt s virem jen mírnou (bezpříznakovou) reakci nemusí mít vyhráno, žádný důvod k přehnanému optimismu rozhodně není na místě. Promoření také není trvalé řešení, když ten virus dále "mutuje" a imunita po prvotním kontaktu vydrží slabé 3 až 4 měsíce. A to že nás okolní země zařadily (a stále jich přibývá) mezi rizikové oblasti také nevypovídá o tom, že by u nás počet nakažených stagnoval. Ještě zdaleka není vyhráno.

4 0
možnosti

Doporučuji http://www.uzis.cz. Tam jsou naměřená data za ČR. Nemus8te čerpat z okolních států.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS